Sitkeä pässi puristi pinnat Kupittaan jännäristä

MESTIS / Raportti
Kai Lehtinen iski SaPKolle kaksi maalia.
Kuva © Timo Savela
Lauantainen TUTOn ja SaPKon välinen vääntö äityi melkoiseksi maali-iloitteluksi ja kissa−hiiri-jahdiksi, josta SaPKo poistui voittajana tehokkaamman viimeistelynsä ja kunniakkaan puolustuspelinsä turvin. TUTO pystyi nousemaan muutaman kerran vain tasoihin ja maalin päähän, mutta ei kertaakaan ohi. SaPKo kruunasi kiertueensa komealla 5−4-vierasvoitolla.

SaPKo osoitti Kupittaan lauantai-illassa, miksi sen alkukausi on mennyt onnellisten tähtien alla. Tältä vieraspelireissultaan se keräsi mainiot viisi pinnaa, kun perjantain LeKi-vierasvoiton lisäksi pässipaidat juhlivat myös lauantaina Kupittaalla. TUTO kaatui kotikentällään SaPKolle maalein 4−5.

− Eilen oli kova peli Lempäälässä, ja vielä jaksettiin puristaa! Tiedettiin se vauhti, jolla TUTO tulee täällä päälle. Isot pisteet meille, SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen innostui.

Vasta jälkimmäisellä 30-minuuttisella isäntäjoukkue pystyi esittämään tasolleen sopivaa peliä, mutta avauspuolikkaan uinahtelu maksoi pisteet.

− Puolestavälistä lähtien peli oli sitä mitä sen pitäisi ollakin. Sillä pelejä pitäisi voittaa, mutta se ei riitä, vaan vaatii täydet 60 minuuttia, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen tuhahti.

Alku mentiinkin SaPKon hallinnan merkeissä ainakin maalien suhteen. Savonlinnalaissakki karkasi jo avauserän aikana kahdesti johtoon puolustaja Kai Lehtisen osumilla, mutta TUTO pystyi nousemaan kahdesti tasoihin.

Varsinkin Jasper Lindstenin tilanteen tasoittanut komea soolo-osuma piristi turkulaisittain muuten vaisua avauserää.

− Olisi helppo sanoa, että oltiin avauserässä helvetin huonoja, mutta vastustaja teki meistä huonoja, "Ika" jatkoi.

Kissa−hiiri-leikki jatkui tutuissa merkeissä

Maalikimara ei hyytynyt toisessa erässä. SaPKo repi tilanteeksi 2−4 Teemu Lepauksen ja Tomi Wileniuksen helpohkoilla maaleilla, ja TUTO näytti tippuvan kyydistä. Noin minuutti 2−4-osumasta sai Kalle Hokkanen tehdä maalillaan tilaa Petteri Similälle.

Veskarinvaihto piristi turkulaisia, sillä heti toisen erän puolivälissä kotijoukkue nousi maalin päähän Joona Monton osuttua Mikko Laineen mainiosta esityöstä. Matsi jatkui takaa-ajon merkeissä, mutta kotijoukkue takoi päätään maalivahti Olli Kälkäjään ja muuhun savonlinnalaispuolustukseen.

SaPKo kuittasi kuutisen minuuttia ennen loppua, kun Iiro Sulinin kuti viuhui Similän vartioimaan maaliin riman alle. TUTO sai viriteltyä loppuhetkille kiivaan kirin, mutta Iikka Kangasniemen lakaisema 4−5-kavennusosuma jäi illan viimeiseksi.

Ottaen huomioon vierasjoukkueen raskaan viikonlopun oli loppuhetkien puolustusasenne ja jaksaminen jopa yllättävän korkealla tasolla.

− Täytyy antaa hatunnosto joukkueelle ilmeestä ja tahtotilasta. Tiedettiin, ettei tule helppoa eikä helppoa ollutkaan, Räsänen jatkoi.

TUTO taas oli tyypillisesti maalipaikoissa ja hallinnassa niskan päällä, mutta tehokkuudessa SaPKo oli monta askelta edellä.

− Meidän tarinassa näyttää siltä, että jos vastustaja saa yhdenkin tontin, niin aina häkki heilahtaa. Se on liikaa, ja siihen täytyy saada muutos, ettei tulos ohjaisi tekemistä liikaa, Lehkonen harmitteli.

− Ei mikään ihme, että SaPKo on lähellä sarjan kärkeä, "Ika" kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle