NHL:ssä tapahtuu: McDonald jatkaa Bluesissa

NHL / Uutinen
NHL on täydessä vauhdissa ja tapahtumia riittää. Seuraavasta voit lukea viimeisimmistä pelaajasiirroista, loukkaantumisista ja pelikielloista.

St. Louis Blues kiinnitti ykkössentteri Andy McDonaldin neljäksi seuraavaksi kaudeksi. Miehestä olisi tullut kesällä vapaa agentti, mutta tuoreen 18,8 miljoonan dollarin sopimuksen myötä hän pysyy St. Louisissa. Viime kaudella Anaheimista Bluesiin saapunut hyökkääjä on kärsinyt tänä vuonna jalkavammasta ja pelannut vain 16 ottelua. Niissä mies latoi pisteet 6+12.

Vanek kuukauden sairauslomalle


Buffalo Sabres joutuu tulemaan toimeen noin kuukauden ilman tähtihyökkääjä Thomas Vanekia. Itävaltalainen sai ottelussa Ottawaa vastaan kiekon leukaansa ja vamma vaati lopulta kirurgisia toimenpiteitä. Vanekin menetys on Buffalolle paha takaisku, sillä hyökkääjä on paukuttanut tällä kaudella jo 32 maalia ja on koko liigan maalipörssin kolmas.

Legace waiver-listalle


St. Louis Blues on laittanut maalivahti Manny Legacen waiver-listalle. Viime kaudella hyvin pelannut Legace on tällä kaudella torjunut varsin ailahtelevasti sekä kärsinyt loukkaantumisista. Hän on voittanut pelaamistaan otteluista 13, hävinnyt 11, joista kaksi varsinaisen peliajan jälkeen. Torjuntaprosentti on vain 88,5. Legacen takkuillessa Chris Mason onkin syrjäyttänyt 36-vuotiaan veteraaninen St. Louisin ykkösvahdin paikalta. Legacen korvaajaksi Blues kutsui farmijoukkue Peoriasta Chris Holtin.

Holmström kuukauden sairauslomalle


Puolustava Stanley Cup mestari Detroit Red Wings joutuu tulemaan kuukauden toimeen ilman Tomas Holmströmiä. Laitahyökkääjä joutuu sivuun tyräleikkauksen vuoksi.

Ruotsalaishyökkääjä on yksi NHL:n taitavimmista maskipelaajsta ja tärkeä osa Detroit pelottavaa ylivoimapeliä. Kuluvalla kaudella Holmström on kerännyt 40 ottelussa tehot 14+16.

Capsien Johnson sivuun pariksi kuukaudeksi


Capitals maalivahti Brent Johnson joutuu lonkkaleikkaukseen. Toipumisaika on kuudesta kahdeksaan viikkoon. Johnson on pelannut tällä kaudella Jose Theodoren kakkosvahtina parisenkymmentä ottelua, joista voittanut kaksitoista.

Anaheim ja Vancouver kaupoilla


Anaheim Ducks ja Vancouver Canucks ovat vaihtaneet pelaajia. Kovista nyrkeistään tunnettu oikealaitahyökkääjä Mike Brown suuntaa Canucksista ankkapaitaan, ja Vancouveriin matkaa puolustaja Nathan McIver.

Brown on pelannut urallaan vain 39 NHL-ottelua, joissa mies on merkauttanut kaksi tehopistettä ja 140 jäähyminuuttia. McIver on sen sijaan pelannut urallaan 36 NHL-ottelua, joissa on syntynyt tehot 0+1. Puolustaja on alunperin Vancouverin varaus.

Chris Clark leikkaukseen

Washington Capitalsin kapteenille Chris Clarkilta leikataan ranne tällä viikolla. Leikkauksesta toipuminen kestää todennäköisesti niin pitkään, että Clarkin kausi on tältä erää ohi. Rannevamma on haitannut laiturin pelaamista harjoitusleiriltä alkaen ja hänen kautensa onkin ollut vaisu. 32-vuotias Clark on pelannut kauden aikana 32 ottelua, joissa tehnyt vain kuusi pistettä (yksi maali, viisi syöttöä).

Lang leikkaukseen


Montreal Canadiensin paras maalintekijä Robert Lang vahingoitti vasemman jalan akillesjänteensä Boston Bruinsia vastaan käydyssä ottelussa. Vamma oli niin vakava, että se vaati korjausleikkauksen. Tarkkaa ennustetta Langin toipumiselle ei vielä tiedetä, mutta pahimmassa tapauksessa sentterin kausi on ohi.

Montreal hankki Langin syyskuussa Chicagosta toisen kierroksen varausvuoroa vastaan. Tshekkiveteraani on ollut tällä kaudella Montrealin tehokkain hyökkääjä (39 pistettä) ja paras maalintekijä (18 osumaa).

Clouston Ottawan peräsimeen


Kanadan pääkaupungin joukkue Ottawa Senators nimitti uudeksi päävalmentajakseen Cory Cloustonin. Hän valmensi toista kauttaan Senatorsin farmijoukkuetta, AHL:ssä pelaavaa Binghamton Senatorsia. 39-vuotias valmentaja on ensimmäistä kertaa NHL-joukkueen peräsimessä torstaina, kun Los Angeles Kings saapuu Ottawaan.

Langenbrunner kuukauden ykköspelaaja


New Jersey Devilsin kapteeni Jamie Langenbrunner on nimetty NHL:n tammikuun ykköspelaajaksi. Kakkonen oli Anaheim Ducksin puolustaja Scott Niedermayer ja kolmastähti Buffalo Sabresin maalivahti Ryan Miller.

Langenbrunner teki tammikuussa 17 pistettä (9 maalia, 8 syöttöä) 14 ottelussa ja vauhditti Devilsien nousua Atlantin divisioonan kärkeen.

Myös Niedermayer kokosi jakson aikana 17 pistettä, mutta joukossa oli vain yksi maali. Miller voitti tammikuun aikana pelaamistaan kahdestatoista ottelusta yhdeksän. Joukkoon mahtui yksi nollapeli ja torjuntaprosentti oli kokonaisuudessa yli 93,2.

Kennedy ja Gauthier pelikieltoon


Los Angelesin puolustaja Denis Gauthier sai viiden ottelun pelikiellon. Mies taklasi Detroitin Josh Gorgesia päähän tammikuun viimeisenä päivänä. Gauthier sai tempustaan ulosajon ja myöhemmin pelikiellon, jonka aikana hän menettää palkkatuloja reilun 50 000 dollarin edestä.

Pittsburghin hyökkääjä Tyler Kennedy sai puolestaan yhden ottelun pannan haastettuaan Toronton tulokaspakki Luke Schennin tappeluun. Maple Leafs oli pyytänyt liigaa tutkimaan tapausta, jossa Kennedy hyppäsi kaukaloon vaihtopenkiltä, kun Schenn oli jyrännyt Penguins-tähden Jevgeni Malkinin laitaan. Lopulta hyppy kaukaloon poiki yhden ottelun pelikiellon.

Ottawa erotti Hartsburgin

Ottawa Senators on erottanut päävalmentajansa Craig Hartsburgin. Joukkue on kerännyt alkukauden 51 ottelussa vain 41 pistettä, mikä on kolmanneksi vähiten NHL:ssä. Ottawa Sun -lehden mukaan Senatorsin farmijoukkuetta tällä hetkellä valmentava Cory Clouston nimitetään uudeksi päävalmentajaksi.

Kaberle sairaslomalle


Toronto Maple Leafsin puolustaja Tomas Kaberlen käsi on murtunut ja valmentaja Ron Wilsonin mukaan Kaberle on sivussa seuraavat kolme-neljä viikkoa.

Ennen käden murtumista tshekkipakki ehti pelata 49 ottelua, joissa teki neljä maalia ja antoi 26 syöttöä. Kaberlen loukkaantuminen tuli Toronton kannalta hankalaan aikaan, sillä seuran uuden toimitusjohtaja Brian Burke on nyt hankalaampaa kaupata loukkaantunut tshekki ennen siirtoajan umpeutumista maaliskuun neljäntenä päivänä.

Kaberlea korvaamaan Toronto kutsui farmijoukkueestaan Marliesista puolustaja Anton Stralmanin. 22-vuotias ruotsalainen on ehtinyt pelata tällä kaudella Maple Leafseissa jo 25 ottelua, joissa hän teki seitsemän pistettä (yksi maalia, kuusi syöttöä).

Kolzigin kausi ohi


Tampa Bay Lightningin maalivahdin Olaf Kolzig kausi on ohi. Kolzigin vasen käsi joudutan leikkaamaan eikä hän ehdi toipua pellikuntoon ennen kauden loppua. Kolzigin poissaolo antaa suomalaisvahdeille Karri Rämölle ja Riku Heleniukselle näyttää osaamistaan NHL-tasolla. Valtaosan Tampan peleistä tulee kuitenkin pelaamaan ykkösvahti Mike Smith.

Wild ja Rangers vaihtoivat pelaajia


Minnesota Wild ja New York Rangers tekivät keskenään pienen vaihtokaupan. Wild sai New Yorkista sentteri Dan Fritschen ja lähetti toiseen suuntaan puolustaja Erik Reitzin.

Fritsche on tehnyt tällä kaudella 16 ottelussa neljä pistettä (maali, kolme syöttöä) ja Reitz on saalistunut kauden 31 ottelussaan kaksi pistettä (1+1).

Stuartilla kylkivamma


Detroit Red Wingsin puolustaja Brad Stuartilla on sivussa vähintään viikon verran murtuneen kylkilun vuoksi. Stuartilla on tehnyt tällä kaudella 45 ottelussa kahdeksan pistettä ja kerännyt 18 jäähyminuuttia.

Parrosille jatko


Anaheim Ducks on tehnyt hyökkäjä George Parrosin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen. Tällä kaudella tappelijana tunnettu Parros on tehnyt uuden piste-ennätyksenä 11 pojolla (kolme maalia, kahdeksan syöttöä). Jäähyminuutteja on kertynyt 74 ja tappeluja 12.

Detroit kiinnitti Zetterbergin


Kanadalaisen tsn-verkkosivuston tietojen mukaan Detroit Red Wings ja ruotsalainen keskushyökkääjä Henrik Zetterberg ovat solmineet 12 vuoden mittaisen sopimuksen. Verkkosivuston tietojen mukaan sopimuksen arvo on noin 72 miljoonaa dollaria.

Zetterberg pelaa NHL:ssä kuudetta kauttaan. Viime keväänä Stanley Cupin Red Wingsissä voittanut ruotsalainen on pelannut urallaan 400 NHL-ottelua, joissa on syntynyt 375 tehopistettä. Zetterbergistä olisi tullut ensi kesänä rajoittamaton vapaa-agentti.

Sillingerin kausi ohi

NY Islandersin sentteri Mike Sillinger joutuu leikkauttamaan lonkkansa. Toipuminen kestää sen verran pitkään, että 37-vuotiaan veteraanin kausi on ohi.

Sillinger joutui olemaan sivussa viime kauden loppuneljänneksen ja tämän kauden alkuneljänneksen toipuessaan edellisestä lonkkaleikkausestaan. Tällä kaudella hän ehti pelata vain seitsemän ottelua ennen kuin leikkauspöytä kutsui uudelleen.

Gagner pari viikkkoa sivussa


Edmonton Oilersin keskushyökkääjä Sam Gagner on sivussa seuraavat pari viikkoa nilkkavamman vuoksi. Toista vuottaan NHL:ssä pelaava Gagner on hieman kärsinyt "kakkosvuoden kirouksesta" eikä ole pystynyt tehtailemaan pisteitä aivan viime vuoden malliin. Tällä kaudella 19-vuotias nuorukainen on koonnut 43 ottelussa 17 pistettä (4 maalia, 13 syöttöä). Tehotilasto on plus/miinus nollassa, mikä on huomattava parannus viime kauden miinus 21:een.

Cookelle pelikieltoa


Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Matt Cooke on saanut kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Iskun kohteena oli Carolina Hurricanesin hyökkääjä Scott Walker. Walker ei tapahtuman jälkeen pystynyt jatkamaan ottelua.

Losin Brown viikon ykköstähti


All-stars viikonlopun takia lyhyeksi jääneen peliviikon kolmeksi tähdeksi on valittu Los Angeles Kingsin laituri Dustin Brown, Carolina Hurricanesin maalivahti Cam Ward ja Edmonton Oilersin laitahyökkääjä Ales Hemsky.

Ykköstähti Brown teki voittomaalin Losin viikon kummassakin ottelussa. Minnesotaa vastaan Kingsien kapteeni teki maalin ja Coloradoa vastaan keräsi maalin lisäksi yhden syöttöpisteen. Molemmat ottelut olivat vieraspelejä.

Kakkostähti Ward voitti molemmat pelaamansa ottelut. Torontoa vastaan hän pelasi nollapelin ja Pittsburghia vastaan päästi vain yhden maalin. Kaikkiaan Ward torjui kahdessa ottelussa 68:sta vedosta 67.

Viikonen kolmonen Hemsky pelasi viikon aikana vain yhden ottelun, mutta oli siinä sitäkin parempi. Oilers voitti Columbuksen tärkeässä ottelussa 4-3 ja tshekkitähden tehot pelissä olivat 2+2. Jälkimmäisen maalin Hemsky teki vain 34,9 sekuntia ennen ottelun loppua.

Cory Murphy Tampaan


Tampa Bay Lightning on poiminut puolustaja Cory Murphyn waiver-listalta Florida Panthersista.

Tampan Artjuhinille pelikieltoa


Tampa Bay Lightningin laitahyökkääjä Jevgeni Artjuhin sai kahden ottelun pelikiellon polvitaklauksestaan Tampa-Florida Panthers ottelussa. Taklauksen kohteena oli Ville Peltonen. Peltonen loukaantui tapauksessa ja on sivussa toistaiseksi.

Datsjuk viikon ykköstähti


Detroit Red Wings keskushyökkääjä Pavel Datsjuk, Calgary Flames laituri Mike Cammalleri ja Atlanta Thrashersin sentteri Rich Peverley on nimetty NHL:n viikon pelaajiksi.

Ykköstähti Datsjuk teki neljässä vierasottelussa seitsemän pistettä (yksi maali, kuusi syöttöä). Kakkostähti Cammalleri keskittyi maalintekoon, sillä hän teki viikon neljässä ottelussa yhteensä viisi maalia ja antoi vielä yhden syötönkin.

Yllättävästi piristyneen Atlantan edustaja Peverley saalisti kolmessa pelissä kuusi pistettä (maalin ja viisi syöttöä) ja tehotilastoihin erinomaisen +5 lukeman. Thrashers poimi alkukaudesta Nashvilleä edustaneen Peverlyn waiver-listalta tammikuun kymmenentenä ja Thrashers-paidassa pelaamissaan otteluissa Peverly on pelannut kuin huippupelaaja.

Pittsburgh ja Edmonton vaihtokaupoilla


Pittsburgh hankki Edmontonista maalivahti Mathieu Garonin vaihtokaupassa hyökkääjä Ryan Stonea, maalivahti Dany Sabourinia ja vuoden 2011 draftin neljännen kierroksen varausta vastaan.

Garon on pelannut tällä kaudella 15 ottelua Oilersin paidassa ja Sabourin on päässyt tolppien väliin 18 kertaa. Ryan Stone on viettänyt pääosan kaudesta AHL:ssä ja on pelannut vain kaksi ottelua tällä kaudella NHL:ssä ilman tehomerkintojä.

Wolski viikon ykköstähti


Colorado Avalanchen sentteri/laituri Wojtek Wolski on valittu NHL:n viikon ykköstähdeksi, Anaheim Ducksin laituri Bobby Ryan sai kunnian olla kakkonen ja Florida Panthersin sentteri Gregory Campbell oli yllättäen kolmostähti.

Wolski teki kolmessa ottelussa kuusi pistettä (neljä maalia, kaksi syöttöä) ja johdatti Avalanchen kolmeen perättäiseen voittoon. Putken ansiosta Colorado nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Rookie Ryan teki viikolla viisi maalia, mikä määrä sisälsi uran ensimmäisen hattutempun (vs. Los Angeles). Ryan on farmista kutsumisen jälkeen ollut erittäin tehokas, sillä hän on tehnyt 26 pelaamassaan ottelussa 26 pistettä (12 maalia, 14 syöttöä).

Campbell kolmessa ottelussa kuusi pistettä (kaksi maalia, neljä syöttöä) ja johdatti Pantterit kolmen ottelun voittoputkeen. Cambellin tehoilujen ansiosta Florida nousi mukaan taistelemaan Idän viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Jason Williams Columbukseen


Atlanta Thrashers kauppasi hyökkääjä Jason Williamsin Columbus Blue Jacketseille. Ohiosta toiseen suuntaan matkasi farmipuolustaja Clay Wilson ja kuudennen kierroksen varausvuoro kesän draftissa.

Vapaana agenttina Atlantaan viime kesänä siirtynyt Williams on tehnyt 41 ottelussa 7 maalia ja antanut 11 syöttöä. Teholukema on yhdeksän astetta pakkasella. Atlantaan matkannut puolustaja Wilson ehti tällä kaudella pelata Sinitakkien joukkueessa vain viisi ottelua, joissa onnistui yhden maalisyötön.

Columbuksen kannalta Williamsin hankinta on hvin ymmärrettävää, sillä joukkue on kärsinyt runsaasti hyökkäyspään loukkaantumisista. Poissa ovat olleet pitempiä ja lyhyempiä jaksoja mm. kapteeni Rick Nash, tehotulokas Derick Brassard, sentterit Jason Chimera ja Jiri Novotny sekä laiturit Kristain Huselius ja Raffi Torres.

Sauer loukkaantuneiden listalle


Phoenix Coyotesin luotettava puolustaja Kurt Sauer on seuraavat nelisen viikkoa sivussa "alavartalovamman" vuoksi. Keskimäärin yli kaksikymmentä minuuttia ottelussa pelaavan Sauer ei ole tällä kaudella onnistunut avamaan maalitiliään ja on kirjauttanut neljä maalisyöttöä kauden 43:ssa ottelussa. Tehotilasto on asteen verran plussan puolella, mikä on Phoenixin pakistossa varsin hyvä lukema.

Sturmin kausi ohi?


Boston Bruinsin hyökkääjä Marco Sturm kausi voi olla ohi. Bruinsin toimitusjohtajan Peter Chiarellin mukaan Sturmin Toronto-ottelussa loukkaantunut vasen polvi joudutaan leikkaamaan ja saksalaisen kausi saattaa olla ohi. Sturmin kausi on muutenkin ollut epäonninen, sillä ennen Toronto-peliä hän joutui olemaan sivussa 12 ottelua aivotärähdyksen vuoksi. Pelaamassaan 19 ottelussa Sturm ehti tehdä seitsemän maallia ja antaa kuusi syöttöä.

Shanahan Devilsiin


Vapaana-agenttina ollut Brendan Shanahan siirtyy New Jersey Devilsiin. Kokenut voimahyökkääjä on etsinyt sopivaa seuraa viime kesästä lähtien. Tässä kuussa 40-vuotta täyttävä Shanahan on tehnyt urallaan 650 maalia NHL:ssä. Se oikeuttaa kaikkien aikojen listalla sijalle 11.

Fedotenkolle sairaslomaa


Pittsburgh Penguinsin hyökkääjä Ruslan Fedotenko on seuraavat neljä-kuusi viikkoa sivussa oikean käden murtuman vuoksi. Fedotenko mursi kätensä tappelussa Atlanta Thrashersin Colby Armstrongia vastaan.

Fedotenko on tehnyt tällä kaudella 21 pistettä (11 maalia ja 10 syöttöä) ja on ollut yksi Penguinsin tehokkaimmista laitureista. Penguins on hävinnyt seitsemäsä viimeisestä ottelustaan kuusi ja joukkue onkin pudonnut pudotuspeliviivan alapuolelle.

Grabovskille pelikieltoa


Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Mikhail Grabovski on saanut kolmen ottelun pelikiellon tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Grabovski työnsi linjamies Scott Cherreytä yrittäessään päästä tappelemaan Montreal Canadiensin hyökkääjä Sergei Kostitsynin kanssa.

Jordan Staalille jatkosopimus


Pittsburgh Penguins ja keskushyökkääjä Jordan Staal ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen. Sopimus astuu voimaan ensi vuoden alusta, on kestoltaan nelivuotinen ja arvoltaan 16 miljoonaa dollaria.

Vasta 20-vuotias Staal pelaa NHL:ssä jo kolmatta kauttaan ja tehnyt 204 ottelussa 91 pistettä (52 maalia ja 39 syöttöä). Hän nuorin NHL:ssä 200 ottelua pelannut pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle