NHL:ssä tapahtuu, 1. elokuuta: Pantteripesueeseen kokemusta

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun ensimmäiseltä päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Joe Nieuwendyk ja Gary Roberts tekivät vapaina agentteina kahden vuoden sopimukset Florida Panthersin kanssa. Kanadalaisen Sportsnetin internetsivuston mukaan tuoreet sopimukset tuovat erittäin kokeneille hyökkääjille 2.25 miljoonan dollarin vuositulot.

Jo peräti 17 kautta NHL:ssä pelannut Roberts on kärsinyt paljon loukkaantumisista uransa varrella periksiantamattomasta pelitavastaan johtuen, mutta on aina kuulunut edustamiensa joukkueiden sieluihin. 39 -vuotias voimahyökkääjä on edustanut pitkän uransa aikana Maple Leafsin ohella Carolina Hurricanesia ja Calgary Flamesia. Roberts oli Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus vuonna 1984 ja pelasi Calgaryssa uransa yhdeksän ensimmäistä kautta, voittaen mm. Stanley Cupin 1988-89. NHL-otteluja Robertsille on kertynyt 1029 ja näissä mies on tehnyt 806 pistettä ja merkkauttanut tililleen 2345 rangaistusminuuttia.

Nieuwendyk, 38, puolestaan tunnetaan aloitustaidoistaan ja kyvystään nousta parhaalle tasolleen tärkeissä otteluissa. Näin tapahtui myös edellisellä NHL-kaudella, jolloin Nieuwendyk oli Maple Leafsin paras maalintekijä pudotuspeleissä. Ja lukuisat loukkaantumiset ovat olleet myös Nieuwendykin haittana koko hänen pitkän uransa aikana. 18 -kautta NHL:ssä pelannut Nieuwendyk on voittanut Stanley Cupin kolmesti. Viimeisin tuli kaudella 2003-04 New Jersey Devilsin paidassa, edelliset Dallas Starsissa ja Calgary Flamesissa. Myös Nieuwendyk oli Calgaryn varaus. Flames varasi hänet toisella kierroksella kesällä 1985 ja Robertsin tavoin hän pelasi uransa yhdeksän ensimmäistä kautta juuri Calgaryssä.

Bruins hankki Isbisterin

Brad Isbister myytiin Edmontonista Bostoniin. Toiseen suuntaan siirtyi neljännen kierroksen varausoikeus vuodelle 2006.

Isbister on pelannut NHL:ää myös Phoenixissä ja NY Islandersissa, jossa hän onnistui vakiinnuttamaan NHL-paikkansa. Edmontoniin hän siirtyi samassa kaupassa, jossa Janne Niinimaa siirtyi Islandersiin. Kookas 28-vuotias laitahyökkääjä on pelannut 409 NHL-ottelua, joissa hän on iskenyt 93 maalia ja yhteensä 183 pistettä. Isbisterin toistaiseksi tehokkain kausi oli 1999-00, jolloin hän iski Islanders -paidassa 22 maalia ja 42 pistettä 64 pelissä.

Työsulun aikana Isbister pelasi 11 ottelua Innsbruckissa.

Nashville teki kaksi jatkosopimusta

Nashville Predators on tehnyt jatkosopimukset puolustaja Jamie Allisonin ja maalivahti Brian Finleyn kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Allison tahkosi viimeisimmällä NHL-kaudellaan 47 ottelussa Predators-nutussa. Kovaotteisen puolustajan tilastoihin merkittiin kyseisissä otteluissa kolme syöttöpistettä ja 76 jäähyminuuttia. Urallaan kanadalaispuolustaja on tehtaillut 354 NHL-ottelussa 29 pistettä. Lisäksi Chicago Blackhawksin, Nashville Predatorsin, Columbus Blue Jacketsin ja Calgary Flamesin riveissä pelatuissa otteluissa Allison on istunut jäänypenkillä 583 minuutin ajan.

Finley on pelannut tähän astisen uransa pääasiassa farmissa. Predatorsin farmijoukkueessa Milwaukee Admiralsissa kiekkoilleen Finleyn tilille on kuitenkin kertynyt myös yksi NHL-ottelu vuodelta 2003. Kanadalaismaalivahti on Predatorsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1999.

Zubov jatkosopimukseen

Dallas Stars jatkoi tänään venäläispuolustaja Sergei Zubovin sopimusta kolmella vuodella. Kiekollisesti taitava 35-vuotias Zubov on pelannut edelliset kahdeksan kautta Dallasissa ja hän oli mukana voittamassa Dallasille Stanley Cupin mestaruutta vuonna 1999. Tätä ennen Moskovasta kotoisin oleva Zubov kiekkoili New York Rangersissa, jossa hän voitti Stanley Cupin vuonna 1994.

Dallasin organisaatiossa Zubov on pelannut yhteensä 627 ottelua ja tehnyt näissä 385 pistettä. Koko NHL uran aikana puolustaja on pelannut 856 ottelua saldoilla 123 maalia, 484 syöttöä ja 607 pistettä. Zubov on ollut kaudesta 1993-94 lähtien NHL:n kolmanneksi tehokkain puolustaja 575 pisteellään, edellä vain Brian Leetch ja Nicklas Lidström.

Edellisellä NHL kaudella 2003-04 Zubovin tehot olivat seitsemän maalia, 35 syöttöä ja 42 pistettä. NHL:n uusien sääntömuutosten uskotaan lisäävän kiekollisten puolustajien asemaa, joten kokeneelle ja taitavalle Zubovile tämä tietää hyvää.

NHL:ssä tapahtui viikolla 30

» Lähetä palautetta toimitukselle