AHL-liigassa aiotaan testata suurempaa keskialuetta

NHL / Uutinen
AHL:n pääpomo David Andrews ilmoitti keskiviikkona, että NHL:n pyynnöstä AHL-liigassa aiotaan testata lähitulevaisuudessa uudenlaisia sini- ja punaviivoja. Erittäin mielenkiintoisen kokeilun ideana on keskialueen suurentaminen ja sen myötä tehokkammaan hyökkäyspelin elvyttäminen.

Testattavat muutokset tapahtuisivat siten, että molempia siniviivoja levennetään kahden jalan (n.61cm) verran maaleja kohti ja punaviivaa levennetään yhden jalan (30,48cm) verran molempiin suuntiin.

Nämä muutokset tarkottaisivat käytännössä sitä, että hyökättäessä omalta alueelta voi ennen siniviivaa antaa yhden jalan verran pitempiä avauksia punaviivalle, ja siniviivan jälkeen voi antaa peräti neljän jalan (n.122cm) verran pitempiä syöttöjä hyökkäyssiniviivalle molempien siniviivojen kahden jalan leveyslisästä johtuen.

Paitsiosääntö menee niin, että kun kiekko on kokonaan viivan päällä, se luetaan olevaksi kyseisellä alueella. Tällä keinotekoisella kokeilulla keskialue pitenisi merkittävästi ja hyökkäysalue pysyisi edelleen entisen kokoisena.

Toinen vaihtoehto keskialueen suurentamiseksi olisi suurentaa kaukaloita, mutta NHL-joukkueiden omistajat ovat tyrmänneet idean lähes välittömästi. Jäähallien muutokset olisivat aika suuritöisiä ja alimpien penkkirivien poistaminen pienentäisi katsojakapasiteettia. Erityisesti jälkimmäisestä lipputuloista välittävät omistajatahot eivät pidä lainkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle