NHL-kierroksen topit ja flopit: Wild vietti maalijuhlia, Blue Jackets sivusi seuraennätyksiä

NHL / Aamuraportti
Wild-puolustus piti Panthers-hyökkääjät pihdeissään
Minnesota Wild intoutui maalijuhliin Eric Staalin johdolla, kun se kaatoi Florida Panthersin lukemin 7-4. Myös Mikael Granlund ja Aleksander Barkov pääsivät ottelussa pisteille. Rasmus Ristolaisen tasoitusmaali ei riittänyt voittoon Columbus Blue Jacketsia vastaan. Blue Jackets sivusi kotivoitollaan seuran ennätyksiä. Jatkoaika kokosi yhteen yön NHL-kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit:

Mikael Granlund, Minnesota Wild

Wildin suomalaishyökkääjä iski tehot 1+1, kun Florida Panthers kaatui vieraskaukalossa maali-iloittelun päätteeksi 7-4. Granlund syötti avauserässä Jason Zuckerin tekemän 1-0-osuman ja viimeisteli itse 6-4-lukemat kaksi minuuttia ennen loppua. Samalla Wild katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Aleksander Barkov. Florida Panthers

Myös Panthersin suomalaishyökkääjä pääsi pisteille, vaikka Wildilta tulikin lopulta takkiin selkein lukemin. Barkov alusti Jonathan Marchessaultin tekemän 1-1-tasoitusmaalin ensimmäisessä erässä. Kolmannen erän alussa Barkov vei Panthersin 4-3-johtoon.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Ristolainen pääsi maalin makuun, kun Sabres hävisi vieraskaukalossa Columbus Blue Jacketsille 4-3. Suomalainen iski 3-3-tasoituksen toisen erän alussa, kun hänen laukauksensa kimposi Blue Jackets-puolustajasta ohi Sergei Bobrovskin.

Columbus Blue Jacketsin ennätysten ilta

Blue Jacketsin 4-3-kotivoitto Buffalo Sabresista sivusi joukkueen yhdeksän vuoden takaista ennätystä peräkkäisten kotivoittojen määrässä. Jackets sivusi myös kolmen vuoden takaista seuraennätystään runkosarjavoittojen määrässä. Zach Werenski teki seuran uuden tulokkaiden piste-ennätyksen rikottuaan 40 tehopisteen rajan. Kolme edellistä ottelua maalinsa puhtaana pitäneen Sergei Bobrovskin nollaputki katkesi, kun Evan Rodrigues ohitti hänet kahden minuutin pelin jälkeen. Bobrovski jäi 15 minuutin päähän Steve Masonin seuraennätyksestä.

Flopit:

Chicago Blackhawks

Blackhawks kärsi jo toisen peräkkäisen tappionsa, kun Detroit Red Wings oli kotonaan parempi lukemin 4-2. Blackhawksin maaleista vastasivat Artjomi Panarin ja Trevor Van Riemsdyk.

Florida Panthers

Panthers-puolustuksella oli synkkä iltapuhde, kun Minnesota Wild iski peräti seitsemän maalia James Reimerin selän taakse. Pahiten kissalaumaa kuritti kolmen pisteen iltaa viettänyt Eric Staal. Panthersille tappio oli neljäs peräkkäinen. Viimeisestä seitsemästä pelistään joukkue on voittanut vain kolme.