Viisi Sharks-pelaajaa välimieskäsittelyyn

NHL / Uutinen
Sharksin toimitusjohtaja Doug Wilsonin urakka helpottui huomattavasti, kun viisi hänen pelaajaansa valitsi välimieskäsittelyn. Tämän myötä pelaajat ovat varmasti jo kauden alussa joukkueen mukana.

Maalivahdit Jevgeni Nabokov ja Vesa Toskala, hyökkääjät Scott Parker ja Nils Ekman sekä puolustaja Scott Hannan valitsivat välimieskäsittelyn, jossa pelaajan ja joukkueen edustajat esittelevät puolueettomalle, kolmannelle osapuolelle omat palkkatoiveensa. Välimies määrittelee joko jomman kumman sopimusehdotuksen tai jonkun näiden kahden väliltä. Useimmiten välimiehen ehdotukset ovat vuoden mittaisia.

Tämän jälkeen joukkueella on mahdollisuus joko hyväksyä sopimus tai päästää pelaaja vapaille markkinoille jossa hänen palveluksistaan kilpaillaan avoimesti. Joukkueella on kuitenkin mahdollisuus vastata kilpailevaan tarjoukseen, jos se on alle 80% välimiehen määrittelemän sopimuksen rahallisesta arvosta, ja näin säilyttää pelaaja itsellään. Yli 80% tarjouksella hän on rajoittamaton vapaa-agentti. Useimmiten joukkueet solmivat välimiehen ehdottaman sopimuksen.

Nabokov pelasi loistavan kauden Sharksin maalilla, johtaen joukkueen divisioonan mestaruuteen ja läntisen konferenssin finaaleihin jossa joukkue hävisi Calgarylle. "Nabbyn" saalistamat 31 voittoa ovat kova lukema ja saattavat tarkoittaa pientä palkankorotusta noin 3,5 miljoonan dollarin palkkaan. Nykyisellään NHL:ssä pelaajien palkkoihin ei ole suuria korotuksia kuitenkaan laitettu epävarmasta taloudellisesta tulevaisuudesta johtuen.

Scott Hannan on perusvarma puolustaja jonka ärsyttävä pelityyli tehoaa erityisen hyvin liigan parhaaseen hyökkääjään Peter "Foppa" Forsbergiin. Hannan sai jälleen pudotuspeleissä Forsbergin vartioitavakseen, ja onnistui tehtävissään erinomaisesti rajoittaen tähtihyökkääjän tehot minimiin. Hannan on ehdolla Rob Blaken korvaajaksi Kanadan World Cup joukkueeseen.

Nils Ekman oli todellinen liigan yllätysnimi tehden 22 maalia ja saalistaen tehopörssiin merkinnän +30. Ruotsalainen laituri katosi kuitenkin pudotuspeleissä aivan täysin, eikä tehnyt 16 pelissä kuin kolme pistettä, kaikki syöttöjä.

Vesa Toskala pelasi hyvin kakkosmaalivahtina, tarjoten joukkueelle mahdollisuuden voittoon myös silloin kun ykkösmaalivahti Nabokov tarvitsi lepovuoron. Erityisen loistavaa Toskalan peli oli Nabokovin loukkaantumisen aikana.

Scott Parker tunnetaan lähinnä kovista nyrkeistään, eikä miehellä ole varmasti kovin suurta palkankorotusta edessä - ellei palkka jopa laske.

» Lähetä palautetta toimitukselle