NHL-kierroksen topit ja flopit: Voittoputkille jatkoa, Crosbyn vire kestää

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Kaksi kuumaa joukkuetta venytti jo ennestään mittavia voittoputkiaan, Sidney Crosbyn maalivainu on ehtymätön eikä lännen jumbojoukkueille paistanut päivä vieläkään. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Crosbyn maaliputki jatkuu, Malkinille merkittävä rajapyykki

Pittsburgh Penguins luotti jälleen tuttuihin tähtipelaajiinsa, kun hallitseva Stanley Cup -mestari nujersi New Jersey Devilsin vierasjäällä. Penguins-kapteeni Sidney Crosby teki maalin ja syötti kaksi ja Jevgeni Malkin ylitti 800 tehopisteen rajan.

Crosby venytti tehoillaan maaliputkeaan jo neljään otteluun, pisteitä kanadalaisässälle on kertynyt viidessä edellisessä ottelussa. Samalla Crosby vankisti asemaansa liigan maalipörssin kärkinimenä. Hänellä on nyt kuusi osumaa enemmän kuin pörssin kakkossijaa miehittävillä Patrik Laineella, Jeff Carterilla ja David Pastrnakilla.

Voittoputkillekin saatiin jatkoa

Crosbyn maaliputken lisäksi myös pari voittoputkea venyi edelleen. Minnesota Wild otti 11. peräkkäisen voittonsa Nashville Predatorsin kustannuksella, kun Jared Spurgeon pamautti Jordan Schroederin poikittaissyötöstä ratkaisun jatkoajalla.

Columbus Blue Jackets pisti vielä hieman paremmaksi, kun se voitti jo 13. kerran putkeen. Boston Bruins kaatui lopulta maalein 4-3, kiitos tähtivahti Sergei Bobrovskin 37 torjunnan ja Scott Hartnellin kahden tehopisteen illan.

Ladd osuu sittenkin!

Eräs alkukauden floppihankinnoista, jättisopimuksella kesällä New York Islandersia vahvistamaan siirtynyt entinen Winnipeg Jets -kapteeni Andrew Ladd osoittaa vähitellen heräämisen merkkejä. Jouluaatonaattona syntyi maali Buffalo Sabresin verkkoon ja viime yönä kaksi osumaa Washington Capitalsia vastaan. Laddilla on nyt kasassa kymmenen tehopistettä 34 ottelussa.

Flopit

Coyotesin synkkä kausi jatkuu

Arizona Coyotesille ei loppuvuosikaan näytä tuovan valoa ikipimeän tunnelin päähän. Dallas Stars kävi hakemassa vieraspisteet Glendalesta 35 kertaa torjuneen Kari Lehtosen johdolla. Coyotes on nyt hävinnyt viisi edellistä otteluaan ja on tukevasti liigan häntäpäässä.

Avalanchen "kotitaika"

Liigan huonoin joukkue Colorado Avalanche on ollut kotijäällään melkoinen pisteautomaatti loppuvuodesta. Se on hävinnyt yhdeksän viimeisintä kotiotteluaan ja voittanut edellisen kerran kotikaukalossa marraskuun puolivälissä.

Viime yön kierroksella oli Calgary Flamesin vuoro käydä pisteenhakureissulla Denverissä. Albertalaiset ottivat tyylipuhtaan 6−3-voiton Mikael Backlundin ja Johnny Gaudreaun häärätessä kirkkaimmissa valoissa: kumpikin saalisti kolme tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle