NHL-kierroksen topit ja flopit: Connor McDavid Capitalsin pihdeissä, Lindellille mahti-ilta

NHL / Aamuraportti
McDavidille kauden 49. syöttöpiste.
Neljän ottelun NHL-kierroksella nähtiin muutama suomalaisonnistuminen sekä Oilersin ja Capitalsin huippukamppailu. Carolinan maalilla nollapelin nappasi Eddie Läck. Dallasin sankareihin lukeutui huippuillan pelannut Esa Lindell,

Jatkoaika keräsi lauantain vastaisen yön huippuhetket totuttuun tapaan "hyvässä ja pahassa".

Topit

Esa Lindellin huippuilta

Esa Lindell pelasi kauden ja NHL-uransa toisen kahden pisteen ottelun voitossa Arizona Coyotesia vastaan. Minuutteja kertyi taas mukavasti yli 24, ja tämä oli huippuminuuteista neljän peräkkäinen yli 22 minuutin ottelu putkeen. Koossa on nyt yhteens yhdeksän tehopistettä.

Ensin Lindell alusti Devin Shoren tasoitusmaalin ja kolmannessa erässä Jamie Bennin voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman. Myös Kari Lehtonen onnistui torjumalla 27 laukauksesta 25.

Capitals piti Oilersin aisoissa, McDavidille silti jo 49. syöttöpiste

Oilersin Connor McDavid nappasi kauden 49. syöttöpisteensä Leon Draisaitlin 1-1-tasoitusmaalista Capitalsia vastaan. Muuten Capitals onnistui kuitenkin pitämään McDavidin kurissa ja nuhteessa, ja Justin Williamsin voittomaali kolmannessa erässä ratkaisi kotijoukkueelle kaksi pistettä.

Capitals ei ole hävinnyt vuoden 2017 puolella yhtään kotiottelua. Joukkue pelasi ilman loukkaantumisista kärsivää Brooks Orpikia, T. J. Oshieta ja Matt Niskasta. Hyökkääjistössä NHL-debyyttinsä teki Riley Barber.

Eddie Läck ja nollapeli

Carolina Hurricanesin kakkosvahti Eddie Läck pisti Ottawa Senatorsin aisoihin torjumalla 34 laukausta. Aivovammasta kärsineelle Läckille ottelu oli vasta kauden kuudes aloitus maalinsuulla. Hurricanes voitti 3-0. Sebastian Aho syötti yhden joukkueensa maaleista.

Flopit

Arizona Coyotes odottaa siirtotakarajaa ja kesää

Coyotes-leirissä ajatukset ovat todennäköisesti jo tulevassa siirtotakarajassa ja tulevissa kausissa. Seura ei selviä pudotuspeleihin, ja useampi pelaaja jättänee seuran ensi keskiviikkoon mennessä. Mikä motivoisi pelaajia? Dallasia vastaan maalinteossa onnistuivat Radim Vrbata ja Martin Hanzal, jotka molemmat vaihtanevat seuraa lähipäivien aikana.

Panthersin kilpa oli heikompaa kuin Flamesin vastaava

Florida Panthers ja Calgary Flames kisaavat molemmat viimeisistä pudotuspelipaikoista konferensseissaan. Pidemmän korren veti Flames, joka kaatui Aleksander Barkovin ja Nick Bjugstadin osumista huolimatta.