NHL: Whitneyn maalit liikaa Coloradolle

Ray Whitney teki kaksi maalia ja Cam Ward torjui 29 kertaa, kun Carolina Hurricanes voitti Colorado Avalanchen kotonaan varsin kuumassa ja jäähyrikkaassa ottelussa maalein 2-1.

Voi olla ihan hyvästä, että Carolina ja Colorado eivät kohtaa toisiaan kovinkaan usein kauden aikana. Perjantain kierroksen ottelussa riitti intensiteettiä ja Avalanchella oli monta maalipaikkaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään Carolinan maaliin kuin kerran.

- Meidän on löydettävä keinot, että saisimme tehtyä maaleja. Varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä loimme paikkoja liukuhihnalta, mutta he olivat tänään vahvempia. Coloradon valmentaja Joe Sacco totesi.

Ottelussa puhallettiin 58 jäähyminuuttia, näistä 42 pelkästään ensimmäisessä erässä.

Ottelun avauserä oli todella kuuma ja intensiivinen. Hanskat pudotettiin ensimmäisen kerran jo kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Carolinan Tuomo Ruutu ja Coloradon Darcy Tucker kuittasivat itselleen viisiminuuttiset. Tappelu oli seurausta edellisen kohtaamisen tilanteesta, jossa Ruutu ajoi Tuckerin voimalla päin laitaa ja tämä jouduttiin kantamaan paareilla kentältä. Ruutu sai tappelutilanteessa ylävartalovamman ja jätti pelin kesken.

Kun ottelua oli pelattu viitisen minuuttia, Coloradon Cody McLeod otti itselleen ryntäysjäähyn, eikä Carolina jättänyt ylivoimatilaisuutta käyttämättä. Rod Brind'Amour voitti kaksinkamppailutilanteen, mistä kiekko ajautui Matt Cullenille. Cullen syötti poikittain Ray Whitneylle, ja tämä veivasi sekä puolustajat että maalivahdin solmuun.

Coloradolle suorastaan tarjottiin tasoituspaikkaa Hurricanesin jäähyillessä, mutta ylivoimapeli ei tuottanut tulosta. Erän lopussa hanskat putosivat taas, tällä kertaa Carolinan Tom Kostopoulos ja Coloradon Ryan Wilson ottivat toisistaan mittaa. Ensimmäinen erä päättyi Hurricanesin johtolukemissa 1-0.

Hurricanes aloitti toisen erän salamana. Aaron Ward sai kiekon ja syötti Cullenille, joka näki Whitneyn vapaana. Pieni valelaukaus ja kiekko yläpesään ohi voimattoman Peter Budaj'n.

Tästä muutama sekunti, ja hanskat tipahtivat jälleen. Nyt asialla olivat Hurricanesin Tim Gleason ja Avalanchen Chris Stewart. Molemmat viisiminuuttista istumaan jäähyaitioon. Toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä erää siistimpi, tappeluiden lisäksi tilastoihin merkittiin vain yksi Carolinan rangaistus. Whitneyn maali jäi erän ainoaksi ja tauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä alkoi näyttää jo siltä, että Ward pelaisi nollapelin. 15 sekuntia ennen loppua Coloradon kova yritys kuitenkin palkittiin. Pitkän painostuksen päätteeksi Stewart käytti maalin takapäätyä hyväkseen ja löysi syötöllä Brandon Yipin, joka murensi Wardin haaveet nollapelistä iskemällä rannelaukauksella kiekon maaliin. Avalanche ei kuitenkaan päässyt sen lähemmäksi ja Carolina vei ottelun maalein 2-1.

Buffalolle ei näy pysäyttäjää

Buffalo Sabres otti jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti Toronto Maple Leafsin kotonaan 3-2. Kotijoukkueen ottelun hahmo oli 19.vuotias puolustaja Tyler Myers, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Buffalo on ollut Torontolle paha vastustaja, sillä Leafs on nyt hävinnyt joukkueiden kohtaamiset 10 kertaa peräkkäin. Sabres teki ottelussa kaikki kolme maaliaan ylivoimalla.

Sabres teki ensimmäisen erän loppuun vajaassa minuutissa kaksi ylivoimamaalia. Ensin Tim Kennedy teki suoraan syötöstä 1-0, ja tämän jälkeen Thomas Vanek ja Tim Connolly pelasivat Myersin vapaaksi, ja tämä viimeisteli illan ensimmäisensä, ja Buffalon toisen maalin. 2-0 oli myös taukotulos.

Toisessa erässä Buffalo iski jälleen ylivoimalla, ja Myers teki illan toisen osumansa Connollyn ja Chris Butlerin syötöistä. Kahden erän jälkeen Buffalo johti 3-0

Toronto käynnisti takaa-ajon, kun Matt Stajan osui kolmannessa erässä kahden minuutin pelin jälkeen ja kavensi tilanteeksi 3-1.

John Mitchell toi Maple Leafsin maalin päähän kun kolmatta erää oli kolme minuuttia jäljellä, ja Toronto yritti lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kotijoukkue kesti, ja otti pisteet 3-2-voitolla. Suomalaisista Toronton Vesa Toskala torjui ottelussa 28 kertaa ja Niklas Hagman jäi ilman tehopisteitä. Buffalon Toni Lydman jäi niinikään ilman tehopisteitä.

Kierroksen tulokset:

Carolina – Colorado 2-1

Buffalo – Toronto 3-2

Dallas – NY Islanders 4-3

Calgary – Columbus 2-3

New Jersey Devilsin ja Tampa Bay Lightningin välinen ottelu keskeytettiin, kun Prudential Centerin toisesta päästä sammuivat valot, eikä niitä saatu takaisin päälle. Keskeytyshetkellä Lightning johti peliä 0-3. Ottelu pelataan loppuun myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.