NHL-kierroksen topit ja flopit: Neljän pisteen Aho dominoi Flyersia NHL:n palatessa arkeen

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Sebastian Aho ja Max Pacioretty juhlivat hattutemppujaan, Doug Weight puolestaan kääntää Islandersin kurssia.

NHL palasi lyhyeltä tauoltaan tositoimiin 14 ottelun voimalla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Hurricanesin suomalaistulokkaalle jäi tähdistöottelun jälkeinen tähtimoodi päälle, kun hän johti joukkueensa kotivoittoon Philadelphia Flyersista. Hattutemppu täydennettynä yhdellä maalisyötöllä nosti Ahon ottelun − ja koko kierroksen − tähdeksi.

Aholla on nyt kasassa 30 tehopistettä 49 ottelussa. Hän on joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelimies ja koko liigan seitsemänneksi tehokkain tulokas.

Myös Paciorettylle hatullinen

Montreal Canadiensin Max Pacioretty tehtaili niin ikään hattutempun, kun Canadiens kaatoi Buffalo Sabresin kotonaan. Hattutemppu oli amerikkalaishyökkääjälle kauden toinen. Vahvaa kautta tahkoava Pacioretty jakaa 24 osumallaan liigan maalipörssin toisen sijan kolmen muun pelaajan kanssa.

Islanders jälleen pisteille

New York Islanders otti pisteitä jo seitsemännessä peräkkäisessä pelissään, kun se kukisti Washington Capitalsin yön kierroksella. Islanders ei ole vielä hävinnyt varsinaisella peliajalla uuden päävalmentajansa Doug Weightin alaisuudessa.

Marchessault jälleen ratkaisijana

Florida Panthersin Jonathan Marchessault teki voittomaalin toisessa peräkkäisessä ottelussa, kun Panthers kaatoi Ottawa Senatorsin 11 maalin maali-iloittelussa.

Myös veteraanivahti Roberto Luongo oli juhlan kohteena: mies saavutti pitkän uransa 450. voiton ja nousi näin viiden maalivahdin eliittijoukkoon. Panthers-vahdin edellä kaikkien aikojen voittotilastossa ovat vielä Martin Brodeur (691 voittoa), Patrick Roy (551), Ed Belfour (484) ja Curtis Joseph (454).

Flopit

Flyersin hyökkäyspeli jäässä

Philadelphia Flyers nöyrtyi Carolina Hurricanesille selvästi maalein 5-1, eikä pääse pahemmin kehuskelemaan lennokkaalla hyökkäyspelillään. Flyers sai koko ottelussa aikaiseksi vain 16 laukausta Hurricanes-maalia kohti. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat vaikeita: avauserässä Flyers ampui neljästi ja toisessa erässä vain kahdesti.

Red Wings -ylivoima päästi kaksi alivoimamaalia

Detroit Red Wings onnistui kertaalleen ylivoimalla tappio-ottelussaan New Jersey Devilsiä vastaan, muttei saa silti puhtaita papereita erikoistilannepelaamisestaan. Devilsin nimittäin onnistui viimeistellä kaksi alivoimamaalia Red Wingsin ylivoimien aikana. Kyle Palmieri rokotti Red Wings -viisikkoa avauserässä ja Adam Henrique päätöserässä.

Bluesin "kotitaika" jatkuu

St Louis Blues hävisi kotonaan, jälleen. Tällä kertaa Winnipeg Jets haki pudotuspelipaikkajahdilleen tärkeän voiton ja aiheutti divisioonakilpailija Bluesille kuudennen kotitappion seitsemään otteluun.

Jets on enää pisteen päässä Bluesista, joka on tällä hetkellä kiinni läntisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle