Espoo vei naisten finaalit viidenteen otteluun

Muut Sarjat / Raportti
Espoon maalit urakoi kaksikko Annina Rajahuhta ja Linda Välimäki.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Selkä seinää vasten lauantain neljänteen finaaliin lähtenyt Espoo United tarrasi päättäväisesti oljenkorteensa ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een.

Kotijoukkue karkasi jo avauserässä 3-0-johtoon helponnäköisillä Annina Rajahuhdan (2+1) ja Linda Välimäen (3+1) maaleilla. Pudotuspeleissä aiemmin varmoin ottein esiintynyt Anni Keisala luisteli kärppämaalilta vaihtoon jo ajassa 17.45.

Toisessa erässä vieraat onnistuivat tekemään yhden kavennusmaalin ylivoimalla. Saila Saari syötti siniviivaa pitkin Mira Jalosuolle, jonka lämäri lipsahti espoolaisvahti Jenna Silvosen ohi. Kovasta rynnistyksestä huolimatta useampaan maaliin Kärpät ei kyennyt.

Päätöserässä Rajahuhta laukoi emännät jo 4-1-karkumatkalle pakin jaloista. Kärpät loi maalipaikkoja, muttei kyennyt viimeistelemään osumia. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Kärpät otti maalivahdin pois. Espoolaiset saivat heitettyä kiekkoa kärppäpäätyyn, mutta ne menivät maalin ohi pitkiksi kiekoiksi.

United joutui käyttämään oman aikalisänsä saadakseen kentällä olevalle viisikolle huokaisutauon, kun Kärpät myllytti kuudella viittä vastaan. Kotijoukkueen siilipuolustus kuitenkin kesti kärppätulituksen ja Linda Välimäki täydensi hattutemppunsa lyömällä loppulukemat 5-1 tyhjään maaliin.

Espoo Unitedin puolustaja Mira Huhta (0+1) oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

– Peli oli tiukka. Tiedettiin että tulee olemaan vaikea peli, mutta klaarattiin tämä. Nyt lähdetään sitten Ouluun jahtamaan Auroraa.

Kaikki neljä ensimmäistä finaaliottelua ovat päättyneet kotivoittoihin. Miten saadaan lopultakin kotitaika rikki tässä sarjassa?

– Ihan omalla normaalilla pelillä. Mehän ei olla vielä voitettu Raksilassa kertaakaan ja nyt lähdetään hakemaan ryöstösaalista. Omaa varmaa peliä, siitä se lähtee.

Kärppähyökkääjä Sari Wäänänen antoi arvostusta Unitedin puolustuspelaamiselle.

– Saatiin vähän huono alku peliin ja vastustaja rokotti virheistä. Toisessa erässä saatiin hyvä fiilis päälle ja päästiin tekopaikoille, United puolusti sinnikkäästi pienessä kaukalossa eikä saatu paikoista sisään. Joukkue taisteli mahtavasti, mutta tänään palkinto jäi puuttumaan.

– Finaalisarja on ollut juuri sellainen kun oli odotettavissakin, vauhdikas ja tasainen. Kotona isossa kaukalossa on pystytty jalalla viemään peliä ja käyttämään tila hyödyksi. Espoon pienessä kaukalossa maalinteko on tuottanut puolestaan vaikeuksia. Hienoja pelejä pelata ja fiilis on ollut mahtava.

– Huomiseen viimeiseen ratkaisupeliin lähdetään luottavaisin mielin ja uskotaan omaan juttuun, sillä se palkinto sieltä varmasti tulee.

Kärppävalmentaja Mira Kuisma pettyi lopputulokseen, mutta näki siinä myös positiivisen puolen.

– Pelin hallinta oli meillä koko ajan, turhia henkilökohtaisia virheitä mistä vastustaja teki kolme maalia. Usko omaan tekemiseen ei loppunut missään vaiheessa, mutta oli taas semmoinen päivä että mistään ei saatu sisään. Kolmas erä hyvää peliä, mutta vastustajan yksilötaito näkyi tänään karulla tavalla tulostaululla. Huomenna on hieno mahdollisuus ottaa kotiyleisön edessä se mikä tälle joukkueelle kuuluu.

Viides ratkaiseva finaali pelataan Oulussa sunnuntaina 19.3. klo 15.

» Lähetä palautetta toimitukselle