Mira Jalosuon hattutemppu siivitti Kärpät naisten Suomen mestariksi

Muut Sarjat / Raportti
Oulun Kärpät on naisten Suomen mestari kaudella 2016-2017.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät on naisten Suomen mestari kaudella 2016-2017. Ottelusarja oli erittäin tasainen, mutta kotietu nousi lopulta Kärpille kirjaimellisesti kullanarvoiseksi.

Kärppien ja Unitedin viimeinen finaalisarjakohtaaminen oli koko ottelusarjan tasaisin. Kaikki merkit viittasivat pitkään iltaan, mutta Kärppien ottelun loppupuolella tekemien maalien myötä ottelu ratkesi jo varsinaisella peliajalla kotijoukkueen mestaruusjuhliin.

Kiekko pysyi ensimmäisen erän ajan pitkälti Unitedin kenttäpuoliskolla, mutta vierasjoukkue pystyi pitämään Kärpät pois parhaimmilta maalipaikoilta. Kärppien vastaus tähän tehokkaaseen maalineduspuolustamiseen oli taitavasti rakennetut läpiajotilanteet, joita nähtiin useampi jo ensimmäisessä erässä. Saija Tarkin avausmaali tehtiin juuri tällä kaavalla.

United onnistui kavennuksessa toisen erän alkupuoliskon aikana. Tilanne alkoi Annina Rajahuhdan aloitusvoitolla, josta kiekko päätyi Mira Huhdalle. Huhdan laukaisema kiekko sujahti Linda Välimäen taidokkaan ohjauksen myötä kärppäverkkoon.

Välimäelle avautui loistopaikka myös toisen erän viimeisellä minuutilla, eikä tähtipelaaja paikastaan erehtynyt. Kylmänviileä viimeistely toi vieraat johtoasemaan 2-1.

Kärppäpuolustajan hattutemppu

Kauan ei Kärpät kuitenkaan takaa-ajoasemassa kauaa värjötellyt, sillä puolustaja Mira Jalosuo toi kotijoukkueen tasoihin muutamassa minuutissa kolmannen erän alussa.

Jalosuo huudatti lähes 2000-päistä yleisöä toistamiseen saman erän aikana, kun kärppäpuolustaja iski illan toisen maalinsa ja toi kotijoukkueen takaisin johtoon.

Kolmannen erän loppupuoliskolla Kärppien Saija Saarelle avautui loistopaikka maalin kulmalle, josta hän kohensi kotijoukkueen asemaa entisestään iskemällä Kärppien neljännen maalin.

Saaren maalin kuulutus oli vielä kesken, kun Jalosuon napakka veto usean metrin päästä maalista upposi hieman yllättäen Unitedin maaliin ja tämän myötä Jalosuo pääsi tuulettamaan hattutemppua kauden tärkeimmässä ottelussa.

Kuulutukset eivät ehtineet loppua Jalosuonkaan maalin jälkeen, kun vuorostaan United iski pikavauhtia kavennusmaalin. Unitedin maali oli Emmi Leinosen käsialaa, avustuksen syötöillään antoivat Välimäki ja Rajahuhta.

Välimäkeä kohtasi maalin jälkeen pienoinen epäonni, sillä osuma kasvoihin aiheutti verta vuotavan haavan. Tilanteesta ei vihelletty jäähyä. Välimäki pystyi jatkamaan pelaamista kasvojen paikkaamisen jälkeen.

Kärppien viimeinen salamamaali koitui kuitenkin Unitedin kohtaloksi, eikä se enää Leinosen maalin jälkeen kyennyt maalinteossa. Tämän myötä ottelun loppulukemiksi jäi 5-3 ja Oulun Kärpät juhli mestaruutta kotihallissaan.

Ottelun hahmoksi kaksi maalia iskeneen Jalosuon lisäksi on syytä nostaa esiin koko kärppäpuolustus. Kärppäpuolustajat onnistuivat sekä hyökkäys- että puolustuspäässä avaten jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä Unitedin päätyyn ja pitäen kiekon visusti poissa omalta alueeltaan.

Kotietu osoittautui erittäin tärkeäksi, sillä kumpikaan joukkue ei voittanut ainuttakaan ottelua vieraissa.