NHL-kierroksen topit ja flopit: Huippuvireinen Capitals NHL:n kärkeen

NHL / Aamuraportti
Kumpikin NHL-konferensseista sai yön kierroksella uudet kärkijoukkueet. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Capitalsin hurja vire jatkuu

Eräs itäisen konferenssin mestarisuosikeista, Washington Capitals, on virittäytynyt mahtavaan alkuvuoden vireeseen. Joukkue otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun Philadelphia Flyers kukistui iltapäivän kamppailussa puhtaasti 5-0. Capitals ei ole päästänyt yhtään maalia tasakentällisin kuuden viimeisen ottelun aikana.

Voittonsa myötä Capitals nousi koko liigan kärkeen: sillä on kasassa 63 pistettä ja se johtaa Columbus Blue Jacketsia pisteellä.

Wild lännen piikkipaikalle

Minnesota Wild nousi läntisen konferenssin kärkisijalle, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta voittoon divisioonavastustaja Chicago Blackhawksin vieraana. Wild on kaksi pistettä koko liigan kärkijoukkue Washington Capitalsia perässä.

Bluesin ruma putki poikki

St. Louis Blues päätti pitkän ja synkän vierastaipaleensa Anaheimissa, kun se onnistui voittamaan paikallisen Ducksin tämän kotikaukalossa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 2009. Missourilaiset ehtivät kärsiä kymmenen peräkkäistä tappiota reilun seitsemän vuoden aikana.

Flopit

Blackhawksin Wild-kammo ei hellitä

Minnesota Wild on edelleen ikävä vastus Chicago Blackhawksille. Blackhawks on nyt hävinnyt joukkueiden kahdeksan edellistä runkosarjaottelua, vaikka johti viimeisintä kahdella Patrick Kanen maalilla vielä toisen erän alkupuoliskolla.

Masonin synkkä viisiminuuttinen

Washington Capitalsin ja Philadelphia Flyersin välinen ottelu näki ratkaisunsa ottelun kolmannen erän alkupuoliskolla, jolloin Capitals tykitti Flyers-vahti Steve Masonin vaihtoon tehtyään neljä maalia viidessä minuutissa kanadalaistorjujan selän taakse.