NHL-kierroksen topit ja flopit: Ristolainen rokotti jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Kuva © Getty Images
Rasmus Ristolainen rankaisi liigan kuuminta vierasjoukkuetta vastaan, Steve Mason puolestaan masensi Floridan suomalaiset. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Rasmus Ristolainen & Evander Kane, Buffalo Sabres

Karvan verran alle puoli tuntia uurastanut Sabresin takalinjojen valtias alusti kaksi maalia ja ratkaisi lopulta voiton joukkueelleen ylivoimaosumallaan jatkoajan avausminuutilla. Maali oli turkulaispuolustajalle kauden ensimmäinen, syöttöpisteitä on toki kertynyt jo 15.

Kunniamaininta Sabres-leiristä myönnetään hyökkääjä Evander Kanelle. Hankalan persoonan maineessa oleva laituri teki kaksi maalia Oilersin verkkoon ja on kerännyt viiteen viimeiseen otteluun yhtä monta tehopistettä.

Kotijoukkueiden hallintaa

Kotijoukkueet olivat vahvoja yön kierroksella, sillä yhdeksästä ottelusta vain Dallasissa ja Winnipegissä vierailijat poistuivat voittajina.

Taylor Hall, New Jersey Devils

Devils-hyökkääjä on palannut väkevästi loukkaantumisensa jälkeen. Mies oli parisen viikkoa sivussa marraskuussa, mutta on paluunsa jälkeen saalistanut kahteen edelliseen otteluun viisi tehopistettä. Vancouver Canucksia vastaan pistesaldo kasvoi maalilla ja syöttöpisteellä.

Mason ja Flyers kuumina

Maalivahti Steve Mason urakoi kiekon tielle peräti 42 kertaa, kun Flyers otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Florida Panthersin kaaduttua Philadelphiassa.

Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen maalit olivat lopulta laiha lohtu floridalaisille, kun Jakub Voracek ratkaisi sarjapisteiden kohtalon jatkoajalla.

Flopit

Jetsin romahdus

WInnipeg Jets johti kotiotteluaan avauserän jälkeen mukavasti 3-1, mutta jäi lopulta kokonaan ilman voittoa. Vierailija Detroit Red Wings nousi toisessa erässä tasoihin ja oli lopulta taitavampi voittomaalikilpailussa.

Voittomaalikilpailun ainoa Jets-onnistuja oli supertulokas Patrik Laine, joka oli tehokas myös varsinaisella peliajalla: maali ja maalisyöttö kasvattivat tamperelaisen kauden kokonaissaldoa 25 pisteeseen.

Avalanchella on vaikeaa

Liigan jumbojoukkue Colorado Avalanche koki jo kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun Nashville Predators kaatoi denveriläiset Roman Josin kolmannen erän maalilla lukemin 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle