NHL-kierroksen topit ja flopit: Kings pysähtyi ruotsalaismuuriin

NHL / Aamuraportti
Patrick Marleau mätti maaleja ja Henrik Lundqvist esti niitä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Kuningas Henrik on palannut

Aiemmin kauden aikana haparoiden esiintynyt New York Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist on löytämässä tuttua tasoaan: kaksi iltaa, kaksi voittoa.

Eilen kaatui Detroit Red Wings ilman takaiskumaaleja, tällä kertaa oli Los Angeles Kingsin vuoro pysähtyä ruotsalaiseen muuriin. Lundqvist torjui 36 kertaa ja antautui kahdesti, kun Rangers otti 3−2-kotivoiton Kuninkaista.

Maaliruisku-Marleau

San Jose Sharksin Patrick Marleau ratkaisi henkilökohtaisella panoksellaan joukkueelleen vieraspisteet Denveristä. Neljä maalia yhteen erään!

Kadrille sata täyteen

Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Nazem Kadri osui kahdesti, kun Maple Leafs kaatoi Calgary Flamesin kotonaan puhtaasti 4-0. Samalla Kadri saavutti sadan runkosarjamaalin rajapyykin. Kadrin maalivire on ollut kuluvalla kaudella oivallista: hän ylitti toista kertaa urallaan 20 maalin rajan.

Flopit

Flamesin ylivoima tökkii

Calgary Flames pääsi 0−4-tappio-ottelussaan Toronto Maple Leafsia vastaan pelaamaan viidesti ylivoimalla ilman tulosta. Sen sijaa tulosta syntyi väärään päähän, kun Maple Leafs -hyökkääjä Zach Hyman rokotti albertalaisia toisen erän alivoimamaalillaan.

Kingsin alakulo

Los Angeles Kings kärsi tappion New York Rangersin vieraana ja on nyt hävinnyt neljästi peräkkäin. Maalinteko on ollut tappioputkessa vaikeaa: kalifornialaisryhmä on onnistunut viimeistelyssään seitsemästi neljän viime ottelun aikana. Joukkue voitti Rangersia vastaan laukaukset 38-17, mutta onnistui vain kahdesti ohittamaan Rangersin maalia vartioineen Lundqvistin.