Topit ja flopit: Lightning taisteli voiton Blackhawksista - tulokashyökkääjä Gourde ratkaisijana

NHL / Aamuraportti
Nikita Kutšerov oli jälleen yksi Lightningin sankareista.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella Tampa Bay Lightning raapi elintärkeän voiton Chicago Blackhawksista. Buffalo Sabres -kapteeni Brian Gionta pelasi uransa tuhannen ottelunsa tyylikkäällä tavalla. Jatkoaika listasi kierroksen parhaimmat onnistumiset, valitettavimmat epäonnistumiset sekä joukkueidensa yksittäiset sankarit.

Topit

Brian Giontan juhlaottelu

Buffalo Sabres -kapteeni Brian Giontan uran tuhannes ottelu sujui lähes toiveiden mukaan. Tammikuussa 38 vuotta täyttänyt yhdysvaltalaishyökkääjä iski maalin ja siivitti joukkueensa 4−2–voittoon Florida Panthersia vastaan.

Tampa Bay Lightning

Lightning-ryhmän taistelua ei voi kuin ihailla. Joukkueen venymiskyky on huima, eikä valmentaja Jon Cooper ole epäröinyt muovata ketjuja ja antaa vastuuta kokemattomille nuorukaisille. Kotiottelussa Blackhawksia vastaan ratkaisua saatiin odotella jatkoerään asti. Voittomaalin viimeisteli nuori Lightning-hyökkääjä Yanni Gourde läpiajosta. Nikita Kutšerovilla (0+2) ja Ondrej Palatilla (1+1) oli myös tehokas ilta.

Lightning nousi 5−4-voitollaan vain pisteen päähän Boston Bruinsista, joka on tällä hetkellä kiinni itäisen konferenssin viimeisessä villi kortti -paikassa.

Andreas Athanasiou, Detroit Red Wings

Toisen peräkkäisen jatkoaikamaalin iskenyt Andreas Athanasiou (1+1) ratkaisi joukkueelleen voiton ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan maalein 3-4. Äärimmäisen nopea kanadalaishyökkääjä pelaa tällä hetkellä läpimurtokauttaan ja on ollut tällä kaudella yksi Red Wingsin ehdottomia valopilkkuja.

Athanasioun seurakaveri Anthony Mantha osui kamppailussa kahdesti ja oli yksi ottelun tähdistä.

Flopit

Blackhawksin maalivahdit

Jossei kyseessä olisi Chicago Blackhawks, niin tilanne olisi todella kaoottinen. Mutta kun puhutaan kevään joukkueesta, niin kovin jyrkkiä johtopäätöksiä ei kannata haparoivien Blackhawks-vahtien otteista vetää. Sekä Corey Crawford että Scott Darling ovat viime aikoina antaneet vastustajilleen liikaa ilonaiheita.

Ottelussa Lightningia vastaan Darling oli aloittavana maalivahtina ja sai torjuntoja yhteensä 25, mutta vastaavasti viisi kiekkoa livahti selän taakse varsin helponnäköisesti.

Arizona Coyotes

Ei vieläkään voittoa St. Louis Bluesista, tälläkään kertaa ei ollut edes lähellä. Blues on ollut vastustajana Coyotesille todellinen peikko. Viimeiset kymmenen kohtaamista on päättynyt Bluesin juhliin.

Alexander Steenin (0+4) johtama ykkösketju, laidoilla Vladimir Tarasenko (1+2) sekä Jaden Schwartz (2+1), oli illan ottelussa täysin pitelemätön 4−1-voittoon päättyneessä taistossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle