NHL-kierroksen topit ja flopit: Pavelecille heti voitto NHL-kauden avauksessaan

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella pelattiin viidellä paikkakunnalla. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Pavelec palautti Jetsin voittokantaan

Winnipeg Jetsin tšekkivahti Ondrej Pavelec sai torjuntavastuuta välittömästi ylöskutsunsa jälkeen. Hän aloitti kautensa AHL-farmi Manitoba Moosessa, mutta kutsuttiin farmista toissapäivänä.

Pavelecin paluu oli onnistunut, sillä Jets katkaisi tappioputkensa ja nujersi Arizona Coyotesin kotijäällään. Tällä kerralla ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla, sillä Jets-hyökkääjistä vain Adam Lowry ja puolustajista Mark Stuart sekä Tobias Enström jäivät tehopisteittä.

Murray toipui maalipeijaisista

Pittsburgh Penguinsin maalivahti Matt Murray oli jälleen mies paikallaan, kun Penguins nujersi Montreal Canadiensin ja nappasi vierasvoiton.

Murray päästi edellisessä ottelussa seitsemän maalia Washington Capitalsia vastaan, mutta pysäytti nyt 19 kiekkoa ja joutui antautumaan vain kerran.

Kierroksen maalijuhlat vietettiin Detroitissa

Myös viime yön kierroksella pelattiin 1980-luvun hengessä, kun Detroitissa paikallinen Red Wings ja kaupungissa vieraillut Boston Bruins mättivät kymmenen maalia varsinaisella peliajalla.

Lopulta kotivoittoon voittomaalikilpailun jälkeen päättyneen ottelun tehomiehiä olivat Bruinsin Patrice Bergeron ja Red Wingsin Tomas Tatar, jotka kumpikin saalistivat kolme (1+2) tehopistettä.

Flopit

Coyotes-pakit ahdingossa

Arizona Coyotes kävi häviämässä Winnipegissä, ja varsinkin joukkueen puolustajat Luke Schenn ja Oliver Ekman-Larsson olivat vaikeuksissa omassa päässä. Ekman-Larsson teki tosin maalin, mutta ruotsalaispakille kirjattiin tehotilastoon ruma -5. Schenn selvisi hieman vähäisemmin vammoin, miehelle merkittiin "vain" -4.

Radulovin kylmä putki

Hienon alkukauden pelannut Montreal Canadiensin venäläistaituri Aleksandr Radulov jäi tappio-ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan maaleitta, kuten on jäänyt jo kuudessa peräkkäisessä ottelussaan. Kokonaisuutena Radulovin kausi on ollut hyvä: miehellä on kasassa 32 tehopistettä 44 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle