SaPKo ylitti itsensä - Lehkonenkin ihasteli

Kupittaalla nähtiin iloisia savolaisilmeitä.
SaPKon vastustajan elämän vaikeaksi tehnyt pelitapa, hyvä maalivahtipeli ja terävä viimeistely tuottivat arvokkaat kolme vieraspistettä. TUTO puolestaan oli jättänyt viimeistelytaitonsa Keuruulle.

Poikkeuksellisen lyhyt palautumisaika edellisestä pelistä ei näkynyt ottelun alussa. Molempien joukkueiden jalat oli saatu mukaan bussista ja peli aaltoili varsin tasaisissa merkeissä ensiminuutit. Erän lähestyessä puoliväliä alkoi TUTO ottaa tapahtumia hallintaansa ja pääsi pari kertaa yrittämään johto-osumaa ylivoimalla. Varsinkin jälkimmäinen ylivoima pyöri näyttävästi ja vain Petteri Similän loistava vire piti SaPKon nuotan puhtaana.

Toisen erän epistola oli hyvin saman kaltainen. TUTO loi muutaman mainion paikan mutta valmista ei syntynyt, syynä joko Similä tai heikko viimeistely. Ja kuten klassinen klisee kuuluu: jos et tee itse, niin kaveri tekee kyllä. Teemu Suhonen rankaisi isäntiä terävällä laukauksella siirretyn rangaistuksen aikana. TUTOn ote tuntui hiukan kirpoavan takaiskun myötä, ja pientä turhautumistakin oli aistittavissa.

SaPKon ruuti kuivuu kolmannessa erässä

Isännät tulivat hurjalla paineella kolmanteen erään ja peli pyöri käytännössä Similän vartioimalla maalilla. Rynnistys päättyi Anton Kokkosen jäähyyn. Vaikka itse jäähyn aikana ei maalia syntynytkään, niin välittömästi sen jälkeen heilahti. Verkko pöllysi toistamiseen Kaapo Kähkösen takana kun Mika Hyvärinen onnistui maalinteossa. Ottelun voittomaali syntyi vain hetkeä myöhemmin, kun Miika Roine karkasi läpiajoon ja viimeisteli kliinisesti.

Ottelu tuntui olevan ohi kolmannen erän puolivälissä, mutta TUTO ei suostunut ilman taistelua antautumaan. Aki Keinänen pommitti kavennuksen ylivoimalla ja siirtyi samalla toisen seuralegendan Markku Vuorisalon ohi Mestiksen kaikkien aikojen maalitilastossa.

Muutamaa minuuttia myöhemmin isännät saivat kuitenkin lisää kylmää vettä niskaansa, kun Joonas Toivanen lisäsi pässinuttujen johdon jälleen kolmeen maaliin. Vielä tähänkään iskuun ei TUTOn niska katkennut, vaan Rasmus Kulmalan 2-4-kavennus sytytti pienen toivonkipinän turkulaisiin. Ismo Lehkonen vaihtoi Kähkösen kuudenteen kenttäpelaajaan jo hyvissä ajoin, mutta tulosta ei syntynyt. Pekka Niemimaa viimeisteli loppulukemiksi 2-5 tyhjään maaliin 27 sekuntia ennen loppua.

Valmentajat hyväntuulisina ottelun jälkeen

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nähtiin väsynyt, mutta onnellinen Janne Sinkkonen sekä yllättävänkin hyväntuulinen Lehkonen.

- SaPKo teki ottelun meille niin vaikeaksi kuin olla ja voi. Mä arvostan aina sellaista joukkuetta joka jättää kaiken jäälle, ja se tuotti tänään kolme pistettä. Me ei oltu tänään sen arvoisia, vaikka peli saattoi siltä näyttääkin, linjasi Lehkonen.

- Yrittäminen urheilussa on itsestäänselvyys, mutta sen ylittäminen on urheilun hienous ja SaPKo teki tänään sen. Niin ilkeältä kun se kuulostaakin, niin vastapuolen valmentajakin alkaa ihailemaan.

Pitkän vieraskiertueen väsyttämä SaPKo-luotsi oli huomattavasti vähäsanaisempi.

- Ensimmäinen erä oltiin perässä, mutta TUTO sai vain muutaman maalipaikan vaikka ampui pirusti, sanaili Sinkkonen.

- Kyllähän me oltiin tehokkaita, ennen kaikkea kolmannessa erässä.

Sinkkonen muisti myös kiittää äänekästä turkulaisyleisöä.

- Tuolla joutui oikeen käyttämään ääntä peluuttamiseen. Tämän kaltaiset urheilutapahtumat on valitettavan harvassa. Hienoa voittaa tämmöisenä iltana.