NHL-kierroksen topit ja flopit: Saros torjui NHL-uransa ensimmäisen nollapelin

NHL / Aamuraportti
Saros on torjunut Predators-paidassa vakuuttavasti.
Kuva © Getty Images
Nuoret maalivahdit olivat erinomaisessa torjuntavireessä yön NHL-kierroksella. Myös Carolina Hurricanesin vire kotiotteluissa on vakuuttavaa. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Juuse Sarokselle NHL-uran ensimmäinen nollapeli

Predators-maalivahti venyi 25 torjuntaan joukkueensa hakiessa vakuuttavan 4−0-vierasvoiton St.Louis Bluesia vastaan. Hienosti kautensa aloittanut Saros saavutti ensimmäisen nollapelin jo uransa seitsemännessä ottelussa.

Myös Aaron Dell torjui NHL-uransa ensimmäisen nollapelin

27-vuotias Sharks-maalivahti torjui 21 laukausta Philadelphia Flyersia vastaan ja saavutti ensimmäisen nollapelin jo uransa viidennessä NHL-ottelussa. Dell on tilastojen valossa edellä seurakaveriaan Martin Jonesia kaikessa muussa paitsi pelattujen ottelujen määrässä.

Hurricanes on päässyt pisteille 11 kotiottelussa putkeen

Itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteva Hurricanes on vahva kotijoukkue. Hurricanes on viimeksi hävinnyt kotiottelun varsinaisella peliajalla 11.11. Anaheim Ducksia vastaan. Voittoputken on pystynyt rikkomaan vain Washington Capitals 17.12., jolloin ottelu ratkesi voittomaalikilpailun jälkeen.

Alexandre Burrows pelasi 800. NHL-ottelunsa

Canucks-hyökkääjästä tuli kolmas varaamaton aktiivipelaaja − Vernon Fiddlerin ja Chris Kunitzin jälkeen − joka on saavuttanut 800 NHL-ottelun rajapyykin. Burrows on pelannut koko uransa Canucksissa ja on kuudes pelaaja, joka on pelannut 800 peliä Canucks-paidassa − edellään Henrik ja Daniel SedinTrevor LindenStan Smyl ja Markus Näslund.

Flopit

Blues-alakerta oli avuton Viktor Arvidssonia vastaan

Predatorsin ruotsalaishyökkääjä nöyryytti ensin jalkakikalla kokeneen puolustajan Jay Bouwmeesterin ja harhautti tämän jälkeen vielä maalivahti Jake Allenin, joka siirtyikin toisella erätauolla vaihtopenkille 0−3-tilanteessa.

Chicago Blackhawksilla menossa vaikea vaihe

Joulukuun puolivälissä Blackhawks venyi viiden ottelun voittoputkeen, mutta sen katkettua pelaaminen on ollut hankalampaa. Viidestä viime pelistä Blackhawks on voittanut vain yhden. Jatkoaikatappiosta Colorado Avalanchea vastaan kertyi vielä yksi lisäpiste.

» Lähetä palautetta toimitukselle