NHL-kierroksen topit ja flopit: Aho toi joukkueensa rinnalle ja ohi

NHL / Aamuraportti
Sebastian Aho katkaisi pisteettömän putkensa komealla tavalla.
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella useampi maalivahti seisoi päällään voitokkaasti. Lisäksi taitavat hyökkääjät Sebastian Ahon ja Johnny Gaudreayn johdolla iskivät pisteitä näyttävään tahtiin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Frederik Andersen, Toronto Maple Leafs & Jonathan Bernier, Anaheim Ducks

Maple Leafsin tanskalaisvahti venyi kiekon eteen 36 kertaa, kun joukkue kaatoi Philadelphia Flyersin kotonaan 4-2-lukemin. Voitto oli äärimmäisen tärkeä torontolaisjoukkueelle, joka on yhden pisteen päässä idän toisesta villi kortti -paikasta pudotuspeleihin.

Bernier taas piti maalinsa puhtaana Chicago Blackhawksia vastaan. Torjuntoja kanadalaiselle kertyi 43. Nollapeli oli Bernierille kauden toinen. Ducksin ainoasta maalista vastasi Corey Perry, joka rikkoi samalla 10 ottelun maalittoman putkensa.

San Jose Sharks

Tyynenmeren ja Metropolitan-divisionnan kärkijoukkueet, Sharks ja Washington Capitals, taistelivat pisteistä länsirannikolla. Kotijoukkue nappasi täyden pistepotin ykköstähtiensä ansiosta.

Niin Joe Pavelskille kuin Joe Thorntonillekin kirjattiin tilastoihin 1+1-tehot, Logan Couture taas iski kaksi maalia. Puolustajista Brent Burns oli alustamassa peräti kolmea Sharksin osumaa ja nousi näin ollen NHL:n pistepörssin toiselle sijalle, jonka jakaa nyt viisi pelaajaa.

Tampa Bay Lightning

Vaikka Tampassa heitettiin pyyhe jo puoliksi kehän puolelle siirtotakarajalla, onnistui se kiusaamaan koko läntisen konferenssin kärkijoukkuetta, Minnesota Wildia.

Erityisesti Ben Bishopin myynnin jälkeen yhä vankemmin ykkösvahdin viitan saanut Andrei Vasilevski onnistui erinomaisesti - torjuntoja kertyi 32 ja päästettyjä maaleja vain yksi. Kenttäpelaajista Nikita Kutšerov oli jälleen tehokas iskiessään 2+1-tehot.

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes & Johnny Gaudreau, Calgary Flames

Jääkiekko on fyysinen peli, mutta rungon mitat eivät ole kaikki kaikessa. Sen todistivat jälleen suomalaishyökkääjä Aho 2+1-tehoilla ja Flames-tähti Gaudreau 1+3-tehoilla.

Ahon Hurricanes voitti pudotuspeleihin matkalla olevan New York Rangersin kotonaan. Hän syötti NHL:ssä debytoineen Valentin Zykovin uran avausmaalin ensimmäisessä erässä. Lisäksi suomalainen iski kaksi maalia päätöserässä, johon joukkue lähti tappioasemassa. Teuvo Teräväinen syötti osumista ensimmäisen.

Flopit

Montreal Canadiens

Montreal Canadiens on yhä divisioonansa kärkipaikalla, mikä kertoo kenties enemmän divisioonan kuin joukkueen tasosta. Vierasmatka Calgaryyn ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa kotijoukkueen otettua 5-0-voiton.

Kaikki Canadiens-pelaajat olivat vähintään kerran kentällä todistamassa vastustajan maalia. Siinä, missä Canadiens laukoi 24 kertaa, tulitettiin heidän päädyssään peräti 38 kertaa. 

Käyttäjän mheinonen kuva

Kommentti: Miikka Heinonen

NHL:n pudotuspeleissä kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan divisioonien sisällä. Vaikka tämä tarjoaakin hyviä vääntöjä perinteisten kilpakumppanien välille heti kärkeen, on sillä kääntöpuolensakin.

Montreal Canadiens on menossa helposti pudotuspeleihin Atlantin divisioonan ykköspaikalta. Toisessa idän divisioonassa joukkue ei mahtuisi edes neljän parhaan joukkoon.

Nykyisillä pisteasetelmilla New York Rangers on menossa pudotuspeleihin vasta villi kortti -paikalta, mutta ottaa silti selkeän ennakkosuosikin viitan jokaista Atlantin joukkuetta vastaan. Samalla Metropolitan-divisioonassa jo 90 pisteen rajan rikkoneista Pittsburgh Penguinsista ja Columbus Blue Jacketsista toinen joutuu laulukuoroon jo ensimmäisellä kierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle