NHL:ssä tapahtuu, 27. elokuuta: Tukku Blackhawks-sopimuksia

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun 27. päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Tampa Bay teki sopimukset kahden nuoren lupauksen kanssa. Nimensä pahviin pistivät puolustaja Jay Rosehill sekä maalivahti Morgan Cey . Sopimusten arvoa ei kerrottu.
Rosehill on 20-vuotias Tampan oma varaus kesältä 2003 ( 7.kierros) ja hän pelasi viime kaudella Minnesota-Duluthin yliopistossa 34 peliä tehoin 0+5. Jäähyminuutteja kertyi 103 kpl.

Cey on 24-vuotias maalivahti on pelannut viimeiset neljä kautta Notre Damen yliopistossa saavuttaen torjuntatilastoihin merkinnän 2,79 päästettyä maalia per ottelu. Ceyllä on Notre Damen kaikkien aikojen paras päästettyjen maalien tilasto sekä nollapeleissä ( 6 kpl).

Tukku sopimuksia Windy Cityssä

Maalivahdit Craig Anderson ja Michael Leighton sekä laitahyökkääjä Quintin Laing ovat hyväksyneet Chicago Blackhawksin tarjoamat jatkosopimukset. Kaikki sopimukset kattavat yhden kauden. Andersonin sopimus on arvoltaan 471 295 dollaria. Leighton puolestaan tienaa tulevalta kaudelta 528 770 dollaria. Laingin sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Anderson pelasi viime kaudella 15 ottelua Blackhawksin farmijoukkueessa Norfolk Admiralsissa. Ykkösmaalivahtina aloittanut 24-vuotias yhdysvaltalainen huilasi suurimman osan kaudesta lonkkavamman vuoksi. Andersonin tilastoihin merkattiin yhdeksän voittoa, neljä tappiota ja yksi jatkoaikatappio. Päästettyjen maalien keskiarvoksi muodostui 1,83 ja torjuntaprosentiksi 92,90%. Viimeisimmällä NHL-kaudella Anderson esiintyi 21 ottelussa Blackhawks-maalilla.

Leighton torjui viime kaudella 41 ottelussa Admirals-maalilla. Kyseisissä mittelöissä 24-vuotiaan kanadalaisvahdin saldoksi muokkaantui 20 voittoa, 16 tappiota ja kolme jatkoaikatappiota. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,02, torjuntaprosentti 92,10%. Kaudella 2003-04 Leighton seisoi 35 ottelussa Blackhawks-maalilla.

Myös Laing vietti viime kauden Admiralsissa, mutta pelasi vain 66 ottelua polvivamman vuoksi. Kanadalaishyökkääjä saalisti kyseisissä mittelöissä 10 maalia ja 13 syöttöpistettä. Kaudella 2003-04 Laing viiletti urallaan ensimmäistä kertaa NHL-jäillä, kun 26-vuotias kanukkilaituri pelasi kolme ottelua Blackhawks-kokoonpanossa.

Wild ja Coyotes kaupoilla

Minnesota Wild on hankkinut keskushyökkääjä Erik Westrumin ja puolustaja Dustin Woodin Phoenix Coyotesista vaihdossa puolustaja Zbynek Michalekiin.

Westrum pelasi viime kauden AHL:n Utah Grizzliesissä tehoin 18+15. Yhdysvaltalaishyökkääjä on esiintynyt urallaan vain 15 NHL-ottelussa Coyotesin kokoonpanossa. Myös Wood kiekkoili kauden 2004-05 Grizzlies-paidassa. Kanadalaispuolustaja saalisti 80 ottelussa tehot 2+8. Michalek tahkosi viime kauden Wildin farmijoukkueessa Houston Aerosissa. Tsekkipuolustaja tehtaili 76 ottelussa seitsemän maalia ja antoi 17 maaliin johtanutta syöttöä. Kaudella 2003-04 Michalek pelasi 22 ottelua Wild-takalinjoilla.

NHL:ssä tapahtui 26. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle