Kärppänaisille ensimmäinen kiinnitys finaalisarjassa

Muut Sarjat / Raportti
Unitedin Linda Välimäki toi vieraat tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten SM-Sarjan finaalien kolmas ottelu päättyi Kärppien nimiin. Kymmenen maalia ja 20 jäähyminuuttia pitivät ottelun jännittävänä alusta loppuun.

Naisten SM-Sarjan finaalisarjan kolmas ottelu päättyi Kärppien kotivoittoon. Tasainen ottelu vaikutti menevän jo jatkoajalle, mutta kotijoukkue onnistui iskemään voittomaalin kolmannen erän viimeisen minuutin aikana.

Ottelu oli ensimmäiseen Raksilassa pelattuun otteluun verrattuna huomattavasti tasaisempi. Tällä kertaa hallinta ei säilynyt pitkiä aikoja kummallakaan, vaan kiekon kanssa poljettiin vuoron perään päästä päähän.

Tämä ei tosin näkynyt torjuntatilastoissa, sillä Unitedin maalivahti Jenna Silvonen torjui ottelussa peräti 44 kertaa. Kärppien maalia vartioinutta Anni Keisalaa kohti ammuttiin yli puolet vähemmän kiekkoja.

Erikoistilanteet eivät näytelleet kovinkaan suurta osaa torstaina, sillä vaikka rangaistusminuutteja jaettiin yhteensä yhden erän verran, nähtiin ylivoimamaaleja molemmilta joukkueilta ainoastaan yhdet.

United oli johtoasemassa vielä kolmannen erän puolivälin tienoilla, mutta Kärppien kaksi maalia erän loppupuoliskon aikana ratkaisivat ottelun kotijoukkueen hyväksi. Maaleista jälkimmäinen tehtiin tyhjään maaliin.

Ottelun ehdottomiksi hahmoiksi nousivat Unitedin Linda Välimäki ja Annina Rajahuhta. Välimäen pisteiksi muodostui 1+2, Rajahuhdan taas 2+0. Kärpät oli jatkuvasti pinteessä kaksikon juoniessa Kärppien maalin edustalla.

Ottelua oli seuraamassa lähes 400 katsojaa. Tunnelma katsomossa oli hyvä läpi ottelun, ja tasaisesti läpi ottelun nähdyt kymmenen maalia pitivät tunteet pinnassa heltiämättä.

Unitedin päävalmentaja luottavainen viikonlopun suhteen

Vierasjoukkueen päävalmentaja Sami Haapanen oli pettynyt tappiolliseen lopputulokseen. Syyt lukemiin olivat selvät.

- Kun tehdään neljä maalia vieraskentällä ja hävitään silti 6-4, niin eihän sitä tilannetta hirveästi voi kehua. Kärpät liikkuu hyvin, emmekä voi voittaa ellemme puolusta entistä paremmalla jänteellä.

Haapanen oli kuitenkin jatkopelien suhteen erittäin luottavainen.

- Pelaamme lauantaina kotona ja luotamme siellä siihen, mihin olemme luottaneet aiemminkin. Sen jälkeen tulemme tänne Ouluun pelaamaan viidennen ottelun.

Finaalisarjan voitot ovat torstain ottelun jälkeen 2-1 Kärppien hyväksi. Ottelut jatkuvat lauantaina Espoossa ja tarvittaessa sunnuntaina Oulussa.