NHL-kierroksen topit ja flopit: Kymmenen maalia riittää voittoon

NHL / Aamuraportti
Avalanche oli vastaantulija Canadiensin käsittelyssä.
Artturi Lehkonen iski maalin, kun Montreal Canadiens murjoi Colorado Avalanchen jäänrakoon 10-1. Myös Aleksander Barkov ja Valtteri Filppula onnistuivat maalinteossa yön kierroksella. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Montreal Canadiens

Liigan kärkijoukkue innostui mättämään maaleja urakalla Colorado Avalanchen kustannuksella. Canadiensin maali-iloittelua johti neljä osumaa iskenyt Max Pacioretty. Myös Artturi Lehkonen osui kertaalleen. Ottelun loputtua taululla komeilivat Canadiensin tylyt 10-1-voittolukemat.

Aleksander Barkov, Florida Panthers

Panthersin suomalaishyökkääjä iski tehot 1+1, kun kissapedot kukistivat kotonaan Vancouver Canucksin 4-2. Barkov iski ottelun avausmaalin kahden minuutin pelin jälkeen. Kolmannessa erässä Barkov sai syöttöpisteen Aaron Ekbladin tekemään 3-0-maaliin.

Sidney Crosby & Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

Penguinsin tähtikaksikko maalasi vuoron perään, kun Tampa Bay Lightning kaatui vieraissa 4-3. Crosby vei Penguinsin 1-0-johtoon avauserässä ja iski 3-3-tasoituksen toisen erän lopussa. Malkin vastasi 3-2-kavennusosumasta ja 4-3-voittomaalista. Kotijoukkueen maalit merkittiin Jonathan Drouinin ja Valtteri Filppulan nimiin.

Brayden Schenn & Jakub Voracek, Philadelphia Flyers

Schennin NHL-uran toinen hattutemppu siivitti Flyersin 4-2-kotivoittoon Dallas Starsista. Schenn iski kaikki kolme maaliaan ylivoimalla. Voracek saalisti kaikkiin osumiin syöttöpisteen ja viimeisteli itse 4-2-maalin kolmannen erän lopussa.

Flopit:

Mark Borowiecki, Ottawa Senators

NHL:n ahkerin taklaaja sortui tällä kertaa sääntöjen vastaiseen laitataklaukseen ottelun alkuminuuteilla. Tuloksena oli viisiminuuttinen, jonka aikana Los Angeles Kings teki kaksi maalia. Senators hävisi ottelun 1-4, joten rangaistuksen merkitystä lopputulokseen ei voi väheksyä.

New York Islanders

Islanders jatkoi taaperrustaan häviämällä vieraskaukalossa Columbus Blue Jacketsille 6-2. Blue Jackets karkasi Islandersilta kolmannessa erässä, kun se teki neljä maalia saarelaisten verkkoon. Markus Nutivaara saalisti syöttöpisteen Brandon Saadin tekemään 4-2-osumaan. Islandersin maaleista vastasivat John Tavares ja Josh Bailey.

Winnipeg Jets

Jetsillä oli synkkä iltapuhde Calgary Flamesin vieraana. Flames ratkaisi pelin toisessa erässä, kun se karkasi 4-0-johtoon. Kolmannessa erässä Nikolaj Ehlers antoi Jetsille pientä lohtua tekemällä 5-1-maalin Bryan Littlen syötöstä. Jacob Trouba osui vielä kertaalleen vain sekunti ennen loppusummeria.