Mielipide

Uskottavuus koetuksella

NHL / Kolumni
Hetken aikaa elämä Long Islandilla näytti olevan raiteillaan. Entinen GM Mike Millbury väistyi vuosien odotuksen jälkeen ja tunnelissa näkyi valoa. Lisää uskoa pahasti kyntäneeseen organisaatioon toivat Bryan Trottierin ja Pat LaFontainen kaltaisten pelaajalegendojen paluu Islandersin johtoportaaseen.

Onni ei kestänyt. Viime kaudella vielä joukkueen kakkosmaalivahtina torjunut Garth Snow hyppäsi yllättäen GM:n saappaisiin ja pakka oli jälleen sekaisin. Välissä Neil Smith ehti pyörähtää toimitusjohtajan pallilla, mutta totesi asioiden olevan aivan liian sekaisin ja nosti kytkintä. Samassa rytäkässä myös LaFontaine ilmoitti lähtevänsä.

On käsittämätöntä, miten Islanders ei tunnu oppivan virheistään. Aleksei Jashinin vuosikymmenen mittaista jatkopahvia pidetään yleisesti yhtenä urheilumaailman typerimmistä sopimuksista. Ylipalkatun venäläisen sopimus pilasi Islandersin palkkakaton useaksi kaudeksi.

Maalivahti Rick DiPietro ilmoitti jo edellisenä kesänä olevansa kiinnostunut jatkamaan seurassa koko uransa ajan. Omistaja Charles Wang raivasi esteet tieltään ja neuvotteli henkilökohtaisesti tuoreen sopimuksen, joka sekin hakee vertaistaan NHL:n historiassa.

DiPietron uusi sopimus on uskomaton riski jopa Islandersilta. 24-vuotias amerikkalaismaalivahti ei ole toistaiseksi lupaavuudestaan huolimatta osoittanut olevansa pelaaja, jonka varaan joukkue kannattaisi rakentaa vuosikausiksi. Samalla Islanders sitoo itsensä ja maalivahtitilanteensa vuosiksi. DiPietrosta tulee mahdoton kaupattava. Asia, mikä on kohtalokas, mikäli mies ei pysty nostamaan tasoaan tai mikäli hänen kohdalleen osuu loukkaantumisia.

Omistaja Charles Wang on sopimusta tehdessään varmasti ajatellut tekevänsä todellisen kaappauksen. 4,5 miljoonaa kaudessa ei ole paha summa, jos DiPietro nousee NHL:n maalivahtien kärkikolmikkoon ja jos pelaajien palkat kasvavat tulevaisuudessa. Harmi vain, että Wangin visiossa on pari jos- ja mutta-sanaa liikaa.

Jotain Islandersin organisaation nykyilmeestä kertonee muiden joukkueiden fanien reaktiot. Useat eri keskustelufoorumit ovat tulvillaan myötätuntoa henkiviä lauseita, joissa muiden joukkueiden fanit osoittavat osanottonsa ja tukensa Islanders-faneille. Viestien pääasiallinen sanoma on, että yksikään fani ei ole oikeutettu kokemaan tällaista sirkuspelleilyä.

Kuka pelaajakaan haluaa jatkossa siirtyä Islandersiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle