NHL-kierroksen topit ja flopit: Oilersille Albertan herruus, Hännikäiselle NHL-uran avausmaali

NHL / Aamuraportti
Markus Hännikäinen avasi maalitilinsä NHL:ssä lauantain kierroksella.
Edmonton Oilers intoutui viettämään maalijuhlia Calgary Flamesin kustannuksella. Erik Haula puolestaan upotti Anaheim Ducksin kahdella maalillaan. Markus Hännikäinen teki uransa ensimmäisen NHL-maalin 3-2-voitossa Carolina Hurricanesista. Jatkoaika kokosi yhteen yön kierroksen onnistujat, alisuorittamiset ja joukkueidensa suurimmat sankarit.

Topit:

Edmonton Oilers

Oilers antoi lauantaina näytteen hyökkäysvoimastaan, kun verivihollinen Calgary Flames kaatui 7-3. Kyseessä oli vasta seurahistorian ensimmäinen kerta, kun Oilers kaatoi Flamesin runkosarjassa puhtaalla pelillä ilman ainuttakaan tappiota. Vieraiden tahtipuikkoa heilutti tehot 2+2 iskenyt Jordan Eberle. Laurent Brossoit saalisti ensimmäisen NHL-voittonsa.

Erik Haula, Minnesota Wild

Wildin suomalaishyökkääjä oli pelipäällä 5-3-kotivoitossa Anaheim Ducksista. Haula iski ottelun avausmaalin kahden minuutin pelin jälkeen. Kolmannessa erässä Haula tasoitti pelin, kun ottelua oli jäljellä seitsemän minuuttia. Wild varmisti lopulta voiton iskemällä kolme maalia kahdessa minuutissa. Mikael Granlund kirjautti syöttöpisteen Jason Zuckerin tekemään 5-3-osumaan.

Markus Hännikäinen, Columbus Blue Jackets

Hännikäiselle ottelu Carolina Hurricanesia vastaan oli ikimuistoinen. Suomalaishyökkääjä teki uransa ensimmäisen NHL-maalin iskemällä Josh Andersonin laukauksesta tulleen irtokiekon verkkoon. Ottelu päättyi lopulta Blue Jacketsin 3-2-voittoon. Myös Hurricanesin Sebastian Aho osui kertaalleen.

San Jose Sharks

Sharks otti neljännen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Colorado Avalanchen jatkoajan jälkeen 3-2. Ratkaisuosumasta vastasi David Schlemko. Varsinaisella peliajalla Joel Ward ja Melker Karlsson osuivat kumpikin kerran.

Matt Niskanen, Washington Capitals

Niskanen juhlisti 700 NHL-ottelun merkkipaalua saalistamalla kolme syöttöpistettä, kun Capitals kukisti Dallas Starsin jatkoajalla 4-3. Voiton myötä Capitals venytti pisteputkensa 13 ottelun mittaiseksi.

Ondrej Pavelec, Winnipeg Jets

Jetsin tsekkivahti joutui St. Louis Bluesia vastaan pelatun ottelun toisessa erässä melkoiseen kiekkosateeseen. Pavelecille kirjattiin erässä 25 torjuntaa, mikä on uusi Jetsin seuraennätys. Jets kukisti Bluesin lopulta 5-3.

Flopit

Pheonix Copley, St. Louis Blues

Copley tuskin haluaa muistella ensimmäistä NHL-starttiaan kovin kauaa. Jenkkiveskari joutui kaivamaan kiekon viisi kertaa selkänsä takaa, kun Winnipeg Jets oli kotikaukalossaan parempi lukemin 5-3. Copleylle kirjattiin ottelussa 24 torjuntaa.

Philadelphia Flyers

Flyers jatkoi konttaamistaan, kun New Jersey Devils haki pisteet Wells Fargo Centeristä lukemin 4-1. Isäntien sihti oli pahasti hukassa sillä joukkue laukoi 17 kertaa ohi maalin. Viimeisestä 15 ottelustaan Flyers on voittanut vain kolme.

Calgary Flamesin maalivahdit

Chad Johnsonin ottelu Edmonton Oilersia vastaan päättyi lyhyeen. Oilers tulitti neljässä minuutissa kolme maalia Johnsonin selän taakse. Sen jälkeen maalille luisteli Brian Elliott, jonka iltapuhde ei sujunut yhtään sen paremmin. Elliott torjui 23 kertaa, mutta joutui kaivamaan kiekon neljästi selkänsä takaa. Johnson on viimeiseen kahteen otteluun päästänyt seitsemän maalia.