NHL:ssä tapahtuu viikolla 7: Girardi jatkaa Manhattanilla

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

New York Rangers on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen puolustaja Daniel Girardin kanssa. 23-vuotias kanadalainen on tehnyt tällä kaudella jo 22 tehopistettä ja noussut tärkeäksi lenkiksi Rangersin puolustuksessa.

187 senttinen ja 93 kiloinen Girardi on pelannut urallaan 93 NHL-ottelua.

Brett Clark sairastuvalle

Avalanchen puolustaja Brett Clark loukkaantui ottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Hänen olkapäänsä meni sijoiltaan törmäyksessä Anaheimin Ryan Carter kanssa. Hän on sivussa ainakin seuraavat kaksi viikkoa, jona aikana tarkkaillaan olkapään tervehtymistä. Todennäköisimmin olkapää vaatii leikkauksen ja Clarkin kausi olisi tältä keväältä ohi.

Tilanne merkitsee peliaikaa Karlis Skrastinsille, joka on viime aikoina istuskellut terveenä katsomon puolella useampaan otteeseen.

Clark loukkaantuminen oli Avalanchelle tuntuva menetys, sillä hän on pelannut puolustajista eniten, keskimäärin yli 23 minuuttia ottelussa. Clark on tehnyt Coloradon puolustajista eniten maaleja (5) ja toiseksi eniten pisteitä. Blokatuissa laukauksissa hän NHL:n kakkosena 143 blokilla.

Lundqvistille kuusivuotinen jatkosopimus

NY Rangers ja maalivahti Henrik Lundqvist ovat päässeet sopimukseen ruotsalaisvahdin uudesta sopimuksesta. Uusi sopimus on verkkosivusto tsn.ca:n mukaan kuusivuotinen ja yhteisarvoltaan 41.25 miljoonaa dollaria. Lundqvistista olisi tullut tämän kauden rajoitettu vapaa agentti. Lundqvist on pelannut tällä kaudella Rangersin maalilla 50 ottelua, joista hän on voittanut 24 peliä. Hänen tämän kauden torjuntaprosenttinsa on 90.6% ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.37 maalia ottelua kohden.

Capitals jatkoi Fleischmannin sopimusta

Washington Capitals jatkoi hyökkääjä Tomas Fleischmannin nykyistä sopimusta kahden vuoden ja yhteisarvoltaan 1.45 miljoonan dollarin sopimuksella. Fleischmannin nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen ja hänestä olisi tullut kesällä rajoitettu vapaa agentti. Ensimmäistä kokonaista NHL-kauttaan parhaillaan pelaava taitava tsekkihyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 54 ottelussa 6+15=21 pistettä.

Sourayn kausi ohi

Edmonton Oilersin puolustaja Sheldon Souray joutuu olkapääleikkaukseen ja on näin sivussa koko loppukauden. Viime kesänä Oilersiin viisivuotisella ja yhteensä 27 miljoonan dollarin sopimuksella siirtynyt puolustaja pelasi Edmontonin paidassa tällä kaudella 26 ottelua ja teki näissä 3+7=10 pistettä. Urallaan kaksi kertaa NHL:n tähdistöottelussa pelannut isokokoinen Souray voitti NHL:n puolustajien maalipörssin kaudella 2006-07, jolloin hän teki komeat 26 maalia Montrealin paidassa.

Gagne kausi ohi?

Philadelphia Flyersin laitahyökkääjä Simon Gagne kärsi kauden kolmannen aivotärähdyksensä ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan.

- En tiedä onko kausi vielä kokonaan menetetty. Nyt minulla on hiukan tasapaino-ongelmia, mutta toivottavasti uusia oireita ei tule, kommentoi Gagne toiveikkaana tilannettaan.

Toistaiseksi sivussa oleva Gagne on tällä kaudella tehnyt 18 pistettä pelaamassaan 25 ottelussa. Kauden toisen aivotärähdyksensä jälkeen hän joutui olemaan sivussa 26 ottelusta.

Barch jatkaa Dallasissa

Dallas Stars on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Krys Barchin kanssa. Sopimuksen arvo on yhteensä 1,15 miljoonaa dollaria. 27-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan 60 NHL-ottelua ja kerännyt niissä 185 jäähyminuuttia. Mies tunnetaan fyysisestä pelistään ja tappelutaidoistaan.

Carolina ja Ottawa kaupoilla

Carolina Hurricanes ja Ottawa Senators tekivät neljän pelaajan pelaajakaupan. Kaupassa Carolinaan siirtyvät puolustaja Joe Corvo ja hyökkääjä Patrick Eaves. Ottawa sai Carolinasta puolestaan puolustaja Mike Commodoren ja hyökkääjä Cory Stillmanin.

Carolinaan siirtynyt 30-vuotias puolustaja Corvo on tehnyt tällä kaudella Ottawassa 6+21=27 pistettä pelaamissaan 51 pelissä. Hurricanesin uusi hyökkääjähankinta, 23-vuotias kanadalaislaituri Patrick Eaves, on pelannut puolestaan Ottawassa tällä kaudella 26 peliä ja tehnyt näissä 4+6=10 pistettä. Corvon hankinnalla Carolina saa kauan kaivattua apua puolustuksensa kiekolliseen peliin.

Ottawaan saapuva 34-vuotias Stillman on pelannut tällä kaudella Carolinassa 55 ottelua ja tehnyt näissä 21+25=46 pistettä. Stillman on voittanut urallaan kahdesti Stanley Cupin. Senatorsiin saapuva 28-vuotias puolustaja Commodore on pelannut tällä kaudella Carolinassa puolestaan 41 peliä ja tehnyt näissä 3+9=12 pistettä. Isokokoinen Commodore on voittanut urallaan kerran Stanley Cupin. Tämän kauden jälkeen sekä Stillman että Commodore ovat rajoittamattomia vapaita agentteja.

Jason Spezza viime viikon ykköstähti

Ottawa Sanatorsin keskushyökkääjä Jason Spezza, Pittsburgh Penguinsin keskushyökkääjä Jevgeni Malkin ja Anaheim Ducksin maalivahti Jean-Sebastien Giguere valittiin viime viikon parhaiksi NHL-pelaajiksi.

Viikon ykköstähdeksi valittu Ottawan Jason Spezza pelasi viikon aikana kolme ottelua ja teki näissä 4+7=11 pistettä. Spezza on Ottawan sisäisen pistepörssin toisena ja koko NHL:n pistepörssissä kanadalaishyökkääjä on viidennellä sijalla. Kauden 50 pelissä Spezza on tehnyt 23+48=71 pistettä.

Viikon kakkostähdeksi valittu Pittsburghin Jevgeni Malkin pelasi viikon aikana neljä ottelua ja teki näissä 3+9=12 pistettä. Malkin johtaa Pittsburghin sisäistä pistepörssiä ja koko NHL:n pistepörssissä venäläistaituri on kolmannella sijalla. Kauden aikana Malkin on pelannut 56 peliä ja tehnyt näissä 31+42=73 pistettä.

Viikon kolmostähdeksi valittu Anaheimin maalivahti Jean-Sebastien Giguere pelasi viikon aikana kolme peliä ja voitti näistä jokaisen. Gigueren torjuntaprosentti oli komea 96.6% ja hänelle tehtiin maaleja vain 1.01 peliä kohden. Lisäksi Ducks-vahti torjui viikon aikana yhden nollapelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle