NHL-kierroksen topit ja flopit: Flames järjesti maalijuhlat, Koivu ratkaisi jatkoajalla

NHL / Aamuraportti
Matt Stajan oli yksi monista Flamesin sankareista.
Kuva © Getty Images
Seitsemän pelin NHL-kierroksella Flames tykitti viisi maalia kuudessa minuutissa ja Hurricanes katkaisi tappioputkensa Phil Di Giuseppen maalilla ja Cam Wardin nollapelillä. Suomalaisittain ilahdutti Mikko Koivun jatkoaikaosuma. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Calgaryssä tarjoiltiin liekitettyä ankkaa

Flamesin ja Ducksin välinen ottelu vaikutti pitkään tasaiselta, kunnes kotijoukkue murjoi toisessa erässä viisi maalia kuudessa minuutissa ja neljässä sekunnissa. Maalijuhlat päättyivät lopulta Flamesin 8−3-voittoon.

Sairastuvalta sankariksi

Flamesin Johnny Gaudreau pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten marraskuun puolivälin ja iski tauluun tehot 1+1. Jetsin Bryan Little puolestaan on puolentoista kuukauden poissaolon jälkeen pelannut neljä peliä ja kerännyt tehot 3+1. Viime yönä Blackhawksia vastaan Little ohjasi ottelun avausmaalin.

Phil Di Giuseppe ja Cam Ward katkaisivat Hurricanesin tappioputken

Hurricanes ei vieläkään löytänyt ratkaisua maalinteko-ongelmiinsa, mutta Lightningia vastaan riitti yksi tehty maali Wardin pitäessä kauden toisen nollapelinsä. Kolmen ottelun tappioputki katkesi, kun Di Giuseppe iski kauden avausmaalinsa jatkoajalla.

Wayne Simmonds oli maalinedustan valtias

Flyers-hyökkääjä oli mahdoton pideltävä Predators-puolustukselle. Simmonds iski kaksi maalia aivan maalivahdin edestä ja hattutemppukin oli lähellä − niin ikään maalin edestä. Kaksi maalia nostivat kanadalaishyökkääjän jo maalipörssin jaetulle kolmannelle sijalle.

Flopit

Maalikarkelot Los Angelesissa

Kings on tunnetusti NHL:n kärkeä kiekonhallinnassa, ja Canadiensilla on maailman paras maalivahti Carey Price. Kuitenkin joukkueiden kohtaamisessa mätettiin varsinaisella peliajalla yhteensä kahdeksan maalia, kunnes Canadiens ratkaisi pelin voittomaalikilpailussa.

Kotijoukkueilla oli vaikeaa

Seitsemän ottelun kierroksella vain Hurricanes ja Flames onnistuivat ottamaan kotivoiton, vaikka esimerkiksi Blackhawks ja Kings ovat NHL:n parhaita kotijoukkueita.

Alivoimapelaaminenkaan ei onnistunut

Yön kierroksella Canadiens sekä Flyers onnistuivat ylivoimalla 40 prosentin tehokkuudella ja Kings ja Jets 50 prosentin tehokkuudella. Flames pisti vielä paremmaksi osumalla kahdesti kolmella ylivoimallaan ja tekemällä vielä alivoimamaalinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle