NHL-kierroksen topit ja flopit: Ovetškinille tonni täyteen, Lehkonen tehoili Winnipegissä

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Yön kierroksella todistettiin Aleksandr Ovetškinin tuhannetta NHL-pistettä ja ihailtiin Artturi Lehkosen tehoiltaa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Ovetškin aatelisten kerhoon

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškin saavutti yön kierroksella 1000 NHL-tehopisteen rajan. Venäläishyökkääjästä tuli NHL-historian 84. pelaaja, joka on saavuttanut kyseisen rajapyykin. Tuhannen pisteen saalistamiseen kului maalitykiltä 880 ottelua.

Lehkonen kuritti Jetsiä

Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen oli kentän hahmoja, kun Canadiens kävi hakemassa vieraspisteet Winnipegistä 11 maalin iloittelun jälkeen. Kaksi maalia ja yhden maalisyötön saalistanut suomalaishyökkääjä oli ottelun tehokkain ja kasvatti samalla kauden pistesaldonsa 14 tehopisteeseen.

Loppuhetkien draamaa Calgaryssa

Isäntä-Flamesin ja San Jose Sharksin välisessä ottelussa koettiin jännittäviä hetkiä aivan ottelun loppuhetkille saakka. Sharks epäonnistui rangaistuslaukauksessa reilu viisi minuuttia ennen erän päätöstä ottelun ollessa vielä tasan. Flames meni johtoon vain hieman yli kaksi minuuttia ennen loppua, ja draaman huipensi Sharksin epäonnistunut läpiajo ottelun päätössekunneilla.

Flopit

Islandersin alisuorittajat

Kotitappio Florida Panthersille sai Islanders-päävalmentaja Jack Capuanon ruoskimaan omiensa asennoitumista otteluun.

− Nimiä mainitsematta joukkueessamme oli tänään alisuorittajia, Islanders-valmentaja kommentoi ottelun jälkeen.

Eritoten toinen erä kaihersi Capuanon mieltä.

− Kauden huonoin kakkoserä meiltä. Eräät pelaajat olisivat voineet yhtä hyvin jäädä pukukoppiin, Capuano sivalsi.

Sankarinviitta ei kelvannut Bødkerille

San Jose Sharksin Mikkel Bødkerille tarjottiin parikin mahdollisuutta ottelun ratkaisemiseksi. Hän pääsi yrittämään johtomaalia rangaistuslaukauksesta ottelun loppuminuuteilla ja läpiajosta vain yhdeksän sekuntia ennen summeria. Kumpikin yrityksistä päättyi kuitenkin Flames-vahti Chad Johnsonin voittoon, ja näin sarjapisteet jäivät Albertaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle