Naisten finaalissa maalijuhlat - Kärpät voiton päässä mestaruudesta

Muut Sarjat / Kuvakooste
Naisten SM-sarjan kolmas finaaliottelu pelattiin torstai-iltana Oulussa. 6−4-lukemiin päättyneessä Kärppien ja Espoo Unitedin kohtaamisessa riitti jännättävää, sillä maaleja tehtailtiin käytännössä vuorotahtiin 4−4-tilanteeseen saakka ja voittomaali syntyi vasta ajassa 59:16.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kolmas finaaliottelu avattiin Joni Ikosen esittämällä Maamme-laululla.
Vauhdikaassa pelissä ei kontaktia vältelty.
Koppi! Espoo Unitedin maalivahti Jenna Silvoselle kertyi ottelussa yhteensä 44 torjuntaa.
Espoolaisten puolustus teki pontevasti vastarintaa...
...eikä pääsy Kärppienkään maalinedustalle ollut ihan läpihuutojuttu.
Hanna Arola pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia ajassa 6:49.
Linda Välimäki livautti kiekon maaliin kärppävahti Anni Keisalan patjan ja tolpan välistä. 1−1-tasoitus syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.
Kentällä nähtiin välillä pientä playoff-henkistä kärhämöintiä.
Jenna Tuovinen istui jo jäähyboksissa, mutta rangaistuksen syy ei ollut aivan heti selvillä.
Kristiina Meriläinen vei oululaiset 2−1-johtoon toisen erän alkuminuuteilla.
Meriläisen maalista ehti kulua vain kaksi minuuttia, kun vieraat tasoittivat pelin Linda Välimäen ja Annina Rajahuhdan johdolla. Sama kaksikko oli ohjaksissa myös kolme minuuttia myöhemmin Espoon kiriessä 2−3-johtoon.
Ei mennyt sisään, vaikka paljosta ei ollut kiinni.
Vastustaja irti kiekosta vaikka sitten peruuttamalla.
Kioskin antimet maistuivat yleisölle erätauolla.
Mira Jalosuo tuuletti makeasti emäntien 3−3-tasoitusta. Maali oli Jalosuon ensimmäinen kärppäpaidassa kuluvana keväänä.
Ei aikaakaan, kun oli jälleen maalituuletusten aika. Emmi Leinosen 3−4-osuma jäi Espoo Unitedin viimeiseksi maaliksi ottelussa.
Leinonen haki vielä revanssia, mutta kärppämaalilla oli luukut kiinni. Maalivahti Keisalalle torjuntoja kertyi ottelussa 19 kappaletta.
Ottelun ratkaisu syntyi ajassa 59:16. Saila Saari laukoi voittomaalin Mira Jalosuon syötöstä.
Isa Rahusen roikkukiekko tyhjään maaliin vain viisi sekuntia ennen loppusummeria viimeisteli loppunumeroiksi 6−4, ja Kärpät poistui kotiluolasta kaksi otteluvoittoa taskussaan.