NHL:ssä tapahtuu, 14. elokuuta: Hamrlik Calgaryyn

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun neljänneltätoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Calgary Flames jatkaa joukkueensa vahvistamista vapaa-agenttirintamalta. Tsekkipuolustaja Roman Hamrlik teki joukkueen kanssa 2-vuotisen sopimuksen, jonka arvo on 7 miljonaa dollaria.

Hamrlik on Tampa Bay Lightningin varaus vuodelta 1992 ja on jo 13 NHL-kauden veteraani. Edelliset neljä NHL-kautta 31-vuotias Hamrlik on pelannut New York Islandersissa. Islandersin paidassa pelatuissa 300 ottelussa mies teki 43 maalia ja 110 syöttöä, yhteensä 153 tehopistettä. Jäähyminuutteja kertyi 325 minuutin verran.

Long Islandilla jatkosopimuksia

New York Islanders on tehnyt kaksi jatkosopimusta ensi kauden avainpelaajiensa kanssa, kun nimet sopimuspaperiin kirjoittivat hyökkääjät Mike York ja Trent Hunter. Pienikokoisen, mutta taitavan Yorkin sopimus on vuoden mittainen ja 2,05 miljoonan dollarin arvoinen. Viime kaudella tulokaskauden NHL:ssa pelanneen Hunterin yhden vuoden sopimuksen arvo on puolestaan tasan miljoona dollaria. Molemmat pelaajat olivat aiemmin ilmoittaneet hakevansa palkkaneuvotteluihinsa ratkaisua välimieskäsittelyn kautta, mutta tähän keinoon ei loppujenlopuksi tarvinnutkaan turvautua.

Mike York siirtyi Islandersiin viime viikolla vaihdossa joukkueen entiseen kapteeniin Mike Pecaan. York pelasi aikeisemmat reilut kaksi kautta Edmontonissa ja teki Oilers nutussa 132 pelaamassaan ottelussa pisteet 38+55=93. Ennen Oilers kausia York pelasi New York Rangerseissa neljä kautta. Hänen paras Rangers kausi oli kausi 2001-02, jolloin York teki pelaamissaan 69 ottelussa 57 (18+39) pistettä. Kaiken kaikkiaan hyvänä pelinrakentajana tunnettu York on pelannut NHL:ssa 374 ottelua ja tehnyt näissä pisteet 98+137=235. York on New York Rangersin kuudennen kierroksen varaus vuoden 1997 varaustilaisuudesta.

Trent Hunter pelasi puolestaan edellisellä NHL-kaudella vasta tulokaskautensa. Hyvän junioriuran pelannut isokokoinen Hunter teki Islandersissa nykypäivän NHL-tulokkaalle lupaavat pisteet, kun mies takoi 77 ottelussa tehot 25+26=51. Hunter sai kauden aikana myös erinomaisen tehosaldon tulokkaalle, +23. Kauden jälkeen Hunter valittiinkin NHL:n tulokkaiden tähtikentälliseen. Hunter on alunperin Anaheim Mighty Ducksin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 1998. Islandersiin Hunter siirtyi vuonna 2000 saman vuoden neljännen kierroksen varausoikeutta vastaan.

NHL:ssä tapahtui 13. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle