TUTO venytti voittoputkeaan - Kähköselle kauden kolmas nollapeli

Anssi Virkki oli tänään oivalla pelipäällä.
Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdanneet TUTO ja SaPKo väänsivät Turun syksyisessä illassa siistin ja viihdyttävän kamppailun. Tehokkaasti maalipaikat hyödykseen käyttänyt kotijoukkue oli savonlinnalaisia koko ajan askeleen edellä. Kaapo Kähkösen nollapelin ja Anssi Virkin tehoillan ansiosta TUTO kaappasi tärkeät kolme pistettä lukemin 3-0 (2-0, 1-0, 0-0).

− Parempi voitti tänään, ei siitä pääse minnekään. Meidän peliä kuvasi tänään sana huolimattomuus, jonka takia kaveri sai luotua paljon hyviä paikkoja, SaPKo-luotsi Janne Sinkkonen tiivisti pelin luonteen oivallisesti.

Pelin juoni olikin heti alusta asti selkeä. TUTO tukki keskialueen tehokkaasti, joka teki SaPKon pelin avaamisesta vaikeaa. Lisäksi isäntäjoukkueen terävät vastahyökkäykset alkoivat purra, ja pelin painopiste olikin pääasiassa savonlinnalaisten puolustuspäädyssä. Selkeästi paremmalla jalalla otteluun tullut TUTO rankaisikin ensimmäisen kerran ennen avauserän puoliväliä. Porin Ässistä lainalla oleva Ville Ahlgren löysi ovelalla syötöllään toista laitaa viilettäneen Oskari Lehtisen, jonka terävä rannelaukaus yllätti SaPKo-maalia vartioineen Antti Leskisen. Syöttöpiste merkittiin ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan TUTO-paidassa pelanneelle Anssi Virkille.

SaPKo-puolustaja Kai Lehtisen istuessa rangaistujen penkillä TUTO iski toistamiseen, kun ensimmäisestä maalista oli kulunut reilu kuusi minuuttia. Aloitusvoiton jälkeen Kristian Tuohilampi siirsi kiekon viivalla odottaneelle Aki Keinäselle, joka iski suoraan syötöstä tilanteeksi 2-0.

Toiseen erään oli SaPKo löytänyt pukukopista uuden vaihteen peliinsä. Kovaa yritystä ei kuitenkaan palkittu, sillä TUTOn tiivis puolustus piti vierailijoiden hyökkäykset kaukana Kaapo Kähkösen vartioimalta maalilta. Kähkönen pääsi 30:sta torjunnastaan huolimatta tänään suhteellisen helpolla, sillä vierasjoukkue ei päässyt kunnolla parhaalle maalintekosektorille.

Kotijoukkue TUTO sen sijaan ajoi rohkeasti savonlinnalaisten maalille. Kolmas maali syntyi toisen erän puolivälin jälkeen, kun kiekko pomppi maalinedusruuhkasta siniviivalla seisoneelle TUTO-kapteeni Anssi Virkille. Virkki malttoi mielensä, otti muutaman potkun eteenpäin, ja laukaisi kiekon vastustamattomasti maaliin.

SaPKon kiri jäi torsoksi

− Kolmannessa erässä jäi hampaankoloon se, ettei jäälle tullut sellainen jengi, joka jättäisi sinne kaikkensa. Tappamisen mentaliteetti puuttui kokonaan, SaPKo-valmentaja Sinkkonen ruoski omiaan.

Vaikka ottelu tasoittuikin viimeiseen erään jonkin verran, se johtui lähinnä vain kotijoukkueen passivoitumisesta. Aika ajoin pitkiäkin pyörityksiä TUTOn päädyssä saanut vierailija ei kuitenkaan päässyt testaamaan Kähköstä kunnolla missään vaiheessa, sillä uhrautuvasti omassa päässään pelannut kotijoukkue ei antanut tilaa omalle maalinedustalleen. Isäntien oman pään pelaaminen saikin valmentaja Ismo Lehkoselta kiitosta.

− Saatiin puolustettua hyvin ja päästiin iskemään vastustajan virheistä. Vaikka puolustuspelaamisemme ei aivan aukotonta ollutkaan ja vastapuolikin pääsi maalipaikoille, Kähkönen oli eleetön ja otti kaiken kiinni, Lehkonen kehui omiaan

Tuomareille kiitosta

Todella siistissä ottelussa vihellettiin ainoastaan kolme rangaistusta, ja ottelun oikeudenjakajat saivatkin kiitosta kotijoukkueen valmentajalta Lehkoselta.

- Nyt oli kaksi ammattituomaria kentällä. Linja sopi molemmille joukkueille. Jos tällä tavalla jatketaan, niin pelin laatukin paranee, kun pelaajat uskaltavat kamppailla kovemmin, Lehkonen kehui.

Joukkueiden pelit jatkuvat ensi kerran perjantaina. Tuolloin TUTO matkustaa Vantaalle, kun taas SaPKon määränpäänä on Lempäälä.