Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin!

NHL / Raportti
Kausi päättyi Blackhawksin juhliin.

Ratkaisevan kuudennessa finaalissa nähtiin vain kaksia maalia ja niistä molemmista vastasi Chicago Blackhawks. Ottelun voittomaalin iski Duncan Keith toisessa erässä ja kolmannessa erässä lopullisen niitin viimeisteli Patrick Kane.

Blackhawksin sankareihin tässäkin finaalissa kuului maalivahti Corey Crawford, joka nollasi Tampa Bay Lighntingin 25 torjunnalla.

Bishop piti joukkueen pelissä mukana - mutta se ei riittänyt

Blackhawks oli läpi ottelun peliä hallitsevampi osapuoli. Lightningin maalivahti Ben Bishop, joka on kärsinyt pudotuspelien aikana loukkaantumisesta, piti kuitenkin joukkueensa uskoa toivossa torjunnoillaan. Kiekko löytyi kuitenkin ottelussa kahdesti hänen selkänsä takaa ja se oli jälleen riittävästi Blackhawksille.

Avausmaalista vastasi puolustaja Keith. Kanadalaispuolustaja sai Kanen hyvästä esityöstä kiekon viivalla. Keithin ensimmäisen laukauksen Bishop vielä torjui, mutta Keith ehti itse ensimmäisenä irtokiekkoon ja sai lyötyä kiekon ohi jenkkivahdin. Maali syntyi toisen erän kolmanneksi viimeisellä peliminuutilla.

Toisellä erätauolla saatiin kuulla suomalaiskonkari Kimmo Timosen haastattelu. Timonen painotti, ettei paineista huolimatta valmistautuminen päätöserään ole vaikeaa:

– Ei se ole ongelma, kyllä he (joukkuetoverit) tietävät miten valmistautua viimeiseen kahteenkymmeneen minuuttiin.

Puolustajan ajatukset olivat kuitenkin luonnollisesti käyneet jo pystin voittamisessa.

– Stanley Cup matkaa Kuopioon, mikäli sellainen mahdollisuus tulee.

Blackhawks sai kokeilla ottelussa kolmesti ylivoimalla. Lightning pääsi sen sijaan miesylivoimalle vain kertaalleen, vajaa neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta ei onnistunut myöskään sitä hyödyntämään.

Vaikka Blackhawks olikin hallitsevampi osapuoli, oli Lightningilla omat paikkansa. Joukkueen kapteeni Steven Stamkos, joka jäi maaleitta finaaleissa, kilautti avauserässä ylärimää ja pääsi yrittämään toisessa erässä maalia läpiajosta, mutta Crawford venytti tällöin upean torjunnan.

Lopulta ratkaisu nähtiin reippaat viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Brad Richards tarjoili avopaikan Kanelle, joka ei tästä enää erehtynyt. Maali oli Kanelle finaalisarjan ensimmäinen ja ainoa.

Neljä kertaa kaksi maalia

Blackhawks voitti finaalit nyt voitoin 4–2 ja teki jokaisessa neljässä voitto-ottelussaan kaksi maalia. Aiemmat kolme voittoa tulivat lukemin 2–1, nyt Crawford venyi nollapeliin.

Stanley Cup oli Chicago Blackhawksin pitkän historian kuudes. Edelliset kaksi ovat tulleet myös 2010-luvulla, kun Blackhawks juhli myös kausien 2012–13 ja 2009–10 jälkeen. Ensimmäiset kolme ovat kausilta 1960–61, 1937–38 ja 1933–34.