Kärpät teki sen taas – Naisten Liigan mestaruus Ouluun toista kautta peräkkäin

Muut Sarjat / Raportti
Kärpät juhli jälleen mestaruutta kotihallissaan.
Kuva © Juho Sarajärvi
Kärpät voitti Ilveksen ja samalla Suomen mestaruuden näytöstyyliin kotiyleisönsä edessä. Aiemmin erittäin tehokkaasti pelannut Ilves oli lopulta täysin vaaraton.

Kärpät ja Ilves kohtasivat sunnuntaina finaalisarjan neljännessä ottelussa Oulussa. Tilanne ottelusarjassa ennen illan ottelua oli 2-1 Kärppien hyväksi.

Oululaiset löysivät hyvin Raksilaan, joskin perjantain Nuorten SM-Liigan finaaliottelun yleisömäärästä jäätiin reilusti. Lopullinen yleisömäärä sunnuntain ottelussa oli 925, eli tuhannen katsojan rajan rikkominen jäi harmillisen pienestä kiinni.

Avauserä Kärppien pillin mukaan

Ottelun avausmaali nähtiin jo ennen avauserän puoliväliä, kun vartioimattomaksi jäänyt Kärppien Jasmin Hulanmäki pääsi napauttamaan kiekon rannelaukauksella ilvesmaalin kattoon.

Aiemmissa otteluissa kiekon kanssa itsevarmempi Ilves oli nyt selkeästi hätäisempi, eikä onnistunut välillä edes purkukiekoissa. Avauserässä paremmalla hengellä pelannut Kärpät sai avausmaalista vielä lisää voimaa, ja tilanteita syntyi Ilveksen päädyssä alituiseen.

Ilves alkoi päästä kiinni ottelun juoneen avauserän lähestyessä loppua, mutta kummoisiin maalintekoyrityksiin se ei kuitenkaan johtanut. Ilves oli selvä vastaantulija koko avauserän.

Ilves herää, mutta vain hetkeksi

Ilveksen jonkinasteinen epätoivo alkoi näkyä jäähyissä, ja kolmas niistä kostautui. Kärppien toinen maali syntyi erikoisesta tilanteesta, Ilveksen pelaajat nimittäin vaikuttivat aivan siltä, että he olettivat pelin olevan poikki. Kärppien Niina Mäkistä ei edes yritetty pysäyttää hänen iskiessä kiekon maaliin.

Ilves ei lannistunut tästäkään takaiskusta, sillä se pääsi ylivoimalla tälläämään kavennusmaalin Sari Kärnän toimesta toisen erän puolivälin tienoilla.

Vasta Ilveksen kavennusmaalin jälkeen ottelu alkoi näyttää siltä, miltä se oli aiemmissa kohtaamisissa näyttänyt. Maali tuli siis Ilveksen kannalta todella hyvään saumaan.

VIeraiden ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Kärpät pääsi jälleen kahden maalin johtoon Nelli Salomäen maalilla. Salomäen maalin myötä toinen erä päättyi lukemiin 3-1.

Näytösluonteinen kolmas erä

Salomäki osui toistamiseen kolmannen erän alussa, ja tämän maalin jälkeen peli alkoi olla selvä. Kolmen maalin johtoasema kolmannen erän alkuun latisti Ilveksen lopullisesti, eikä kotijoukkueen maalit jääneet siihen.

Salomäen jälkeen myös Mäkinen osui toistamiseen, jonka myötä ottelun loppulukemiksi muodostui 5-1. Kärpät juhli Suomen mestaruutta toista kautta peräkkäin, tälläkin kertaa kotiyleisönsä edessä.

Yhteistyö jatkuu, vaikka mestaruuskin jo ratkesi. Aurora Borealis -maljaa kantamassa Nelli Salomäki ja Isa Rahunen.

Aiempiin kohtaamisiin verrattuna Ilves oli todella heikko. Aiemmin nähty varmuus oli alusta asti tipotiessään, kun taas Kärpät oli aivan eri tasolla kuin joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Oulussa.

Yksi illan suurimmista onnistujista oli kärppävahti Johanna Oksman, jonka itsevarmat ja näyttävät torjunnat saivat yleisön suosionosoitukset kerta toisensa jälkeen. Myös kaksi maalia iskeneet Salomäki ja Mäkinen olivat erittäin suuressa roolissa ratkaisuottelussa.