NHL:n varaustilaisuus 2006: kierrokset 3-7

NHL / Uutinen
Vuoden 2006 NHL:n varaustilaisuus on meneillään Vancouverissa. Tilaisuus alkoi Suomen aikaa kello 1.00 ja Jatkoaika seuraa tässä uutisessa kierroksien 3-7 tapahtumia tiiviisti.

Ensimmäisen ja toisen kierroksen varaukset on nyt tehty, mutta seitsenkierroksisesta varaustilaisuudesta on jäljellä vielä valtaosa. Tähän uutiseen koostetaan loppujen kierrosten varaukset kuvauksineen.

3. kierros

65. Pittsburgh

Briant Strait, puolustaja (USA)

185cm, 90kg, s. 4.1.1988

Team USA U-18, 47 ott, 2+11=13, 68min.

CSS ranking: #22 (P-A)

Strait on hyvä esimerkki näkymättömästä, mutta tärkeästä puolustajasta. Hoitaa puolustusvelvoitteet esimerkillisesti ja tekee työnsä ilman erillisiä riskejä.

Strait on perusluotettava valinta. Mies on kuin vaniljajäätelö: Ei koskaan yllätä, mutta aina tietää mitä saa. Puolustuspäässä mieheen voi luottaa kuin vuoreen. Ei ole kaikkein kookkain pakki, mutta on aina piikkinä lihassa hyökkääjille. Peittää syöttölinjat tehokkaasti ja on aina ensimmäisenä heittäytymässä kiekon eteen. Kiekollisena ei ole mikään taituri, mutta antaa nopean lyhyen avaussyötön oikealle miehelle. Tekee oikeita ratkaisuja kiekollisena vaikka se tarkoittaisi kovan taklauksen vastaanottamista.

66. Montreal (Chicago)

Ryan White, keskushyökkääjä (CAN)

180cm, 90kg, R, s. 17.3.1988

Calgary Hitmen WHL 72 peliä 20+33=53 +10 121min

CSS-ranking #27 (P-A)

Ryan White on WHL-joukkue Calgary Hitmenin arvokas ja energinen kahden suunnan keskushyökkääjä. White oli menneellä kaudella joukkueensa paras puolustava hyökkääjä ja voitti samalla joukkueensa pistepörssin. White on todellinen johtaja jäällä ja sen ulkopuolella. Nuorukainen ei vietä kiekossa vapaapäiviä, vaan pelaa kaikki tilanteet loppuun saakka, johtaa joukkueensa karvausta, vie taklauksensa loppuun, pelaa hienoa alivoimapeliä ja on vahva aloittaja.

White on monipuolinen pelaaja, sillä hän pystyy tekemään hyvän rannelaukauksensa johdosta maaleja ja olemaan samassa ottelussa vastustajan tähtiä varjostava pelaaja. Whiten heikkoutena pidetään hieman kankeaa mailatekniikkaa. White ei tule ehkä koskaan tekemään tämän johdosta suuria määriä pisteitä NHL:ssä, mutta hänestä saattaa kehittyä kuitenkin monipuolisuutensa ja johtajantaitojensa johdosta NHL-tasolle pelaaja, jota jokainen joukkue tarvitsee kipeästi menestyäkseen. ISS vertaa energistä Whitea pelaajatyypiltä Chris Druryyn.

71. Boston (Phoenix)

Brad Marchand, hyökkääjä (CAN)

175 cm, 83 kg, L, s. 11.5.1998

Moncton QMJHL 68 peliä 29+37=66 83min

CSS –ranking #80 (P-A)

Sähäkkä taskuraketti Brad Marchand on ikiliikkuja, joka aiheuttaa vaikeuksia vastustajan puolustajille aina jäälle päästessään. Marchand on erittäin nopea luistelija, viihtyy kulmaväännöissä ja taistelee kiekosta koko sydämellään joka tilanteessa. Pienen koon mukana tulevat ongelmat seuraavat Marchandia hänen koko kiekkouransa ajan, mutta tällaiselle taitavalle energiapakkaukselle löytynee aina käyttöä.

72. Minnesota

Cal Clutterbuck, oikea laitahyökkääjä (CAN)

180cm, 84kg, R, s. 18.11.1987

Oshawa Generals, OHL, 66 ottelua 35+33=68 -17 139min

CSS-ranking #24 (P-A)

Jokaisessa joukkueessa pitäisi olla yksi Cal Clutterbuck. NHL-tasolla hänen pelipaikkansa todennäköisesti löytyy nelosketjusta, mutta oman roolinsa Clutterbuck hoitaa erinomaisesti. Hänen suurimmat puutteensa ovat kiekollisissa taidoissa sekä luovuudessa. Hän tuskin tekee paljoa pisteitä NHL:ssä.

Mutta kiekolliset puutteet Clutterbuck korvaa muilla ominaisuuksillaan. Hän on erittäin ahkera työntekijä ja energinen raataja, joka antaa joka ottelussa kaikkensa. Jatkoi puurtamista huippuasenteella, vaikka Generalsin kausi oli käytännössä ohitse jo syksyllä. Hän on määrätietoinen, päättäväinen ja kilpailuhenkinen. Hän pelaa aggressiivisesti ja repien ja raastaen tunkee itsensä vastustajan ihon alle. Arvostettu ja pidetty joukkuepelaaja, joka innostaa muita omalla esimerkillään. Clutterbuck on lyhyt, mutta korvaa kokonsa fyysisellä vahvuudellaan. Hänellä on erityisesti voimakas alavartalo ja vahvat jalat. Hän on hyvä pelaaja erikoistilanteissa, etenkin alivoimalla.

73. Florida

Brady Calla, laitahyökkääjä (CAN)

180cm, 86kg, R, s. 14.3.1988

Everett Silvertips WHL 66 peliä 8+25=33 +7 52min

CSS -ranking #28 (P-A)

Brady Calla on WHL-joukkue Everettin erittäin hyvin luisteleva ja kovasti töitä tekevä kahden suunnan laitahyökkääjä. Calla on ehdottomasti yksi tämän ikäluokan nopeimmista pelaajista, erittäin hyvä karvaaja, pelaa hyvällä energialla jokaisen tilanteen ja lisäksi hänet tunnetaan vahvoista johtajantaidoista ja hyvästä puolustuskäsityksestä. Callaa pidetään valmentajien luottopelaajana hyvän valmennettavuuden ja asenteen ansiosta.

Vancouverilaislaiturista saattaa tulla vahvuuksiensa johdosta tulevaisuudessa NHL-tasolle kolmosketjun kahteen suuntaan pelaava laitahyökkääjä, joka tuo joukkueelle hyvää johtajuutta. Callan suurimmat puutteet löytyvät luistelua lukuun ottamatta hyökkäyslahjoista. Hänestä ei odoteta tulevaisuudessa NHL-tasolle kovan luokan pistemiestä ja siksi nuorukaista ei odoteta varattavaksi ensimmäisellä kierroksella. Hyökkäystaitojen ohella muut vahvuudet ovat kuitenkin sen verran hyvää tasoa, että toisen kierroksen varaus ei olisi ollenkaan yllätys. The Hockey News vertasi Callaa "köyhän miehen" Brenden Morrowiin. Calla vertaa itseään Detroitin Kris Draperiin.

75. Edmonton (Atlanta)

Theo Peckham, puolustaja (CAN)

187cm, 98kg, L, s. 10.11.1987

Owen Sound Attack, OHL, 67 ottelua 6+9=15 -11 236min

CSS-ranking #65 (P-A)

Jäähyminuutit kertovat oleellisen Theo Peckhamista, joka varattaneen varaustilaisuuden viimeisillä kierroksilla. Hän pelaa fyysistä ja aggressiivista peliä höystettynä ilkeällä luonteella. Myös tappelut kuuluvat hänen tarjoamaansa pakettiin, mutta täysin tyhmä hän ei ole. Osaa valita oikeat hetket ja tilanteet hanskojen pudottamiselle. Joka tapauksessa nyrkkien heiluttamisessa tämän varausvuoden parhaimmistoa. Tietää ja tuntee omat rajansa ja kykynsä. Parannettavaa liikkeessä ja luistelussa.

76. Chicago (Toronto)

Tony Lagerström, keskushyökkääjä (SWE)

185 cm, 84 kg, L, s. 19.7.1988

Södertalje Jr., 40 ott. 14+21=35, 73 PIM

CSS ranking: #28 (Euro)

Lagersröm on varaustilaisuuden pelaajiston nuorimmasta päästä. Häntä on viime vuosina pidetty ikäluokkansa lahjakkaimpana pelaajana, mutta ei ole tällä kaudella esiintynyt ennakko-odotusten mukaisesti. Onnistui kuitenkin U18 MM-kisoissa ollen joukkueensa paras pistemies ja oli yksi kapteeneista. Lagerströmiä ei pidetä huipputaitavana, mutta ei häneltä heikkouksiaan löydy. Koko, luistelu, taito, peliäly ja asenne ovat hyvää luokkaa, mutta aika kertoo ovatko riittävän hyviä, jotta hän saa pelipaikan NHL:ssä kolmos- tai nelosketjusta.

77. New Jersey (Vancouver)

Vladimir Zharkov, laitahyökkääjä

183 cm, 85 kg, L, s. 10.1.1988

TsSKA 2, 48 ott. 17+22=39, 86 PIM

CSS ranking: #11 (Euro)

Zharkov on tuulennopea laituri, jolla on jopa venäläisasteikolla hyvä rytminvaihdoskyky. Takoi Venäjän kolmostasolla todella paljon pisteitä ja on sekä hyvä laukoja että taidokas pelintekijä. Pystyy myös halutessaan pelaamaan aggressiivisesti, mutta kun aina ei oikein halua. Maajoukkueessa ikäluokkansa vakiokalustoa.

80. Atlanta (Edmonton)

Mike Forney, vasen laitahyökkääjä (USA)

188cm, 84kg, R, s. 14.5.1988

Thief River 21 peliä 23+37=60 28min

CSS -ranking #39 (P-A)

Forney on draftin villi kortti, jokeri ja musta pekka. Osa asiantuntijoista on valmis draftaamaan miehen kympin sakissa, osa ei usko kenenkään kelpuuttavan miestä kahdella tai edes kolmella ensimmäisellä kierroksella.

Suurin syy kaksijakoisiin tunnelmiin on se, että Forney pelaa high school-kiekkoa Thief River Fallsissa. Forney tuhosi liigan, mutta taso on mitä on. Viime kaudella hän kokeili kolmen pelin verran USHL-tasolla. Kautta häiritsivät loukkaantumiset. Forney kuntoutti itsensä mukaan 18-vuotiaiden MM-kisoihin, ainoana juniorimaajoukkueen ulkopuolelta, mutta loukkaantui ennen kisoja uudelleen. Kuntoutuminen kuitenkin itsessään oli kunnioitettava teko, ja kertoo ainakin jotain Forneyn halusta kehittyä kiekkoilijana. Se halu kun on ehditty kyseenalaistaa.
Taidoista menestys ei ole kiinni. Forneylla on pehmeät kädet ja nopea laukaus. Luistelu on laadukasta. Forney tienaa jatkossakin leipänsä yksi vastaan yksi –tilanteista, joissa hän on tähän mennessä ollut vailla vastusta. Tasokin on tosin epätasainen. Forney ei ole mikään diiva, vaan ottaa maalin edessä vastaan kovaakin kohtelua ja tahtoo kiinni irtokiekkoihin. Pelintekijänä Forney on laadukas.

Kun Forney on vielä sosiaalinen tapaus ja hyvä johtaja, niin osa scouteista on hyvinkin ihastunut tähän arvoitukseen. Haastattelut draftin alla voivat tuottaa siis isonkin hypyn kärkipäähän, jos joku joukkue on uhkapelipäällä.

83. Anaheim (San Jose)

John Degray, puolustaja (CAN)

193cm, 93kg, L, s. 14.3.1988

Brampton Battalion, OHL, 68 0+10=10 +10 103min

CSS-ranking #68 (P-A)

Isokokoinen kanadalaispuolustaja John Degray on aiheuttanut kykyjenetsijöille päänvaivaa. Hän on parhaimmillaan kelvollisesti sijoittuva puolustava puolustaja, joka pelaa yksinkertaisesti, mutta tehokkaasti. Hän on vahva pelaaja kulmissa. Pelaa Brampton Battalionissa varakapteenin A rinnassa.

Degray pelaa kuitenkin epätasaisesti eikä tunnu antavan kaikkeaan etenkään vieraskentillä. Tällöin hän ei vaivaudu käyttämään kokoaan hyväkseen eikä viitsi puuttua asiaan, jos joku vastustajan hyökkääjistä nyt välttämättä haluaa maalinedustalle hääräämään. Hänen kiekolliset taitonsa ovat käytännössä olemattomat ja hän on hiukan hidas tekemään päätöksiä, minkä vuoksi muut ovat usein askeleen edellä. Tosin tämä johtuu usein myös kehnosta luistelukyvystä.

84. NY Rangers

Ryan Hillier, laitahyökkääjä (CAN)

181 cm, 81 kg, L, s. 25.1.1988

Halifax QMJHL 68 peliä 19+38=57 76min

CSS -ranking #23 (P-A)

Halifax Mooseheads on vahvasti esillä QMJHL-joukkueista tämän vuoden varaustilaisuudessa yhdessä Lewinston MAINEiacsin kanssa. Ryan Hillier pelasi toisen kautensa Halifaxissa ja onnistui ottamaan paikan joukkueen ykkösketjussa. Taitava ja kahteen suuntaan hyvin pelaava laitahyökkääjä lukee peliä todella hyvin ja pelaa ketjukavereilleen tekopaikkoja nopeilla ja oivaltavilla syötöillään.

Hillier on lupaava projektiluontoinen lupaus taitavaa pelintekijää etsivälle joukkueelle. Noustakseen NHL-tasolle hän tarvitsee vielä runsaasti työtä fyysisellä ja miksei henkisellä puolella. Otteisiin tarvitaan lisää tasaisuutta ja siihen nähden ettei Hillierin pelityyliä juurikaan fyysiseksi voi kuvailla hän on varsin jäähyherkkä.

85. Columbus (Philadelphia)

Tom Sestito, vasen laitahyökkääjä (CAN)

193cm, 95kg, L, s. 28.9.1987

Plymouth Whalers, OHL, 57 ottelua 10+10=20 -1 176min

CSS-ranking #112 (P-A)

Vielä vuosi sitten Tom Sestitoa ei noteerattu kovinkaan korkealle, mutta vuoden kuluessa nuorukainen on hilannut itseään ylöspäin eri listauksissa. Pelkästään CSS:n kauden puolivälissä julkaiseman väliraportin jälkeen hän on parantanut sijoitustaan lähes 70 pykälällä.

Isokokoinen Sestito on pyrkinyt parantamaan luisteluaan ja työ on tuottanut jonkin verran tulosta. Lisäksi hän on paiskinut hommia voiman lisäämiseksi, mikä on auttanut häntä käyttämään kokoaan paremmin hyödyksi. Sestito haluaa NHL-pelaajaksi ja on ihailtavalla työmoraalillaan ja asenteellaan saanut aikaan paljon unelmansa täyttämiseksi, vaikka matka onkin vasta alussa. Hän on joukkuepelaaja, joka pyrkii tekemään kaikkensa voiton eteen. On erinomainen apu alivoimalla eikä pelkää heittäytyä laukausten eteen.

86. Los Angeles (Nashville)

George Holloway, keskushyökkääjä (CAN)

183cm, 83kg, R, s. 1.3.1988

Seattle Thunderbirds WHL 72 peliä 21+13=34 +8 18min

CSS -ranking #40 (P-A)

George "Bud" Holloway on WHL-joukkue Seattlen monipuolinen ja erittäin hyvin luisteleva keskushyökkääjä. Holloway pelasi menneellä kaudella jo kolmannen kautensa Seattlessa ja teki uransa parhaat pisteet. Holloway oli joukkueensa toiseksi tehokkain maalintekijä ja avainhyökkääjiä niin ali- kuin ylivoimilla. Kaikilla hyökkäyksen paikoilla viihtyvä Holloway pelaa suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia ja ottaa tunnollisesti puolustusvelvoitteensa. Lukee peliä hyvin ja on taitava käsistään. Kehittyi kauden aikana tasaisesti eteenpäin.

87. Calgary (Buffalo)

John Armstrong, keskushyökkääjä (CAN)

188cm, 85kg, R, s. 26.2.1988

Plymouth Whalers, OHL, 65 ottelua 14+23=37 -18 75min

CSS-ranking #51 (P-A)

Alisuorittaja. Jos John Armstrong sitoutuisi tekemään enemmän töitä ja tahtoisi, niin hänellä olisi mahdollisuudet hyökkäävään rooliin NHL:ssä. Hän on taiturimainen pelaaja, mutta välinpitämätön asenne karistaa loistokkuuden pois. Sortuu usein liialliseen kikkailuun. Hänellä on terävä ja nopea laukaus, mutta hän joko haluton tai kykenemätön löytämään maalintekopaikkoja. Hän on hyvä luistelija. Tarvitsee lisää voimaa niin jalkoihin kuin ylävartaloonkin.

88. Phoenix (New Jersey)

Jonas Ahnelöv, puolustaja (SWE)

191 cm, 92 kg, L, s. 11.12.1987

Frölunda Jr., 36 ott. 6+15=21, 106 PIM

CSS ranking: #10 (Euro)

Isokokoinen, vahva ja fyysinen puolustaja Jonas Ahnelöv jakaa mielipiteitä. Toisten mielestä toisen kierroksen tavaraa, toisten mielestä hyvä kun viimeisille kierroksille mahtuu. Ahnelöv pelasi pääosan kaudesta Flölundan juniorijoukkueessa ja teki siellä hyvin pisteitäkin, mutta Elitserienin vauhti oli vielä liikaa. Luontaisesti aggressiivisen ruotsalaisen vahvuudet pitäisi olla puolustuspäässä, mutta ikävä kyllä siellä tapahtuu välillä pelinlukuvirheitä. Kiekollisenakin enemmän kuin kelvollinen, mutta jos selviää NHL:ään asti, niin ura on pikemminkin Matias Norströmin kuin Niclas Lidströmin kaltainen. Norströmin tavoin erittäin hyvä joukkuepelaaja ja pystyy tarvittaessa putsaamaan oman maalin edustan.

89. Calgary

Aaron Marvin, hyökkääjä (USA)

190cm, 84kg, L, s. 27.5.1988

Warroad High School 21 peliä 9+21=30

CSS -ranking #50 (P-A)

Pitkä hyökkääjä pelasi high school-kiekkoa viime kauden. Marvin pelaa USA:n kiekon kehdossa Minnesotassa, ja häntä pidetään taidoiltaan yhtenä parhaista Minnesotasta tulevista hyökkääjistä. Marvin elää huipputekniikallaan, Hän on parhaimmillaan mies miestä vastaan, kun pääsee naruttamaan puolustajia. Hän osaa käyttää hyväkseen ulottuvuuttaan, mutta kaipaa vielä voimaa ja rohkeutta. Marvinia on verrattu St. Louisin löytöön T.J. Oshieen, mutta Marvin ei ole Oshien tapaan johtaja ja rymistelijä. Marvinista suurinta ääntä on pitänyt CSS, muuten hän on pysynyt jokseenkin piilossa.

93. Carolina

Harrison Reed, oikea laitahyökkääjä (CAN)

184cm, 81kg, R, s. 18.1.1988

Sarnia Sting, OHL, 68 ottelua 26+24=50 -31 50min

CSS-ranking #71 (P-A)

OHL:n viimeiseksi jääneessä Sarnia Stingissä Harrison Reed erottui joukosta, mutta kertooko se enemmän pelaajasta vai joukkueesta? Tulokaskausi OHL:ssä oli kuitenkin tilastojen valossa kelvollinen, etenkin jos jätetään +/- -sarake huomiotta. Hän on taidoiltaan kelvollinen hyökkääjä, jonka tarvitsee hankkia vielä voimaa lisää. Ei kiinnitä puolustustyöhön juurikaan huomiota.

4. kierros

95. Chicago (Pittsburgh)

Ben Shutron, puolustaja (CAN)

185cm, 86kg, R, s. 14.6.1988

Kingston Frontenacs, OHL, 67 ottelua 10+29=39 +14 134min

CSS-ranking #16 (P-A)

Pehmeäksi, mutta erittäin taitavaksi puolustajaksi kuvattu Ben Shutron ei ole onnistunut saamaan itsestään ja omista kyvyistään kaikkea irti. Shutron on hyvin luisteleva ja nopealiikkeinen pelaaja, joka osallistuu puolustajan tontiltaan mieluusti hyökkäyksiin. Nämä hyökkäysintoilut syntyvät usein puolustustyön kustannuksella, mikä tosin ei vaikuta Shutronin työn tuloksiin lainkaan, sillä hänen ei uskota ymmärtävän puolustamisesta muutenkaan mitään. Voiman puute tulee erityisesti esille puolustusyrityksissä.

Hän on oivaltava syöttäjä, mutta sortuu turhain usein typeriin ja ylimielisiin yrityksiin. Parhaimmillaan Shutron on ylivoimapelin aivoina ja pyörittäjänä. Hänellä on luja laukaus. Hän pelasi edukseen sekä OHL-pudotuspeleissä että 18-vuotiaiden MM-kisoissa, mikä valoi uskoa että hänestä voi vielä tulla jotain.

97. Washington

Oskar Osala, keskus/laitahyökkääjä (FIN)

194cm, 101kg, s. 26.12.1987

Mississauga IceDogs (OHL), 68 ott, 17+26=43, 86 min.

CSS Ranking: #54 (P-A)

Vaasalaishyökkääjä Oskar Osalan ensimmäinen kausi Mississauga IceDogsissa lähti nihkeästi liikkeelle. Totuttelu pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin vei aikansa, mutta tammikuun jälkeen Osala pääsi mukavaan vauhtiin ja pisteitäkin alkoi syntyä. Sijoitus CSS:n listauksessa paranikin roimasti kauden vanhetessa, sillä kauden keskivaiheilla Osalan sijoitus oli 110. Kuitenkin kokonaisuutena suomalaisen tulokaskausi OHL:ssä oli pienoinen pettymys.

Osala on hyvä luistelija, mutta lähtönopeudessa ja ketteryydessä on vielä hiomista. Hänellä on hyvä ja tarkka laukaus, mikä on tuonut peliaikaa ylivoimalla. Jos häntä ei pidetä laukauksen takia pointilla, niin sitten Osala on kookkaana ja vahvana pelaajana sijoittunut maalinedustalle. Kumpikin vaihtoehto toimii. Hän näkee kentän hyvin ja on kelvollinen pelintekijä ja syöttäjänä.

Isosta koostaan huolimatta Osalaa ei nähdä hirveänä rymistelijänä, mutta ei myöskään pehmona. Hän on tunnollinen kahden suunnan hyökkääjä, joka voittaa kiitettävästi aloituksia. Tekee töitä hyvällä asenteella.

98. San Jose (Boston)

James DeLory, puolustaja (CAN)

194cm, 96kg, R, s. 3.3.1988

Oshawa Generals, OHL, 67 ottelua 6+26=32 -22 136min

CSS-ranking #73 (P-A)

James DeLory on isokokoinen puolustaja, joka pelaa kokonsa mukaan. Hän on vahva ja fyysisessä pelissä uhkaava ja pelottava jätti, jolla on ilkeä luonne. Hänen luistelunsa on kelvollista, mutta nopeus on ongelma. Hän on kuitenkin vahva pelaaja luistimilla ja hän on vaikeasti kierrettävissä. Joskus DeLory pelaa yliaggressiivisesti, mikä johtaa typeriin jäähyihin. Ajatus ja päätöksenteko usein hidasta. Hänellä on hyvä ja luja laukaus.

100. NY Islanders

Rhett Rakhshani, oikea laitahyökkääjä (USA)

179cm, 76kg, R, s. 6.3.1988

USA:n 18-vuotiaiden maajoukkue 59 peliä 24+25=49 65min

CSS -ranking #56 (P-A)

Rakhshani on menestynyt juniorikiekkoilija, joka on tuhonnut Kalifornian liigat. Nyt Rakhshani pelaa USA:n juniorimaajoukkueessa, ja on menestynyt erinomaisesti. Rakhshshanin ongelma on koko. Pientä miestä vierastetaan edelleen. Oikea laitahyökkääjä on virallisesti lähes 180 senttiä ja painoa on 76 kiloa. Välttämättä mittoihin ei ole luottaminen.
Rhakhshani on tähän mennessä pärjännyt taidoillaan ja asenteellaan, ja saanut pelata koviakin pelejä. Lisäksi hänellä on kansainvälistä kokemusta. Silti kokoa arvostetaan edelleen NHL:ssä, ja sen puute tiputtaa laiturin suosiota.

101. Philadelphia

Joonas Lehtivuori, puolustaja (FIN)

182 cm, 76 kg, L, s. 19.7.1988

Ilves SM-liiga 1 0+0 0 min.

Ilves A-jun. A-SM 39 9+16=25 22 min. +10

Ilves A-jun. A-SM playoffs 3 0+0 0

CSS-ranking #35 (Euro)

Lehtivuori on ikäluokkansa lupaavin suomalaispuolustaja, joka juuri ennen varaustilaisuutta teki kolmivuotisen sopimuksen Ilveksen kanssa. Kykyjenetsijöiden raporteissa Lehtivuori on asetettu suuriin saappaisiin, sillä nuorukaista on verrattu nuoreen Kimmo Timoseen.

Lehtivuori on sulavaliikkeinen ja hyväkätinen puolustaja, jolla on erinomainen pelikäsitys ja kyky ottaa peli haltuunsa. Avaa peliä erinomaisesti. Eniten kehitettävää on oman pään pelaamisessa. Tarvitsee lisää voimaa.

103. Florida

Michael Caruso, puolustaja (CAN)

188cm, 87kg, L, s. 5.7.1988

Guelph Storm, OHL, 66 ottelua 1+15=16 +21 85min

CSS-ranking #55 (P-A)

Michael Caruson on hyvä puolustaja, mutta hieman väritön. Hänellä ei ole merkittäviä heikkouksia, vaikka massaa ja voimaa pitäisi saada lisää. Hän pelaa yksinkertaista peliä, pistää kiekon nopeasti liikkeelle ja purkaa kiekot varmasti. Hän ei erotu joukosta hyvässä eikä pahassa. Hän ei nouse esille hyökkäysratkaisuillaan eikä puolustavana stay-at-home-pakkina. Kysymys kuuluukin: mihin saakka pelkkä "hyvyys" riittää? Kehitys tuntuu pysähtyneen kahden viime kauden aikana.

104. Los Angeles

David Kveton, laitahyökkääjä (CZE)

180 cm, 85 kg, L, s. 3.1.1988

Vsetin CzeE, 45 ott. 6+4=10, 18 PIM

CSS ranking: #12 (Euro)

Tsekkiläisen taitoniekan Kvetonin kausi ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta onnistui hyvin U18-kisoissa Ruotsissa. Hyvänä maalinpaikkojen luojana tunnettu Kveton jakoikin tsekkien sisäisen pistepörssin kärkipaikan Jiri Tlutsnyn kanssa. Pelaajana hän tsekkiläinen taitopelaaja; erinomainen luistelija ja kiekonkäsittelijä, jonka puolustusasenteessa on korjaamisen varaa. Fyysisesti ei kovinkaan vahva ja häntä on kritisoitu siitä, ettei vaadittavaa asennetta voimaharjoitteluun oikein tahdo löytyä. Parhaimmillaan voi kehittyä kakkosketjun laituriksi, pahimmillaan jää Eurooppaan kiekkokiertolaiseksi siirtyen parhaan tarjouksen perässä yhdestä
sveitsiläisseurasta toiseen.

105. Nashville (Atlanta)

Niko Snellman, hyökkääjä (FIN)

186 cm, 87 kg, L, s. 12.3.1988

Ilves A-jun. A-SM 23 4+4=8 74 min. -5

Ilves A-jun. A-SM playoffs 3 0+0=0 4 min.

CSS-ranking: #93 (Euro)

Ville Snellmanin pikkuveli on ollut ikäluokkansa kantavia voimia Ilveksessä jo monen vuoden ajan. On satunnaisesti vieraillut maajoukkueessa, muttei päässyt alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin.

Snellman on aggressiivinen rymistelijä. Ei tule koskaan näkymään maalipörssien kärjessä missään sarjassa. Esteeksi NHL-uralle voi muodostua se, että samantyyppisiä pelaajia on Pohjois-Amerikassa paljon. Etuna rapakon takaisiin kilpakumppaneihin on kuitenkin eurooppalainen kasvatus, joka on "uudessa NHL:ssä" valttia.

110. Colorado (Edmonton)

Kevin Montgomery, puolustaja (USA)

185cm, 84kg, L, s. 4.4.1988

USA:n 18-vuotiaiden maajoukkue, 59 peliä 6+16=22 76min

CSS -ranking #45 (P-A)

Montgomery on USA:n 18-vuotiaiden maajoukkueen peruspakki. Hän on luotettava, ei loistava. Montgomeryä kuvataan pelaajaksi, jonka valmentaja tohtii heittää joka tilanteeseen.

Motnogomery laukoo hyvin ja hän pitää kiekkoa hallitusti. Hän pysyy viileänä paineen alla ja osaa nousta, kun on paikka. Kriitikoiden mielestä Montgomeryllä ei ole särmää pelissään, vaan hän pelaa vailla paloa. Yksinkertainen tyyli ja hyvä pelikäsitys ovat Montgomeryn avut, joiden ansiosta häntä pidetään melko turvallisena valintana. Tuskin monikaan joukkue silti nimenomaan hakee häntä, vaan tyytyy, jos omat suosikit ovat jo menneet.

112. Anaheim

Matt Beleskey, vasen laitahyökkääjä (CAN)

182cm, 92kg, L, s. 07.06.1988

Belleville Bulls, OHL, 61 ottelua 20+20=40 0 119min

CSS-ranking #46 (P-A)

Ontariosta kotoisin oleva Matt Beleskey on aggressiivinen laituri, jota ajoittain vaivaa kurittomuus. Hänellä on melko hyvä kädet ja laukaus, mutta luistelu tuottaa ongelmia. Polvivamma piti sivussa kauden ensimmäisistä peleistä ja alku oli nihkeä, mutta jo joulukuussa syntyi hienot 15 pistettä yhdeksässä ottelussa. Kausi kokonaisuudessaan oli epätasainen näytös. Oli 18-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadan jäähykuningas, mutta muuten tilastot jäivät yhteen syöttöpisteeseen.

113. San Jose

Ben Wright, puolustaja (CAN)

186cm, 84kg, R, s. 18.3.1988

Lethbridge WHL 55 peliä 5+13=18 -2 79min

CSS-ranking #59 (P-A)

Ben Wright on WHL-joukkue Lethbridgen monipuolinen kahden suunnan puolustaja. Hyvin liikkuva ja kovaa laukova Wright pelasi menneellä kaudella Lethbridgen kaikissa erikoistilanteissa vakivaihtoja. Vahva kaksinkamppailuissa - kova avojään taklaaja ja vie kaikki taklauksensa loppuun saakka. Yksi parhaimmista kiekon blokkaajista WHL:ssä. Hyvä puolustuspelin pelinäkemys. Joukkueensa henkisiä johtajia nuoresta iästä huolimatta. Kuvailee omaa pelityyliään Vancouver Canucksin puolustajan Ed Jovanovskin kaltaiseksi. Ei selviä heikkoja osa-alueita, mutta Wrightin pitää kehittyä tasaisesti kaikilla osa-alueilla noustakseen portaita ylöspäin.

115. NY Islander (Philadelphia)

Tomas Marcinko, keskushyökkääjä (SVK)

193 cm, 89 kg, R, s. 11.4.1988

Kosice Jr., 35 ott. 26+21=47, 50 PIM

CSS ranking: #26 (Euro)

Slovakkisentteri on kokoisekseen hyvä luistelija. Lisäksi hänen kohdallaan sopii mainita tyypilliset slaavihyveet, pehmeät kädet, korkea taitotaso ja erinomainen pelikäsitys. Marcinko hoitaa kuitenkin myös puolustusvelvollisuudet tunnollisesti.

Epätasaisuus ja aggressiivisuuden puute ovat ainakin toistaiseksi heikkouksia. Paketti ei ole vielä täysin kasassa, mutta edellytyksiä on pitkälle. Peliaikaa siunaantui jo kuluneella kaudella aikuistenkin sarjassa.

116. Florida (Nashville)

Derrick Lapoint, puolustaja (USA)

188cm, 80kg, L, s. 13.5.1988

Eau Claire North High School 23 peliä 6+26=32

CSS -ranking #49 (P-A)

LaPoint sai Wisconsisnissa lempinimen Mr. Hockey, kun hän johdatti joukkueensa yllättäen osavaltion mestariksi high school-tasolla. Jäitä kannattaa heittää hattuun kuitenkin roppakaupalla, sillä Wisconsin ei ole Minnesota. LaPoint on pelaaja, johon joku joukkue saattaa ihastua ja luottaa kehitykseen muita enemmän. LaPoint huokuu raakaa lahjakkuutta, jonka kehittämisessä on oltava tarkkana. LaPoint ei tuhlaa energiaa turhaan. Häntä verrataan tyyliltään Chris Prongeriin. Esikuvansa tavoin LaPoint jaksaa uurastaa vaikka koko pelin ajan. Hän tekee asiat helposti. LaPoint on urheilullinen ja peliäly on korkeaa luokkaa. LaPoint on liikkuva, mutta ei kovin voimakas, eikä järkyttävän nopea. Laukaus on matala ja tarkka, mutta ei voimakas. LaPointin syötöt ovat tarkkoja, pitkäkin avaus osuu teippiin. Hän voittaa irtokiekot taidolla, ei voimalla. Hän blokkaa vetoja ja sijoittuu hyvin, sanotaankin, että LaPoint on syntynyt puolustajaksi. LaPoint on lähtökohtaisesti toisen kierroksen lopun tai kolmannen kierroksen alun valinta.

117. Buffalo

Felix Schütz, hyökkääjä (GER)

175 cm, 83 kg, L, s. 11.3.1987

Saint John QMJHL 65 peliä 21+31=52 61min

CSS –ranking #-

Laajennusjoukkue Saint John Sea Dogsissa QMJHL:ssä viime kaudella debytoinut saksalaishyökkääjä Felix Schutz nousi lähes täydestä tuntemattomuudesta NHL:n kykyjenetsijöiden listoille hienojen peliesitystensä ansiosta. Hän vastasi lähes yksin Sea Dogsin hyökkäyspelistä ja voitti joukkueen pistepörssin selvällä erolla. 51 pistettä riittivät myös QMJHL:n tulokkaiden pistepörssin neljänteen sijaan.

118. Calgary (New Jersey)

Hugo Carpentier, hyökkääjä (CAN)

186 cm, 91 kg, L, s. 17.3.1988

Rouyn-Norada QMJHL 70 peliä 31+39=70 64min

CSS –ranking #95 (P-A)

Hugo Carpentierin toinen kausi QMJHL:ssä ja Rouyn-Noradan joukkueessa oli vahva. Tulokaskauden nelosketjun minuutit vaihtuivat pelipaikkaan kahdessa ensimmäisessä ketjussa ja Carpentier nousi joukkueen toisiksi parhaaksi maalintekijäksi 31 osumallaan. Carpentier on kaukalossa varsinainen työhevonen taistellen täysillä joka vaihdossa. Kokoa löytyy ja hän osaa käyttää sitä hyväkseen. Liikettä Carpentierin on parannettava vielä huimasti, jotta pystyisi taistelemaan pelipaikasta nyky-NHL:ssä.

121. Ottawa

Pierre-Luc Lessard, puolustaja (CAN)

183 cm, 82 kg, L, s. 16.1.1988

Gatineau QMJHL 55 peliä 5+25=32 38min

CSS –ranking #67 (P-A)

Gatineau Olympiquesin Pierre-Luc Lessard on varmaotteinen nykypuolustaja. Hän avaa peliä tehokkaasti takalinjoilta ja pystyy auttamaan hyökkäyspäässä oikea-aikaisilla nousuilla. Lessard ei kuitenkaan ota turhia riskejä lähtiessään mukaan hyökkäyksiin, vaan ratkaisut syntyvät aina puolustuksen ehdoilla. Monipuolinen ja tunnollinen pelaaja. Lessardilla on hyvä laukaus ja riittävästi pelisilmää ylivoiman pyörittämiseen siniviivalta. Fyysisesti raakile, mutta kovan työmoraalin omaavana pelaajana oiva puolustajalupaus mille tahansa NHL-joukkueelle.

122. Washington (Detroit)

Luke Lynes, hyökkääjä (USA)

184cm, 88kg, L, s. 28.11.1987

Brampton Battalion, OHL, 65 ottelua 34+28=62 +10 61min

CSS-ranking #48 (P-A)

Luke Lynes hämmentää, sillä hänen taidoistaan ei ole yksimielisyyttä. Osa uskoo hänen pärjäävän omillaan riittävän hyvin. Epäilijät katsovat ketjukaveri Wojtek Wolskin olevan Lylesin pisteiden takana. Joka tapauksessa menneellä kaudella Lyles paransi pistesaalistaan lähes 40 pisteellä edelliskaudesta. Hänellä on hyvä ja nopea laukaus. Hän on sisukas ja energinen hyökkääjä, jonka luistelu on keskinkertaista.

123. Carolina

Bobby Hughes, keskushyökkääjä (CAN)

183cm, 82kg, L, s. 11.11.1987

Kingston Frontenacs, OHL, 56 ottelua 35+40=75 +9 47min

CSS-ranking #25 (P-A)

Chris Stewartin ja Cory Emmertonin kanssa samassa ketjussa menneellä kaudella pelannut Bobby Hughes on yleispelaaja, josta on apua joukkueelle niin yli- kuin alivoimallakin. Hän on taitava pelaaja, joka pystyy tekemään mukavasti pisteitä, mutta kriitikot eivät ole varmoja johtuvatko pisteet enemmän ketjukavereista vai Hughesin omasta panoksesta. Monet miettivät myös hänen mahdollisuuksiaan tehdä pisteitä seuraavilla sarjatasoilla.

Taitopuolen lisäksi Hughes auttaa tunnollisesti omassa päädyssä ja laittaa itsensä peliin muun muassa laukauksia blokkaamalla. Hän on suhteellisen vahva pelaaja, jonka tasapainoa on vaikea horjuttaa

5. kierros

128. Boston

Andrew Bodnarchuk, puolustaja (CAN)

179 cm, 78 kg, L, s. 11.7.1988

Halifax QMJHL 68 peliä 6+17=23 136min

CSS –ranking #72 (P-A)

Liike on kaikki kaikessa Andrew Bodnarchukille. Puolustajaksi erittäin pienikokoinen Bodnarchuk onkin loistava luistelija. Junioritasolla koko ei tuota vielä suuria ongelmia, mutta Bodnarchuk joutuu tekemään runsaasti töitä pärjätäkseen ammattilaiskaukaloissa. Hän on erinomainen pelinavaaja ja tarkka syöttelijä. Pelaa hyvin kumpaankin suuntaan. Kritiikkiä Bodnarchuk on saanut mm. jäähyherkkyydestään.

129. Columbus

Robert Nyholm, hyökkääjä (FIN)

185 cm, 88 kg, L, s. 7.3.1988

HIFK A-jun. A-SM 39 11+9 =29 +1

CSS-ranking: #27 (Euro)

Voimalaituriksi usein tituleerattu Nyholm pelasi vaihtelevan kauden. Pelit A-junioreissa IFK:n paidassa sujuivat kohtuullisesti, mutta tärkeät maajoukkuepelit epätasaisemmin. Vaisuhkot otteet kevään MM-kisoissa saattoivat pudottaa Nyholmin sijoitusta draftissa.

Nyholm pelaa suoraviivaisesti aina maalia kohti ja laukoo erittäin paljon. Kohtuullisen kookkaana ja liikkuvana pelaaja Nyholm saa paljon tuhoa aikaan junioripeleissä. Kysymyksenä Nyholmin kohdalla on se, miten hänen luovuutensa ja peliälynsä kantaa aikuisten peleissä.

131. Phoenix

Martin Latal, laitahyökkääjä (CZE)

180 cm, 80 kg, L, s. 17.3.1988

Kladno CzeJr., 30 ott. 16+10=26, 64 PIM

CSS ranking: #21 (Euro)

Laituri, jolla on fyysiset ominaisuudet tulla huippuhyökkääjäksi, mutta pää ei ole samaa tasoa. Erittäin nopea luistelija ja hyvä maalintekijä, jota ei puolustaminen kiinnosta. Red Linen kommentti Latalista oli murhaava: ”Bad case of arrested development - just turned 18, going on six. Played several teams this season, and every dressing room was pleased when he left.

132. Minnesota

Niko Hovinen, maalivahti (FIN)

198 cm, 91 kg, L, s. 16.3.1988

Jokerit (A-SM) 26 0+2=2, GAA 3,12, 91,89 %

CSB ranking: #7 (Euro MV)

Jokerien jättikokoisen maalivahdin piti olla Jesse Joensuun ohella varaustilaisuuden kuumin suomalaisnimi, mutta epätasainen kausi ja putoaminen alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueesta saivat kykyjenetsijöiden silmät avautumaan. Kaksimetrinen kroppa peittäisi kyllä jääkiekkomaalia suuremmankin alan, mutta pelkällä koolla ei pärjää nykyjääkiekossa maalivahtikaan.

Hovinen torjuu yleensä ensimmäisen laukauksen varmasti, mutta lähes yhtä varmasti kiekko jää sen jälkeen pelattavaksi. Pitkät jalat peittävät perhosasennossa paljon, mutta niiden välistä ja yläpuolelta löytyy huolestuttavan paljon kiekonmentäviä reikiä.

149. Calgary

Juuso Puustinen, laitahyökkääjä (FIN)

186 cm, 84 kg, R, s. 5.4.1988

KalPa A, A-SM 29 9+5=14 -2

KalPa A, A-SM playoffs 5 0+0=0 -3

CSS-ranking: #55 (Euro)

Melko isokokoinen Puustinen pelasi ensimmäistä kauttaan KalPa:n A-nuorissa. Oli mukana myös alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, missä pelasi erityisesti viivamiehen paikkaa ylivoimissa.

Puustinen on melko isokokoinen ja melko hyvin liikkuva paketti. Hänellä on hyvä laukaus, mikä onkin nuorukaisen ainoa ase. On melko yksipuoleinen maalintekijä, ellei verkko heilu, ei ole hyödyksi joukkueelleen. Näyttää kentällä flegmaattiselta.

150. Dallas

Max Wärn, hyökkääjä (FIN)

188 cm, 86 kg, L, s. 10.6.1988

HIFK A-jun. A-SM 24 3+10=13 +6

CSS-ranking: #73 (Euro)

Isokokoinen ja fyysiseen peliin pyrkivä Wärn on noussut nopeasti nuorisomaajoukkueiden luottopelaajaksi. Pelasi keväällä jo toiset 18-vuotiaiden MM-kisansa ja kuului joukkueensa kapteenistoon. Loukkaantumiset verottivat ottelumäärää kauden aikana.

Wärn pelaa ensisijaisesti laidassa, mutta monipuolisena pelaaja hänet on nähty paikkaamassa jopa puolustuksen loukkaantumisia. Pelaa hyvin kahteen suuntaa ja karvaa aggressiivisesti. Ei ole pisteiden tekijä, mutta mahdollinen varattava pelaaja joukkueominaisuuksiensa takia.

151. Ottawa

Ryan Daniels, maalivahti (CAN)

185cm, 93kg, L, s. 22.6.1988

Saginaw Spirit, OHL, 26 ottelua (16-10-0) 4,13 GAA, 88,9

CSS-ranking #5 (P-A maalivahdit)

Maalivahti Ryan Danielsilla oli kelvollinen tulokaskausi ja hänet valittiin OHL:n tulokkaiden tähdistöön. Daniels oli Saginaw Spiritin kakkosmaalivahti, kun joukkue antoi kokeneemmalle veskarille enemmän peliaikaa. Myös nilkkavamma vaivasi kauden aikana. Tilaisuuden tullen tulokasvahti pääsi loistamaan ja mm. lokakuussa voitti viisi ottelua putkeen fantastisella pelillä. Daniels on teknisesti vahva ja hyvin sijoittuva torjuja, jolla on perusasiat kunnossa. Ei kuitenkaan erotu tänä vuonna joukosta, vaikka draft-vuosi 2006 on maalivahtien osalta normaalia kehnompi.

153. Carolina

Stefan Chaput, hyökkääjä (CAN)

188 cm, 86 kg, L, s. 11.3.1988

Lewinston QMJHL 69 peliä 19+29=48 44min

CSS –ranking #113 (P-A)

Stefan Chaputin läsnäolo kaukalossa ei jää huomaamatta keneltäkään. Kookas hyökkääjä on melkoinen energiapakkaus ja raataa antaumuksella joukkueensa eteen joka vaihdossa. Chaput pärjää Lewinstonissa niin hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa, mutta NHL-potentiaali lienee kolmosketjun tasolla hyökkäystehojen puolesta. Mahdollista NHL-uraa edesauttaa vahva luistelukyky ja työmoraali. Chaput oli tulokaskaudellaan MAINEiacsin seitsemänneksi tehokkain pelaaja ja taklaustilastoissa toinen heti puolustaja Chad Dennyn jälkeen.

6. kierros

156. Chicago

Jan-Mikael Juutilainen, keskushyökkääjä (FIN)

181 cm, 83 kg, L, 5.1.1988

Jokerit A A-SM 36 3+12=15 35 min.

CSS ranking: #24 (Euro)

Jokerien taitosentteri nousi erinomaisen alle 18-vuotiaiden MM-turnauksensa ansiosta loppukauden listoilla kohisten ylöspäin. Suomen kapteenin taistelutahto sai jotkut tahot vertaamaan häntä jopa Saku Koivuun. Taitavan, järkevän ja hyvin luistelevan Juutilaisen yhtäläisyydet Montrealin suomalaiskeskushyökkääjään ovat ilmiselviä, mutta niin ovat erotkin.

Koivun räiskähtelevään ja nuorempana yliaggressiiviseenkin tyyliin verrattuna Juutilainen on silmiinpistävän rauhallinen. Nuorukaisen taloudellinen luistelutyyli on jopa hämännyt joitakin tahoja pitämään häntä hitaana luistelijana, mikä ei missään nimessä pidä paikkaansa.

Pelaajana Juutilainen on kuitenkin vielä täysin raakile: A-nuorten SM-liigakin oli kuluneella kaudella hänelle vielä liian kova sarja. Siksi onkin kyseenalaista, onko Juutilaisesta vielä kahden vuoden kuluttua NHL-sopimuksen solmijaksi. Juutilaisen kohdalla on ollut puhetta siirtymisestä Nebraskan yliopistojoukkueeseen vuoden kuluttua. Siirto olisi ainutlaatuinen tämän tason suomalaislupaukselle.

159. Columbus

Jesse Dudas, puolustaja (CAN)

183cm, 93kg, R, s. 31.3.1988

Prince George WHL 6 peliä 0+4=4 -2 15min

Lethbridge WHL 18 peliä 0+7=7 +4 12min

CSS-ranking #53 (P-A)

WHL-joukkue Prince Georgen puolustaja Jesse Dudas pelasi epäonnisen kauden. Alkukaudesta Dudas onnistui hyvin Lethbridgen joukkueessa, sai siirron Prince Georgeen, jossa ei ehtinyt pelata kuin kuusi ottelua ennen loukkaantumista. Dudas on kiekollisesti lahjakas, hyvin liikkuva ja myös hyvin puolustuspeliään pelaava puolustaja, joka olisi saattanut olla jopa toisen kierroksen varaus ilman loukkaantumista. Dudasia kohtaan näytettiin kiinnostusta ennen varausta 15 joukkueen toimesta ja nuori puolustaja onnistui raporttien mukaan NHL-joukkueiden testeissä hyvin.

164. Los Angeles

Constantin Braun, vasen laitahyökkääjä (GER)

191cm, 90kg, L, s. 11.3.1988

Berlin Eisbären, Saksa Jr, 14 ottelua 5+5=10 18min

CSS-ranking #132 (Euro)

Constantin Braun on isokokoinen saksalaishyökkääjä, joka on liikkuu nopeasti ja ketterästi. Ulottuvana ja kookkaana pelaajana suojaa vartalollaan hyvin kiekkoa. Pitää taklaamisesta, pelaa aggressiivisesti ja ajaa mieluusti maalinedustalle tekemään likaista työtä. Hänellä on hyvä ja nopea laukaus. Hän on väsymätön ja kaikkensa antava pörrääjä.

165. Atlanta

Jonas Enlund, hyökkääjä (FIN)

180 cm, 79 kg, L, s. 3.11.1987

HIFK A-jun. A-SM 37 24+18=42 +23

CSS-ranking: #44 (Euro)

Enlund pelasi vahvan kauden A-nuorten SM-liigassa, jossa hän oli kolmanneksi paras pistemies ja maaliykkönen. Jäi ulos nuorten MM-kisoista viimeisten pelaajien joukossa ja oli joukkueen varamies. Loppuvuodesta 1987 syntynyt Enlund ei pelannut siis lainkaan arvokisoja varausvuotenaan.

Taitava keskushyökkääjä on parhaimmillaan kiekollisena. Näkee kentän hyvin ja pystyy laukomaa maaleja myös itse. Enlundin luistelu on suhteellisin jouhevaa, mutta ei kaikkein nopeinta. Suurin ongelma matkalla NHL:ää kohti saattaa olla voiman puute; Enlund tarvitsee hyökkäävän roolin.

172. Anaheim

Petteri Wirtanen, keskushyökkääjä (FIN)

Pelaajakortti

180. Toronto (Dallas)

Leo Komarov, hyökkääjä (FIN)

176 cm, 76 kg, s. 23.1.1987

Ässät SM-liiga 44 3+3=6, 106 min, +2

Ässät SM-liiga playoffs 14 1+3=4, 22 min, 0

Ässät A-jun. SM-liiga 10 5+6=11, 59 min, +4

Neuvostoliitossa Narvassa syntynyt Komarov muutti Suomeen jo 5-vuotiaana. Poriin hän päätyi Vaasan Sportin B-junioreista syksyllä 2004. Alku oli vaikea, mutta viime kausi yhtä lentoa. Ensin Komarov nousi täysin puskista Ässien liigajoukkueen vakiokokoonpanoon. Ennakkoluulottomat ja räväkät otteet veivät hänet myös nuorten MM-kisoihin. SM-hopeaan huipentuneissa playoffseisa Komarov pelasi parhaimmillaan jopa Ässien ykkösketjussa. Kauden päätyttyä lento vei nuorukaisen Lahden Pelicansin haaviin.

Pienikokoinen sentteri/laituri on varsin rottamainen ja röyhkeä pelaaja. Ei ole erityisen kova, mutta ei silti väistelekään mitään. Huippuominaisuuksia ei löydy, ja jääkiekkoilijana hän elääkin lähinnä kylmäpäisyytensä ja luonteen lujuutesa ansiosta. Pää ei jäädy kovassakaan paikassa, pikemminkin päinvastoin. Ei yritä kaukalossa enempää kuin osaa vaan tekee yksinkertaisia ja kypsiä ratkaisuja. NHL melko kaukainen unelma, mutta ennakkoluulottomuus ja kylmäpäisyys voivat viedä pidemmälle, mihin rahkeet varsinaisesti edellyttävät.

7. kierros

185. Pittsburgh

Timo Seppänen, puolustaja (FIN)

182 cm, 93 kg, L, s. 22.7.1987

HIFK A-jun. A-SM 30 7+11=18 +9

HIFK SM-liiga 21 0+0 2 min.

HIFK SM-liiga playoffs 5 0+1=1 0 min. -2

CSS-ranking: #13 (Euro)

Kiekollinen ja hyökkäävä puolustaja Seppänen pelasi kaksijakoisen kauden. Syyskausi ei tuonut suurta tulosta, mutta Seppäsen kohtuulliset pelit nuorten MM-kisoissa ja kisoja seuranneet parantuneet otteet niin A-nuorissa, SM-liigassa kuin nuorten maajoukkueessa nostivat miehen rankkausta listoilla kevään aikana kohisten.

Seppänen on hyvä luistelija ja kiekonkäsittelijä, joka ajattelee peliä hyökkäyksen kautta. Pystyy avaamaan peliä ja pelaa hyvin ylivoimalla. Tarvitsee vielä paljon lisäkokemusta oman pään pelissä ja kauppailupelaamisessa. Jäi viime vuonna varaamatta, nyt parempi juhannus.

205. Philadelphia

Andrei Popov, laitahyökkääjä

183 cm, 83 kg, L, s. 15.7.1988

Metshel Tsheljabinsk, 37 ott. 8+8=16, 26 PIM

CSS ranking: #9 (Euro)

Popov on venäläisistä kevätkauden nousijoita, kivuten CSS:n välirankkauksesta yksitoista sijaa ylöspäin päätyen lopulta eurolistan yhdeksänneksi. Hän pelasi Venäjän toiseksi ylimmällä sarjatasolla ja oli myös maajoukkueen mukana alle kahdeksantoista vuotiaiden MM-kisoissa. MM-kisoissa onnistui varsin hyvin ja teki kaksi maalia sijoitusottelussa Ruotsia vastaan. Pelityyliltään normaali venäläinen laitahyökkääjä: nopea, taitava, hyvä laukaus. Heikkoutena on puolustusvelvollisuuksien unohteleminen ja välillä on kentällä liian passiivinen.

207. Buffalo

Benjamin Breault, hyökkääjä (CAN)

179 cm, 80 kg, L, s. 21.2.1988

Baie Comeau QMJHL 68 peliä 30+38=68 60min

CSS –ranking #57 (P-A)

Baie Comeaun monipuolinen sentteri Benjamin Breault pelasi kelpo kauden QMJHL:ssä ollen joukkueensa kolmanneksi tehokkain hyökkääjä. Breault on hyvä luistelija ja paikkaa pientä kokoaan hyvällä liikkeellään. Hänellä on hyvät hyökkäysvaistot ja samettisen pehmeät kädet. Breault jakaa kiekkoa tehokkaasti oivaltavilla syötöillä ja pystyy myös itse maalintekoon. Hän auttaa auliisti ketjutovereitaan myös puolustustehtävissä. Tarvitsee vielä runsaasti lihasta luittensa ympärille ennen ammattilaisuraa.

212. Detroit

Logan Pyett, puolustaja (CAN)

177cm, 89kg, R, s. 26.5.1988

Regina Pats WHL 71 peliä 10+35=45 -14 89min

CSS -ranking #130 (P-A)

WHL-joukkue Regina Patsin puolustaja Logan Pyett on melko pienikokoinen, mutta hyvin luisteleva kahden suunnan puolustaja. Pyatt aloitti kauden hitaasti, mutta vauhtiin päästyään oli ottelusta toiseen vaarallinen hyökkäyspäässä ja sijoittui lopulta WHL:n puolustajien pistepörssissä yhdeksänneksi. Pyettin heikko alkukausi merkitsi kuitenkin sitä, että nuorta puolustajaa ei Kanadan junioriliigojen tähdistöottelussa nähty. Tällä puolestaan on ollut merkitystä Pyettin sijoituksille erilaisissa draft-listoissa. Pyettin kiekolliset taidot ja hyvä luistelu tekevät hänestä hyvän kiekollisen puolustaja-lupauksen. Puolustajan pieni koko ja oman pään virheet ovat puolestaan eniten huolta aiheuttavia seikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle