NHL-kierroksen topit ja flopit: McDavidille uran ensimmäinen hattutemppu, Sabres yllätti Penguinsin

NHL / Aamuraportti
Connor McDavid ja Jesse Puljujärvi juonivat Starsin nurin.
Connor McDavid iski hattutempun, kun Edmonton Oilers katkaisi viiden ottelun tappioputkensa Dallas Starsin kustannuksella. Jesse Puljujärvi syötti McDavidin maaleista kaksi. Buffalo Sabres puolestaan kaatoi Pittsburgh Penguinsin voittolaukauskisassa 2-1. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit:

Connor McDavid, Edmonton Oilers

Oilers-kapteeni iski uransa ensimmäisen hattutempun, kun Dallas Stars kaatui vieraissa 5-2. McDavid sai myös hienoista avustusta Stars-puolustukselta, sillä hänen ensimmäinen maalinsa kimposi John Klingbergistä sisään. McDavid täydensi hattutemppunsa kolmannessa erässä iskemällä Jesse Puljujärven laukauksesta tulleen irtokiekon maaliin. Puljujärvi sai syöttöpisteen myös McDavidin toiseen osumaan. McDavid katkaisi samalla 10 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Avalanchen suomalaishyökkääjä iski tehot 1+1 ja auttoi samalla joukkueensa 3-2-vierasvoittoon Minnesota Wildistä. Wild meni ottelussa 2-0-johtoon Charlie Coylen ja Tyler Graovacin maaleilla. Rantanen iski 2-1-kavennuksen kolmannessa erässä ja alusti hetkeä myöhemmin Carl Söderbergin tekemän 2-2-tasoitusmaalin. Ottelun voittomaalista vastasi Nathan MacKinnon.

Buffalo Sabres

Sabres vastasi kierroksen suurimmasta yllätyksestä kukistamalla Pittsburgh Penguinsin voittolaukauskisan jälkeen 2-1. Ratkaisumaalin veivasi Ryan O'Reilly. William Carrier vei Sabresin 1-0-johtoon ensimmäisessä erässä. Kotijoukkue piti johtoasemastaan kiinni kaksi erää, kunnes Sidney Crosby tasoitti pelin kolmannen erän alussa. Anders Nilssonille kertyi yhteensä 46 torjuntaa. Sabres katkaisi samalla kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken.

Aleksander Barkov & Jussi Jokinen, Florida Panthers

Panthersin suomalaiskaksikko oli pelipäällä, kun Ottawa Senators taipui kotonaan 4-1 kissapetojen käsittelyssä. Barkov merkittiin syöttäjäksi Jaromir Jagrin 1-0-osumaan 25 sekunnin pelin jälkeen. Jokinen teki Barkovin syötöstä 2-0-osuman Panthersille kahdeksan minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua.

Flopit:

Dallas Stars

Starsin puolustuksella oli synkkä ilta, kun Edmonton Oilers haki pisteet 5-2-vierasvoitolla. Oilersin maaleista peräti kaksi kimposi Starsin puolustajista sisään. Kari Lehtoselle kertyi vain yhdeksän torjuntaa ja hänet vaihdettiin 4-0-tilanteessa pois maalilta. Tilalle tullut Antti Niemi joutui hänkin antautumaan kerran.

Vancouver Canucks

Canucks kärsi kauden kymmenennen tappionsa, kun Chicago Blackhawks haki pisteet Rogers Arenalta 4-3-jatkoaikavoitolla. Canucks karkasi ottelussa 3-0-johtoon Loui Erikssonin, Bo Horvatin ja Brandon Sutterin maaleilla. Artjomi Panarin, uransa ensimmäisen NHL-maalin tehnyt Vinnie Hinostroza ja Ryan Hartman toivat vieraat kolmannessa erässä tasoihin. Jatkoaikaa oli jäljellä minuutti, kun Marian Hossa ratkaisi pelin.