NHL-kierroksen topit ja flopit: Ahon kaksi maalia NHL-kierroksen helmenä

NHL / Aamuraportti
Sebastian Aho upotti Bruinsin ja Mark Stone Oilersin. Chicagossa puolestaan juhlittiin hattutemppua. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Hurricanesin suomalaistulokas nousi illan tähdeksi, kun Hurricanes nitisti Boston Bruinsin kotonaan. Aho ohjasi kotijoukkueen avausosuman toisen erän alussa ja ratkaisi voiton omilleen jatkoaikamaalillaan.

Aholla on nyt kasassa 23 tehopistettä alkukauden 40 ottelussa. Hän pitää hallussaan tulokkaiden pistepörssin seitsemättä sijaa ja on vain kolme pistettä pörssin nelosta Toronto Maple Leafsin William Nylanderia perässä.

Ryan Hartman, Chicago Blackhawks

Chicago Blackhawks nousi kolmannen erän tasatilanteesta voittoon Ryan Hartmanin kolmella peräkkäisellä maalilla. Kaikista näyttävimpiä maalit eivät olleet, mutta kaikki lasketaan: Ensimmäinen maaleista pomppi sisään Hartmanin varusteista, ja kaksi seuraavaa mies viimeisteli tyhjään Predators-maaliin.

Mark Stone, Ottawa Senators

Senators-hyökkääjä johti kotijoukkueen hyökkäystä, kun vierailija Edmonton Oilers taipui lukemin 5-3. Stone alusti Senatorsin kaksi ensimmäistä maalia ja tasoitti ottelun toisessa erässä. Joukkueensa tehokkain hyökkääjä on kerännyt 31 tehopistettä 38 ottelussa.

Flopit

Lightningin synkkä vuodenalku

Tampa Bay Lightningin tammikuu ei ole alkanut kovin valoisasti, sillä se on hävinnyt kaikki neljä alkuvuoden otteluaan. Joukkueen edellinen voitto on vuoden 2016 viimeiseltä päivältä. Hallitseva Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins oli tällä kertaa liian taitava floridalaisille: Penguinsin viides peräkkäinen voitto kirjattiin lukemin 6-2.

Flyersilla vaikeaa Blue Jacketsin vieraana

Columbus Blue Jackets palasi voittokantaan kahden tappio-ottelun jälkeen. Blue Jacketsin kotihalli osoittautui jälleen vaikeaksi paikaksi Philadelphia Flyersille: joukkue on nyt hävinnyt yhdeksän viimeisintä vierasotteluaan Columbus Blue Jacketsia vastaan.