NHL-kierroksen topit ja flopit: Holland rokotti, Eakinilla pimeni

NHL / Aamuraportti
Peter Holland rankaisi entistä seuraansa, Cody Eakin pääasiassa omiaan. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Blackhawks-ylivoima...

...oli täyttä rautaa New York Islandersia vastaan: kolme yritystä, kolme maalia. Illan hahmo Artemi Panarin teki illan molemmat maalinsa miesylivoimalla ja oli alustamassa vielä Artjom Anisimovin ylivoimaosumaa.

Maisemanvaihto piristää...

...ainakin Peter Hollandia. Toronto Maple Leafs päästi kanadalaissentterinsä käytännössä ilmaiseksi Arizona Coyotesiin, ja kukapas mahtoikaan ratkaista voiton Coytesille Maple Leafsia vastaan?!

Holland onnistui ainoana voittomaalikilpailussa ja on aloittanut muutenkin positiivisesti uudessa seurassaan: Avausottelu Coyotes-paidassa kasvatti pistesaldoa kahdella syöttöpisteellä, ja nyt siis miestä juhlittiin ottelun ratkaisijana.

Wildin suomalaiset...

...onnistuivat laajalla rintamalla, kun Minnesota Wild haki vieraspisteet divisioonavastustaja Nashville Predatorsilta maalein 5-2. Mikael Granlund teki maalin ja syötti toisen, lisäksi Mikko Koivu sekä Erik Haula saalistivat maalisyötön mieheen.

Flopit

Cody Eakin, Dallas Stars

Starsin voimahyökkääjä hölmöili itsensä suihkuun jo avauserässä ottelussa New York Rangersia vastaan, kun mies jyräsi rumasti Rangers-vahti Henrik Lundqvistin Rangers-maalin takana.

Antti Raanta paikkasi ruotsalaistorjujaa Rangersin maalin suulla reilun viiden minuutin ajan, kun Lundqvistin terveydentilaa arvioitiin. Lundqvist palasi kuitenkin pikaisesti takaisin tositoimiin.

Eakinille tuomittiin kolttosestaan ottelurangaistus ryntäyksestä.

Ylivoimamaaliautomaatti Winnipeg Jets

Tobias Enströmin on parempi pysyä poissa jäähyaitiosta. Jetsin ruotsalaispuolustajalle tuomittiin Jetsin ja Florida Panthersin välisen ottelun toisessa erässä kolme kahden minuutin jäähyä, joista jokainen päättyi Panthersin ylivoimamaaliin.

Jetsin alivoima on takkuillut tälläkin kaudella ollen jälleen koko liigan häntäpäätä. Panthers puolestaan pääsi parantelemaan omia ylivoimatilastojaan.