KeuPa–K-Vantaa oli tehottomuuden malliesimerkki

Ignatjew oli illan isäntä.
KeuPa HT ja Kiekko-Vantaa kohtasivat toista kertaa tänä syksynä. Avauskierroksella Kiekko-Vantaa voitti Tikkurilassa keuruulaiset selvästi maalein 5–0. Kotikentällään KeuPa HT on kuitenkin ollut tähän saakka voittamaton.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat ensimmäisellä ylivoimallaan ajassa 6:34. Joona Monto pääsi vahvan pyörityksen jälkeen laukomaan b-pisteen kaarelta kiekon ohi Samuli Tervon. Avauserä sujui pitkään Kiekko-Vantaan komennossa, mutta erän viidellä viimeisellä minuutilla KeuPa HT kiristi ruuvia, mutta vahva painostusjakso ei tuottanut tulosta.

KeuPa HT jatkoi toiseen erään siitä, mihin se ensimmäisessä jäi. Maalinteosta vastasi kuitenkin vierailijat komealla tavalla. Kotiyleisölle tuttu Joel Sund pääsi nautiskelemaan KeuPa HT:n puolustuksen virheiden jälkeen toisen ex-KeuPan Miro-Pekka Saarelaisen syötöstä kiekon maaliin.

Kiekko-Vantaan 0–2-maalin jälkeen KeuPa HT:n hyvä ote pelistä herpaantui. Vantaalaisilla oli erän loppupuoliskolla useampi tilaisuus lisätä johtoaan keuruulaisten jäähyilyn avustuksella.

KeuPa HT:n kohtaloksi koitui silmiinpistävä tehottomuus. Ehdottomasti kauden parhaan ottelunsa pelannut joukkue hakkasi päätään viime kaudella Keuruulla torjuneeseen Waltteri Ignatjewiin. Upean ottelun pelannut Ignatjew sai myös runsaasti apuja uhrautuvasti pelanneelta Kiekko-Vantaan puolustukselta. Nollapeli irtosi lopulta 31 torjunnalla.

Kiekko-Vantaa jätti KeuPa HT:n jo toista kertaa nollille tällä kaudella. Pahasta tehottomuudesta kärsivä keuruulaisryhmä on tehnyt viiteen otteluun vain yhdeksän maalia. Päävalmentaja Niko Härkösen mukaan maalinteko tuottaa tuskaa, mutta uskoa omaan tekemiseen löytyy.

– Täytyy vain jaksaa uskoa omaan tekemiseen ja sitä kautta tulos tulee. Mentiin mielestäni liian lähelle maalivahtia. Isokokoiselle veskarille on vaikea tehdä maalia puolen metrin päästä.

– Tarvitsemme laadukkaampia laukauksia ja oveluutta. Uskon, että ketsuppipullo aukeaa sitten kun alkaa kulkea. Ei ole mitään poppakonsteja tai sitten pitäisi Selänteen Teemulle soittaa.