NHL:ssä tapahtuu viikolla 3: Stastny sairauslomalle, Sharpille jatkosopimus

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen kootaan sopimus- sekä siirtouutiset ja pikku-uutisia. Joka viikko tulee uusi otsikko ja päiväkohtaiset uutiset erotellaan oman otsikon alle.

Colorado Avalanchen keskushyökkääjä Paul Stastny on sivussa kahdesta kolmeen viikkoon. Syynä on umpilisäkkeen leikkauksesta toipuminen.

Coloradolla on jo ennestään sivussa Joe Sakic ja Ryan Smyth ja nyt kokoonpanosta on poissa myös joukkueen tämän kauden tehokkain pelaaja. Stastny on tehnyt 46 pelissä 49 pistettä (17 maalia, 32 syöttöä) eli kuusitoista pistettä enemmän kuin joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja Milan Hejduk.

Sharp sopimukseen Chicagossa

Hyökkääjä Patrick Sharp on tehnyt Chicago Blackhawksin kanssa neljän vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen kokonaisarvo on 15,6 miljoonaa dollaria.

26-vuotias Sharp on tällä kaudella viimeistellyt 22 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä. Lisäksi hän johtaa NHL:n alivoimamaalitilastoa tehtyään seitsemän maalia miesvajaalla.

Adams Chicagoon

Craig Adams siirtyi Carolina Hurricanesista Chicago Blackhawksiin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan siirtyi varausvuoroja. Adams on tehnyt tällä kaudella 40 ottelussa tehot 2+3=5.

Nylanderin kausi ohi

Washington Capitals menetti keskushyökkääjä Michael Nylanderin loppukaudeksi sairaustuvalle. Ruotsalaistaituri joutuu olkapääleikkaukseen ja on sivussa kolmesta kuuteen kuukautta. Viime kesänä Washingtoniin vapaana agenttina siirtynyt Nylander yritti pelata vammasta huolimatta, mutta olkapää ei kestänyt lopulta pelaamista. Nylander ehti pelata Capitalsissa 40 ottelua, joissa hän teki 11+26=37 pistettä.

Dallas ja Tampa kaupoilla

Dallas Stars ja Tampa Bay Lightning ovat tehneet pienen pelaajavaihdon. Laitahyökkääjä Junior Lessard siirtyy Stars-organisaatiosta Lightningiin ja Teksasiin vaihdossa palaa jykevä puolustaja Dan Jancevski.

Lessard voitti muutama vuosi sitten Hobey Baker -palkinnon, joka annetaan kauden päätteeksi parhaalle yliopistopelaajalle. Dallasissa Lessardin läpilyönti ei kuitenkaan koskaan onnistunut ja ammattilaisura sujui pääosin AHL-liigassa.

Jancevski on alun perin Dallas Starsin varaus. Isokokoinen ja voimakas puolustaja lähti aikanaan Dallasista Montrealiin ja sieltä Tampa Bayhyn. Nyt ympyrä kuitenkin miehen kohdalla sulkeutuu.

Curtis Joseph sopimukseen

40-vuotias maalivahti Curtis Joseph on tehnyt yhden vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin sopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Koska noin puolet kaudesta on jo pelattu, tienaa veteraani-maalivahti noin 650 000 dollaria loppukaudesta.

Josephista oli myös New York Rangers kiinnostunut, mutta mies valitsi Calgaryn. "CuJo" pelasi viime kuussa Kanadan maajoukkueessa, ja oli mukana voittamassa Spengler-cupia.
16 NHL-kautta pelannut maalivahti pelasi viime kaudella Phoenix Coyotesissa 58 ottelua saavuttaen 18 voittoa, 31 tappiota sekä 2 jatkoaikavoittoa.

Viikon tähdet

NHL valitsi päättyneen viikon ykköstähdeksi Minnesota Wildin laiturin Marian Gaborik. Kaksi muuta viikkotähteä olivat Edmonton Oilersin maalivahti Mathieu Garon ja Philadelphia Flyersin hyökkääjä Scott Hartnell.

Gaborik keräsi viikon aikana kahdeksan pistettä (neljä maalia, neljä syöttöä) tehotilastoon mukavan +9 merkinnän. Gaborikin tehojakson aikana Wild voitti kolme neljästä ottelustaan. Viikon ensimmäisessä pelissä hän saalisti vain yhden syöttöpisteen ja niinpä Wild hävisi Dallasille 1-3.

Detroitia vastaan Gaborik teki maalin ja antoi kaksi syöttöä Minnesotan voittaessa rangaistuslaukauskisaan päättyneen ottelun 6-5. Gaborik oli ratkaisevan rankkarinmaalin tekijä. Voittopelissä Chicagoa vastaan slovakki teki kaksi maalia ja viikon päätteeksi, myös voittoisassa ottelussa, Phoenixia vastaan hän ampui maalin ja lisäksi antoi yhden syötön.

Maalivahti Garon voitti kaikki kolme pelaamaansa ottelua vakuuttavalla 1,01 maalikeskiarvolla. Torjuntaprosentti otteluissa oli 96,8.

Viikon avauksessa hän pelasi nollapelin NY Islandersia vastaan, päästi kaksi maalia Phoenix Coyotes-ottelussa ja päätti sarjan makeaan 2-1 voittoon paikalliskilpailija Calgary Flamesista.

Kauden nihkeästi aloittanut Hartnell pääsi vihdoinkin vauhtiin uuden vuoden koittaessa. Hän keräsi viikon aikana kahdeksan pistettä (viisi maalia, kolme syöttöä) neljässä pelissä. Atlanta Thrashersia vastaan tuloksena oli maali ja kaksi syöttöä, New York Rangersia vastaan hän onnistui tekemään hattutempun ja Boston Bruinsiakin vastaan tuli maali. Viikon päätteeksi tuli vielä syöttöpiste Washington Capitalsia vastaan. Flyers voitti otteluista kolme ja ainoa tappiokin tuli vasta jatkoajalla Boston Bruinsille.

» Lähetä palautetta toimitukselle