NHL:ssä tapahtuu, 10. elokuuta: Sedinin kaksoset sopimukseen Vancouverin kanssa

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun kymmenenneltä päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Ruotsalaiset Sedinin kaksoset Daniel ja Henrik ovat tehneet jatkosopimukset Vancouver Canucksin kanssa. Sopimukset ovat BCTV kanavan mukaan identtisiä, vuoden mittaisia ja arvoltaan 1.2 miljoonaa dollaria. Sedinit olivat Canucksin ensimmäisen kierroksen varauksia vuonna 1999. He pelasivat MoDossa varausvuotensa jälkeen yhden kauden hienolla menestyksellä ja siirtyivät Vancouveriin kaudeksi 2000-01.

Sedinien avauskausi NHL:ssä oli molemmilta odotuksiin nähden korkeintaan tyydyttävä. Daniel Sedin teki tosin hienot 20 maalia tulokkaana, mutta kaksosten peli haki vielä uomiaan ja keskushyökkääjä Henrik Sedin jäi alle 30 tehopisteen. Kaudella 2001-02 molemmat parantelivat tilastojaan päälle 30 tehopisteen ja heidän kokonaispelinsä kehittyi hyvään suuntaan. Kaudella 2002-03 Sedinit jatkoivat edelliskaudelta tuttua menoaan ja nakuttivat jälleen lähes identtiset pistemäärät, Henrikin kasatessa 39 ja Danielin 31 pistettä.

Kaudella 2003-04 Sedinit menivät jo hyvin eteenpäin ja Daniel Sedin kirjautti mukavat 54 pistettä 82 ottelussa, Henrikin jäädessä 42 pisteeseen. Positiivista Canucksin kannalta oli myös kaksosten kehittynyt oman pään peli. Sedinit jäivät kauden jälkeen tehopörssissä plussalle yhteensä 41 plussan verran. Daniel Sedin on pelannut NHL:n runkosarjassa tähän mennessä 315 ottelua tehoin 61+90=151. Lisäksi hän on pelannut 31 playoff ottelua tehoin 3+10=13. Henrikin vastaavat tilastot ovat runkosarjasta 318 ottelua, 44 maalia, 102 syöttöä ja 146 pistettä sekä playoffeista 31 ottelua tehoin 8+8=16.

Justin Williams jatkaa Carolinassa

Laitahyökkääjä Justin Williams on allekirjoittanut kauden kattavan jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Tuoreen jatkopahvin arvo on 1,225 miljoonaa dollaria. Kanadalaishyökkääjä pelasi työsulun aikana Elitserienin Luleåssa.

Lisäksi Hurricanes teki yksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Radim Vrbatan kanssa.

Kopecky jatkaa Red Wingsissä

Keskushyökkääjä Tomas Kopecky on hyväksynyt Detroit Red Wingsin jatkosopimustarjouksen. Sopimus on yksivuotinen.

Lisää kuninkaallisia sopimuksia

Los Angeles Kings on hankkinut syvyyttä takalinjoilleen tekemällä kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Marty Wilfordin kanssa. Vapaana agenttina ollut ja pääasiassa farmisarjoja tahkonnut Wilford kuului aikaisemmin Chicago Blackhawks palkkalistoille.

Lisäksi Kings ilmoitti tehneensä vuoden kattava jatkosopimukset keskushyökkääjä Michael Cammallerin ja maalivahti Adam Hauserin kanssa.

Oilers-nuorukaisille sopimuksia

Laitahyökkääjä Jani Rita ja keskushyökkääjä Jarret Stoll ovat tehneet yksivuotiset jatkosopimukset Edmonton Oilersin kanssa. Lisäksi Oilers on sopinut vuoden kattavasta sopimuksesta laitahyökkääjä Brad Winchesterin kanssa.

Preissing ja Sharks sopimukseen

San Jose Sharks ja puolustaja Tom Preissing ovat päässeet yhteisymmärrykseen tuoreesta jatkosopimuksesta. Sopimuksen yksityiskohtia ei kerrottu.

Capitals-puolustukseen uusia naamoja

Washington Capitals on vahvistanut takalinjojaan. Puolustajat Ivan Majesky ja Mathieu Biron allekirjoittivat tuoreet sopimukset Capitalsin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Bironista tuli vapaa agentti kesän aikana, kun Florida Panthers osti miehen sopimuksen ulos. Kanadalaispuolustaja pelasi viime kaudella LNAH-liigan Thetford Mines Prolabin joukkueessa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 25-vuotias Biron tahkosi 57 ottelua Panthersin puolustuksessa tehoin 3+10.

Ilveksestäkin tuttu Majesky pelasi puolestaan viime kaudella Tsekin pääsarjan Sparta Prahassa. Viimeisimmällä NHL-kaudella 28-vuotias slovakki kiekkoili Atlanta Thrashersin riveissä 63 ottelussa tehoin 3+7.

Pari uutta Bruins-sopimusta

Puolustaja Jonathan Girard on hyväksynyt Boston Bruinsin jatkosopimustarjouksen. Kanadalaispuolustajan sopimus on yksivuotinen. Girard on ollut kaksi viimeistä kautta poissa kiekkokaukaloista auto-onnettomuudessa tulleiden vammojen vuoksi. Miehen viimeisin NHL-kausi on 2002-03, jolloin hän pelasi 73 ottelussa Bruins-nutussa. Kyseisissä mittelöissä 25-vuotias puolustaja saalisti 22 pistettä.

Samalla Bruins ilmoitti tehneensä yksivuotisen sopimuksen 24-vuotiaan maalivahti Jordan Sigaletin kanssa. Sigalet on Bruinsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2001. Hän on pelannut viimeiset neljä kautta NCAA:n Bowling Green State Universityn joukkueessa.

T-Bo Penguins-tolppien väliin

Pittsburgh Penguins saa sittenkin kokemusta maalivahtiosastolleen. Penguins ja Chicago Blackhawks ovat tehneet vaihtokaupan, jossa maalivahti Jocelyn Thibault siirtyy Penguinsiin. Vastaavasti Blackhawksiin matkaa neljännen kierroksen varausvuoro vuoden 2006 varaustilaisuuteen.

Penguins solmi samantien monivuotisen sopimuksen Thibaultin kanssa. Tuoreen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei kuitenkaan julkistettu.

Viimeisimmällä NHL-kaudella Thibault pelasi ainoastaan 14 ottelua Blackhawks-maalilla. Kyseisellä kaudella kanadalainen oli lähes viisi kuukautta sivussa kiekkokaukaloista lonkkaleikkauksen vuoksi. Työsulun aikana 30-vuotias Thibault ei kiekkoillut missään. Urallaan kanadanranskalainen on torjunut kaikkiaan 507 ottelussa Quebec Nordiquesin, Colorado Avalanchen ja Montreal Canadiensin ja Blackhawksin maalilla.

Samalla Penguins on ilmoittanut keskushyökkääjä Kris Beechin hyväksyneen jatkosopimustarjouksen. Sopimus on yksivuotinen. Lisäksi sopimuksen allekirjoitti maalivahti Dany Sabourin.

Sopimuskynä viuhui Atlantassa

Atlanta Thrashers on tehnyt pelaajasopimukset Shane Hnidyn, Brian Maloneyn sekä Adam Smythin kanssa. Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei julkaistu.

Puolustajan tontilla pelaava Hnidy siirtyi NHL:n tämän vuoden varausviikonloppuna Nashville Predatorsista Thrashersiin. Hän on pelannut 198 ottelua Ottawa Senatorsin ja Predatorsin riveissä. Puolustavassa roolissa häärivä Hnidy on tehnyt pelaamissaan otteluissa neljä maalia ja 22 pistettä.

Maloney ja Smyth ovat tähän mennessä kiekkoilleet vain Pohjois-Amerikan alemmissa kiekkosarjoissa.

Leafs vahvisti puolustustaan

Toronto Maple Leafs on napannut riveihinsä kaudella 2003-2004 St. Louisissa pelanneen puolustaja Aleksandr Havanovin. Sopimuksen pituudesta ei ole tietoa.

Työsulun aikana Havanov pelasi kolme ottelua SKA Pietarin riveissä. Yhteensä 284 NHL-ottelua St. Louisin paidassa pelannut Havanov on suomalaisille tuttu kaudelta 1995-1996, jolloin mies pelasi HPK:n riveissä kuusitoista ottelua.

Tampa piti Boylen

Tampa Bay Lightning on tehnyt kolmevuotisen jatkosopimuksen puolustaja Dan Boylen kanssa, yhden vuoden sopimuksen laitahyökkääjä Dmitri Afanasenkovin kanssa sekä kaksivuotisen sopimuksen laitahyökkääjä Rob DiMaion kanssa.

Sopimuksien yksityiskohtia ei julkaistu.

Boylen, 29, tehot Tampassa pelaamissaan 196 ottelussa ovat 27+85, rangaistusminuutteja on kertynyt 131. Hän jakoi vuoden 2004 playoffeissa puolustajien pistepörssin kärkipaikan kymmenellä pisteellä(2+8) 23 ottelussa.

DiMaio, 37, on NHL-veteraani, joka on pelannut 16 kautta NHL:ssä. 833 ottelua ovat kuluneet Lightningin, New York Islandersin, Philadelphian, Bostonin, New York Rangersin, Carolinan ja Dallasin riveissä. DiMaio on tehnyt urallaan 102 maalia, 158 syöttöä ja kärsinyt 810 jäähyminuttia.

Afanasenkovin, 25, tehot Tampassa kaudella 2003-2004 pelaamissaan 71 ottelussa olivat 6+10=16. Venäläishyökkääjä on kolmella eri kaudella pelannut yhteensä 108 NHL-ottelua. Työsulkukaudella hän edusti Lada Togliattia Venäjän pääsarjassa.

Ekman ja Primeau jatkavat haipaidassa

Elämänsä kauden edellisellä NHL-kaudella pelannut Nils Ekman on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Ekmanin oli kaudella 2003-04 joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja pistein 22+33. Lisäksi Ekmanin tehopörssilukema +30 on Sharksin kaikkien aikojen paras yhdellä kaudella. Työsulkukaudella Ekman pelasi Ruotsissa Djurgårdenissa ollen joukkueen ykköstehoilija saldolla 18+27.

Sharks on sopinut jatkosta myös isokokoisen keskushyökkääjän Wayne Primeaun kanssa. Ekmanin tapaan myös Primeau pelasi edellisellä NHL-kaudella uransa tuloksellisimman kauden, saalistettuaan tehot 9+20.

Burke tuomaan kokemusta Lightning-maalille

Tampa Bay Lightningin maalivahtiosasto vahvistuu Sean Burkella. Lightning ja vapaana agenttina ollut Burke ovat solmineet kahden kauden kattavan sopimuksen. Kokenut kanadalaisvahti aloitti viimeisimmän NHL-kauden Phoenix Coyotesin riveissä. Helmikuussa tapahtunut pelaajakauppa vei 38-vuotiaan maalivahdin kuitenkin loppukaudeksi Philadelphia Flyersiin.

Pitkällä urallaan Burke on pelannut 762 NHL-ottelua New Jersey Devilsin, Hartford Whalersin, Carolina Hurricanesin, Vancouver Canucksin, Florida Panthersin, Flyersin ja Coyotesin maalilla.

Skrastins jatkaa Avalanchen takalinjoilla

Colorado Avalanche ilmoitti puolustaja Karlis Skrastinsin hyväksyneen seuran jatkosopimustarjouksen. Sopimuksen pituutta tai taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu. Seitsemännen NHL-kautensa aloittava Skrastins aloitti uransa Nashville Predatorsin paidassa, mutta siirtyi kaudeksi 2003-2004 Avalancheen vapaana agenttina.

Flyers täydensi edelleen rivistöjään

Viime viikkoina ahkeroinut Philadelphia Flyersin GM Bobby Clarke solmi jatkosopimukset Branko Radivojevicin sekä Patrick Sharpin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Radivojevic on pelannut NHL:ssä kolme kautta Flyersin ja Phoenix Coyotesin riveissä. 24-vuotias slovakkihyökkääjä teki edellisellä NHL-kaudella 10 maalia ja antoi 22 maalisyöttöä. Työsulkaukudella hän edusti tsekkiläistä HC Vsetiniä ja ruotsalaista Luulajan joukkuetta.

23-vuotias Patrick Sharp pelasi työsulkua edeltäneellä kaudella Flyersin paidassa 41 runkosarja- ja 12 pudotuspeliottelua. Kaudella 2004-2005 hän oli AHL-mestaruuden voittaneen Philadelphia Phantomsin kantavia voimia. Sharp oli AHL:n pudotuspeleissä joukkueensa ja koko liigan toiseksi tehokkain pistemies.

Blackhawks täydensi hyökkäystään

Chicago Blackhawks on tehnyt keskushyökkääjä Ajay Bainesin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Lisäksi tuoreen sopimuksen allekirjoitti kovaotteinen laitahyökkääjä Mike Brown.

Sauve Flamesiin

Colorado Avalanche ja Calgary Flames ovat tehneet pelaajakaupan, jossa maalivahti Philippe Sauve siirtyy Flamesiin. Avalanche saa korvaukseksi seitsemännen kierroksen varausoikeuden vuoden 2006 NHL-varaustilaisuudessa.

Sauve, 25, on Avalanchen toisen kierroksen varaus vuodelta 1998 ja hän debytoi NHL:ssä kaudella 2003-04 Avalanchen kakkosmaalivahdin roolissa. Hän pelasi 17 ottelua, joista kertyi voittoja seitsemän kappaletta.

Sauven uskotaan nappaavan kakkosmaalivahdin paikka Flamesista. Seuran ykkösmaalivahti Miikka Kiprusoff on vielä ilman sopimusta.

Reasoner pysyy Oilersissa

Edmonton Oilers on solminut jatkosopimuksen keskushyökkääjä Marty Reasonerin kanssa. Sopimuksen pituutta tai rahallista arvoa ei julkistettu.

Vuonna 1996 St. Louis Bluesin ensimmäisellä kierroksella varaama Reasoner on pelannut Oilersin riveissä kolmen kauden ajan. Miehen kausi 2003-04 meni piloille polvi- ja nilkkavammojen vuoksi ja hän kykeni pelaamaan vain 17 ottelua.

Oilers teki lisäksi sopimuksen puolustaja Dan Smithin kanssa, joka viime kaudella oli AHL:ssä Edmonton Road Runners -joukkueen kapteeni. Hän on viimeksi pelannut NHL:ssä kaudella 1999-2000.

Wild ahkeroi sopimusten parissa

Minnesota Wild on tehnyt monivuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Todd Whiten kanssa. Lisäksi Wild ilmoitti Pierre-Marc Bourchard'n yhden vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Seura ei julkistanut kummankaan sopimuksen rahallista arvoa.

NHL:n varausviikonlopun yhteydessä Ottawa Senatorsista Wildiin kaupattu 30-vuotias White kärsi viimeisimmällä NHL-kaudella loukkaantumisista. Hän teki tuolloin 53 ottelussa tehot 9+20.

Bouchard on Wildin ensimmäisen kierroksen varaus kolmen vuoden takaa. NHL:ssä pelaamissaan 111 ottelussa 42 pistettä kerännyt Bouchard kiekkoili viime kaudella AHL:ssä Houston Aerosissa.

NHL:ssä tapahtui 9. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle