NHL-kierroksen topit ja flopit: Maalivahdit ottivat roolia, Blues katkaisi tappioputkensa

NHL / Aamuraportti
Sergei Bobrovski torjui toisen peräkkäisen nollapelinsä.
Kuva © Getty Images
Kolme maalivahtia piti nollapelin, ja kaksi pommitettiin vaihtoon kesken ottelun. Calgary Flames venytti voittoputkeaan, St. Louis Blues puolestaan katkaisi tappioputkensa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Maalivahdeilta nähtiin vahvoja otteita

Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovski, St. Louis Bluesin Jake Allen ja Pittsburgh Penguinsin Marc-André Fleury pitivät yön kierroksella maalinsa puhtaina. Voittajajoukkueista ainoastaan Calgary Flames ja maalivahtia ensimmäisen erän jälkeen vaihtanut Penguins päästivät enemmän kuin yhden maalin.

Martin Jonesin ainutlaatuinen torjunta

San Jose Sharks -maalivahti torjui Minnesota Wildin Chris Stewartin laukauksen ennennäkemättömällä tavalla, kun kiekko tarttui Jonesin pelipaidan kaulukseen. Videotarkistus osoitti, ettei kiekko käynyt maalissa, vaikka Wild-pelaajat ehtivät jo tuulettaa osuman merkiksi.

Flamesin voittoputkelle jatkoa, Bluesin tappioputki poikki

Läntisen konferenssin villi kortti -paikoista taisteleva Flames on löytänyt hurjan kevätvireen. Voitto New York Islandersista oli jo seitsemäs putkeen. Bluesin vire on ollut päinvastainen joukkueen hävittyä viisi edellistä otteluaan. Allenin nollapelin ja kahden ylivoimamaalin turvin Blues katkaisi tappioputkensa ja nousi takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Flopit

Thomas Greiss ei ollut muiden maalivahtien tasolla

Islandersin saksalaismaalivahti päästi jo ensimmäisessä erässä Flamesin neljän maalin johtoon. Kolme ensimmäistä osumaa lipsahtivat Greissin taakse turhan helposti. Ensimmäisen erän jälkeen maalille vaihtuikin Jean-Francois Berube, mutta kunnon kiriin Islanders ei kuitenkaan pystynyt.

Kolmen maalin johto ei riittänyt hallitsevaa mestaria vastaan

Sabres hyödynsi tehokkaasti Brian Dumoulinin sekä Matt Murrayn virheet ja johti avauserän jälkeen jo 3−0. Murrayn maalilla korvannut Fleury torjui kuitenkin kaikki 28 laukausta ja mahdollisti joukkueensa kirin. Penguins iski tasoituksen vajaa neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua, ja voittomaalin alle minuutin kuluttua.

Colorado Avalanchen ja New Jersey Devilsin viimeistely surkeassa jamassa

Devils on itäisen konferenssin toiseksi viimeinen ja Avalanche lännessä jumbopaikalla. Molemmat joukkueet jäivät yön kierroksella ilman maaleja, mutta maalinteko on ollut vaikeaa muutenkin. Devils on jäänyt nollille kahdessa kolmesta maaliskuun ottelussaan. Avalanche puolestaan on neljässä viime pelissään tehnyt vain kaksi maalia ja jäänyt niin ikään kahdesti nollille.

» Lähetä palautetta toimitukselle