NHL-kierroksen topit ja flopit: Berglund mätti hattutempun, viisi suomalaista maalin makuun

NHL / Aamuraportti
Stars venytti maaliverkkoa Hurricanesin kustannuksella.
Esa Lindell iski avausmaalin, kun Dallas Stars kukisti Carolina Hurricanesin 5-2. Jussi Jokisen ja Aleksander Barkovin tehot puolestaan siivittivät Florida Panthersin 7−4-voittoon Nashville Predatorsista. Jatkoaika kokosi yhteen yön muutkin onnistumiset, alisuorittajat ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit:

Patrik Berglund, St. Louis Blues

Bluesin ruotsalaishyökkääjä mätti hattutempun, kun nuottipaidat hakivat 4−2-vierasvoiton Montreal Canadiensista. Berglund iski ottelun avausmaalin kolmen minuutin pelin jälkeen. Kolmannessa erässä Berglund ratkaisi ottelun kaksi minuuttia ennen loppua. Jori Lehterä saalisti ottelussa syöttöpisteen.

Jussi Jokinen & Aleksander Barkov, Florida Panthers

Panthersin suomalaiskaksikko oli pelipäällä, kun Nashville Predators kaatui 7-4. Jokinen iski Panthersin 2−1-johtomaalin ja syötti Vincent Trocheckin tekemän 7−4-osuman. Barkov vei Panthersin 5−2-johtoon toisessa erässä.

Esa Lindell, Dallas Stars

Lindell iski joukkueensa avausmaalin, kun Stars kukisti kotikaukalossaan Carolina Hurricanesin 5-2. Isännät karkasivat jo 3−0-johtoon, ennen kuin Sebastian Aho toi maalillaan vieraat mukaan peliin. Kari Lehtoselle kertyi ottelussa 22 torjuntaa.

Markus Granlund, Vancouver Canucks

Nuorempi Granlund onnistui maalinteossa jo toisessa ottelussa peräkkäin. Voittoon asti hänen osumansa ei kuitenkaan riittänyt, sillä Boston Bruins oli parempi lukemin 4-3. Ratkaisun iski David Pastrnak kaksi minuuttia ennen loppua.

Flopit:

Nashville Predators

Pekka Rinteellä oli synkkä iltapuhde, kun Predators hävisi kotonaan Florida Panthersille 7-4. Rinne torjui 12 laukausta, mutta joutui antautumaan neljästi. Tilalle tullut Juuse Saros torjui 18 laukausta ja päästi kaksi maalia.

Edmonton Oilers

Oilersin huono kevätkausi sai jatkoa, kun Chicago Blackhawks haki pisteet Rogers Placesta lukemin 5-1. Vieraiden hahmo oli kaksi maalia iskenyt Richard Panik. Myös Patrick Kane, Trevor van Riemsdyk ja Artjom Anisimov osuivat kukin kerran. Tähdistöottelutauon jälkeisistä otteluistaan Oilers on voittanut vain yhden.

Winnipeg Jets

Viime otteluissaan takellellut Jets sai kotikaukalossaan kylmää kyytiä, kun Tampa Bay Lightning haki 4−1-vierasvoiton MTS Centrestä. Vieraiden maaleista vastasivat Brayden Point, Brian Boyle, Ondrej Palat ja Victor Hedman. Isäntien ainokaisen teki Jacob Trouba.