NHL-kierroksen topit ja flopit: Suomalaisduon tehoilta laiha lohtu Hurricanesille

NHL / Aamuraportti
Neljän ottelun NHL-kierroksella nähtiin sinivalkoista maalinteko-osaamista ja vaihtelevia otteita tolppien välissä. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Teuvo & Sebastian

Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho loistivat tehokkaina, vaikka Hurricanes joutuikin nöyrtymään Anaheim Ducksille loipulta voittomaalikilpailun jälkeen.

Teräväinen teki kaksi maalia ja Aho saalisti maalin ja syöttöpisteen Ducksin 5−6-voittoon päättyneessä maali-iloittelussa.

Wild selvitti Maple Leafsin loppukirin

Maalivahti Devan Dubnyk loisti Wild-puolustuksen viimeisenä lukkona, kun Minnesota Wild haki vieraspisteet Torontosta maalein 2-3. Dubnyk torjui ottelussa 35 kertaa, joista kolmannessa erässä puolet.

− Jos hän pelaisi Torontossa, ei Kanadassa puhuttaisi Carey Pricesta, Wild-päävalmentaja Bruce Boudreau hehkutti luottovahtiaan ja näpäytti samalla tiedotusvälineitä.

Justin Williams, Washington Capitals

Mr. Game Seven sai maalihanansa auki miltei kuukauden tauon jälkeen ja niittasi saman tien kaksi täyosumaa, kun Williamsin edustama Washington Capitals kukisti Boston Bruinsin jatkoajalla.

Flopit

Martin Jones, San Jose Sharks

San Jose Sharks -vahti Jonesilla ei koppi tarttunut illan tappio-ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Jones torjui vain 13 kertaa ja kaivoi kiekon kolmesti selkänsä takaa.

Maple Leafs -lupausten kuiva kausi

Toronto Maple Leafs hävisi Minnesota Wildille kotonaan eivätkä joukkueen supertulokkaat nousseet parrasvaloihin, sillä niin Auston Matthews, Mitch Marner kuin William Nylanderkin jäivät pisteittä Wildia vastaan. Marnerille ja Nylanderille ottelu oli jo kolmas ilman tehopisteitä, Matthews sentään onnistui maalinteossa joukkueen edellisessä ottelussa.