Suomi murskaavasti välieriin - Ruotsi jäi vaille mahdollisuuksia

Muut Sarjat / Raportti
Naisleijonat näytti Ruotsille maalinteon mallia.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Naisleijonat ei antanut ruotsalaisille juurikaan mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat olympiaturnauksen puolivälierässä. Suomi takoi joka erässä maaleja tasaiseen tahtiin ja eteni lopulta murskaavaan 7−2-voittoon.

Naisleijonat ei antanut Sotšin olympialaisten painajaisen toistua, kun joukkue kohtasi olympiakisojen puolivälierässä Ruotsin. Edellisissä olympiakisoissa shokkitappion ruotsalaisille kärsinyt suomalaissikermä iski tällä kertaa luun kurkkuun ja marssi välieriin 7−2-voitolla.

Suomi sai loistoalun puolivälieräotteluun, kun Petra Nieminen osui jo kuudennella minuutilla. Venla Hovi karvasi kiekon pois ruotsalaispuolustajalta, Nieminen nappasi irtokiekon itselleen, veivasi maalivahdin pihalle ja siirsi kiekon rystyltä maaliin.

Suomi osui avauserässä vielä kahdesti. Ensin Riikka Välilä ohjasi puolustaja Isa Rahusen rannelaukauksen onnekkaasti maaliin päällään, ja hetki tästä, kun Susanna Tapani lisäsi ylivoimalla johtolukemiksi 3−0.

Maalitehtailu jatkuu, molemmille kaksi osumaa

Ruotsi vaihtoi erätauolla maalivahtia, kun Sara Grahn sai tehdä tilaa Sarah Berglindille. Suomi jatkoi toisessa erässä siitä, mihin avauserässä jäi. Michelle Karvinen lisäsi toisen erän puolivälin paikkeilla lukemiksi jo 4−0 näyttävällä lämärillä.

Ruotsin valmennus haastoi maalin, vedoten Minnamari Tuomisen häirinneen maalivahtia, mutta todellisuudessa suomalaispuolustaja ei osunut lähellekään maalivahti Berglindia.

Täten ruotsalaisten haasto meni harakoille.

Ruotsi sai epäonnistuneen haaston jälkeen pienimuotoisen energiapiikin aikaan ja kavennusosuma näki päivänvalon, kun Emma Nordin yllätti Noora Rädyn helpohkosti pienestä kulmasta.

Suomelta nähtiin kuitenkin välitön kuitti, kun Välilä siivosi Karvisen laukauksesta kimmoneen irtokiekon sisään maaliviivalta. Erän lopulla suomalaisten nukahdus kostautui, kun Rebecca Stenberg kavensi alivoimalla läpiajosta.

Ruotsi hiipuu, Suomi tykittää vielä lisää

Ruotsalaiset yrittivät vielä päätöserän alkupuolella painostaa Rätyä laukauksilla, mutta kovin tempo katosi hiljalleen, eikä Ruotsikaan tainnut enää uskoa ihmenousuun. 

Jos ei Ruotsi enää kavennusosumia onnistunut tekemään, onnistui sen sijaan Suomi vielä kahdesti. Suomen kolmosketju pääsi hyvällä rytmillä vastahyökkäykseen, jonka Emma Nuutinen päätti 6−2-maaliin.

7−2-loppulukemat viimeisteli Sanni Hakala uransa ensimmäisellä olympiamaalilla. Hakala pääsi Annina Rajahuhdan loistavan syötön ansiosta nokikkain Berglindin kanssa ja kiekko lirui lopulta maaliviivan yli.

» Lähetä palautetta toimitukselle