AHL:ssä rikottiin ennätyksiä

AHL:n finaalisarjan toinen peli ratkesi lopulta vasta neljännessä jatkoerässä. Liki 135 minuuttia kestänyt peli oli AHL:n historian pisin ottelu. AHL:n suomalaisin joukkue Hamilton Bulldogs tasoitti voitot 1-1.

Hamilton Bulldogsin ja Houston Aerosin edellinen kohtaaminen keskiviikkona oli päättynyt Aerosin niukkaan 1-2 voittoon. Montreal Canadiensin ja Edmonton Oilersin yhteinen farmijoukkue Hamilton Bulldogs on kärsinyt vähäisestä yleisömenestyksestä koko kauden, mutta nyt halliin saapui 10 419 katsojaa. Tämä oli samalla Bulldogsin pudotuspelihistorian yhden pelin katsojaennätys.

Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen ensimmäisessä erässä. Bulldogs siirtyi johtoon ajassa 3.32, kun Michael Ryder iski
ylivoimalla lukemiksi 1-0 Jarret Stollin ja Marc-Andre Bergeronin syötöistä. Erän puolessa välissä Aeros vastasi Hnat Domenichellin toimesta, niin ikään ylivoimalla. Syöttäjiksi vierasmaaliin merkittiin Curtis Murphy ja Jean-Guy Trudel. Tämän jälkeen maalivahdit sulkivat ovet kokonaan.

Tony Salmelainen pääsi puolittaiseen läpiajoon toisessa jatkoerässä, mutta puolustus ehti paikalle ajoissa. Jason Ward pääsi jatkokiekkoon, mutta Holmqvist venyi torjuntaan. Molemmilla joukkueilla oli useita maalintekopaikkoja jatkoerien aikana. Bulldogs-vahti Ty Conklin torjui huimat 83 laukausta ottelun aikana. Houstonin Johan Holmqvistille torjuntoja kertyi 79.

Ratkaisua saatiin odottaa aina neljännelle jatkoerälle. Ottelun sankariksi nousi ottelun avausmaalin tekijä Michael Ryder. Puolustaja Ron Hainsey käynnisti hyökkäyksen. Marcel Hossa näki siniviivan yli syöksyvän Ryderin ja siirsi kiekon ketjukaverilleen. Copps Coliseumin yleisö räjähti suosionosoituksiin, kun Ryderin laukaus lipui Holmqvistin varusteiden kautta maaliviivan yli. Maali oli Ryderin 10. osuma tämän kauden pudotuspeleissä.

Suomalaiset ovat vielä pisteittä tässä finaalisarjassa.