NHL-kierroksen topit ja flopit: Pacioretty ratkaisi jälleen jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Yön NHL-kierroksella nähtiin tutun ratkaisijan uusin isku, myös Jets-hyökkääjän isku nousi otsikoihin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Canadiensin jatkoaikaässä osui taas

Montreal Canadiensin Max Pacioretty nousi jälleen kanadanranskalaisten sankariksi, kun Dallas Stars kaatui Paciorettyn jatkoaikaosumalla.

Pacioretty iski voittomaalin jatkoajalla jo toisessa peräkkäisessä ottelussa. Samalla hän nousi Canadiensin seurahistorian eniten jatkoaikaosumia tehneeksi pelaajaksi.

Lundqvistin paluu parrasvaloihin

New York Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist toipui nopeasti alavireisesti sujuneesta Buffalo Sabres -ottelusta. Ruotsalainen oli kentän parhaimmistoa, kun Rangers nujersi Philadelphia Flyersin maalein 5-2. Lundqvistille kirjattiin ottelussa 30 torjuntaa.

Canucksille viides putkeen

Kauden heikosti aloittanut Vancouver Canucks otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa ja nousi pisteen päähän lännen villi kortti -paikoista. Tällä kertaa oli liigan heikoimman joukkueen Arizona Coyotesin vuoro nöyrtyä Canucksin käsittelyssä.

Voiton takuumiehenä touhusi veteraanivahti Ryan Miller, joka pysäytti kaikki Coyotesin 22 laukausta.Nollapeli oli amerikkalaisvahdille kauden ensimmäinen ja pitkän uran 36:s.

Myös Backlundin putkelle lisää mittaa

Calgary Flamesin ruotsalaishyökkääjä Mikael Backlund onnistui maalinteossa jo viidennessä peräkkäisessä ottelussaan, kun Flames kaatoi kotonaan Colorado Avalanchen maalein 4-1. Viiden ottelun maaliputki on kasvattanut västeråsilaisen pistesaldoa yhteensä yhdeksällä pisteellä.

Flopit

Vuosi vaihtui, alavire pysyy

Lännen häntäpään yhdistelmien Colorado Avalanchen ja Arizona Coyotesin uusi vuosi ei ole muuttanut joukkueiden kurssia, vaan molemmat jatkavat mollivoittoisesti: Coyotesilla on niskassaan kahdeksan, ja Avalanchella viisi tappio-ottelua.

Myös takavuosien menestyjä Detroit Red Wingsillä on vaikeaa. Se hävisi joulukuussa viisi kotiotteluaan putkeen eikä ole vielä voittanut jääkiekko-ottelua tämän vuoden puolella. Viime yönä tuli turpiin Anaheim Ducksilta maalein 2-0.

Ehlers mukana hyvässä ja pahassa

Winnipeg Jetsin Nikolaj Ehlers onnistui jälleen maalinteossa, mutta nousi valitettavasti otsikoihin myös negatiivisemmalla tavalla. Hän taklasi keskialueella kiekotonta Florida Panthersin Seth Griffithiä typerästi päähän sillä seurauksella, että Panthers-hyökkääjä joutui jättämään ottelun kesken. Ehlersille ei tuomittu tilanteesta rangaistusta, mutta Griffith kärsii ensimmäisten arvioiden mukaan aivotärähdyksestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle