NHL-kierroksen topit ja flopit: Laine ja Lehtonen joukkueidensa sankareina

NHL / Aamuraportti
Patrik Laine tykitti maalin St. Louis Bluesin verkkoon.
Patrik Laine iski tehot 1+1 Winnipeg Jetsin kukistaessa St. Louis Bluesin vieraskaukalossa 3-2. Kari Lehtonen puolestaan nollasi Colorado Avalanchen hyökkääjät. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Patrik Laine, Winnipeg Jets

Laine jatkoi vahvaa alkukauttaan iskemällä tehot 1+1, kun Jets kaatoi St. Louis Bluesin jatkoajalla 3-2. Laine iski toisessa erässä Jetsin 2-1-maalin ja alusti jatkoajalla Bryan Littlen tekemän voitto-osuman. Samalla Laine nousi jakamaan liigan maalitilaston kärkipaikkaa Sidney Crosbyn kanssa.

Henrik Lundqvist, New York Rangers

"King Henrik" saalisti uransa 386:nnen NHL-voiton, kun Rangers kaatoi kotonaan Carolina Hurricanesin 4-2. Samalla Lundqvist nousi kolmen voiton päähän Dominik Hasekista, joka kaikkien aikojen eniten NHL-voittoja saavuttanut eurooppalaisvahti. Kaikkien aikojen voittotilastossa Lundqvist on nyt sijalla 13.

Kari Lehtonen, Dallas Stars

Starsin suomalaisveskari torjui kaikki 23 laukausta, kun Colorado Avalanche kaatui vieraissa 3-0. Starsin maaleista vastasivat Curtis MacKenzie, Tyler Seguin ja Patrick Eaves. Nollapeli oli Lehtoselle kauden ensimmäinen.

Ivan Provorov, Philadelphia Flyers

Flyersin venäläistulokas iski kaksi maalia 21 sekunnissa ja auttoi samalla joukkueensa 3-1-kotivoittoon Chicago Blackhawksista. Myös Brayden Schenn onnistui maalinteossa isänniltä. Blackhawksin ainoan maalin teki Artjomi Panarin.

Ottawa Senators

Senators tarvitsi vain 19 sekuntia ottelun ratkaisuun, kun se otti 2-0-kotivoiton Florida Panthersista. Isäntien maaleista vastasivat Erik Karlsson ja Derick Brassard. Senatorsin maalilla 24 laukausta torjunut Mike Condon pelasi kauden toisen ja uransa kolmannen nollapelinsä. Pittsburgh Penguinsista marraskuun alussa kaupassa Senatorsiin siirtynyt Condon on saalistanut kolme voittoa viidestä pelaamastaan ottelusta.

Drake Caggiula, Edmonton Oilers

Oilersin tulokashyökkääjä iski uransa ensimmäisen NHL-maalin, kun öljymiehet kukistivat kotonaan Anaheim Ducksin jatkoajan jälkeen 3-2. Voittomaalin iski Leon Draisaitl kaksi minuuttia ennen loppua.

Flopit:

Carolina Hurricanes

Hurricanesin visiitti Madison Square Gardenille päättyi jälleen tappioon, kun New York Rangers oli parempi lukemin 4-2. Rangers on nyt ottanut 13 peräkkäistä kotivoittoa Hurricanesista. Isäntien hahmo oli kahdesti osunut Chris Kreider. Myös Michael Grabner ja Derek Stepan osuivat kumpikin kerran. Hurricanesin maaleista vastasivat Viktor Stålberg ja Victor Rask.

Pekka Rinne, Nashville Predators

Rinne joutui kaivamaan viisi kiekkoa selkänsä takaa 5-4-jatkoaikatappiossa New Jersey Devilsille. Devils nousi kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Lopulta Michael Cammalleri ratkaisi pelin minuutti ennen loppua.