SaPKo oli maalin verran parempi − taas

SaPKolla oli voitokas lauantai-ilta Kupittaalla.
Kupittaan lauantai-illassa toisistaan mittaa ottivat isäntäjoukkue TUTO ja savolaisvieras SaPKo. Turkulaisyleisön harmiksi SaPKo osoittautui jälleen maalin verran paremmaksi joukkueeksi pässipaitojen viedess ottelu nimiinsä lukemin 3-4.

Isäntäjoukkue TUTO lähti lauantai-illan otteluun hivenen pirteämmällä jalalla kuin vastustajansa. TUTO loi ensimmäisessä erässä ehdottomasti vaarallisempaa painetta kuin SaPKo, mutta maalit jäivät syntymättä. Aki Juusela taituroi ottelun alussa itsensä savonlinnalaispuolustuksen läpi nokikkain Antti Leskisen kanssa, mutta veto jäi heppoiseksi. Leskisen rooli SaPKon pelissä oli keskeinen läpi ottelun veskarin venyessä turkulaisvetojen eteen ahkerasti.

SaPKo puolusti läpi pelin hyvin tiiviisti ja isäntäjoukkueella olikin aika ajoin isojakin ongelmia murtautua SaPKon päätyyn. TUTOn ensimmäinen ylivoimakaan ei hyvästä pyörityksestä huolimatta tuottanut tulosta, sillä pässipaidat heittäytyivät vetojen eteen antaumuksella.

− Leskinen onnistui maalissa tänään ja sai tästä varmasti paljon itseluottamusta, totesi SaPKo-käskijä Pasi Räsänen ottelun jälkeen.

Hienoisesta turkulaishallinnasta huolimatta ensimmäistä maalia pääsi tuulettamaan SaPKo, kun Joonas Toivasen veto hieman onnekkaastikin lipui maaliin Kristian Järvisen haaroista. Maalin jälkeen savonlinnalaiset saivat peliä enemmän turkulaispäätyyn, ja TUTO joutuikin aika ajoin ahtaalle.

SaPKon ylivoima osoittautui ensimmäisessä erässä huomattavasti TUTOa tehokkaammaksi, vaikka alussa kiekkoa hukkailtiinkin melko ahkerasti. 2-0-maali ei vaatinut kuitenkaan kuin vain yhden onnistuneen vedon läpi sekavan TUTO-puolustuksen, ja olo alkoi turkulaisleirissä olla tukala.

Sekava toinen erä koitui TUTOn kohtaloksi

TUTO sai kuitenkin apua ahdinkoonsa omalta kapteeniltaan, kun pakkina viime peleissä viihttyneen Aki Keinäsen tutun kova veto löysi tiensä Leskisen selän taakse ylivoimalla. Isännät piristyivätkin silminnähden kapteenin maalista, ja loppuerän ajan TUTO painoikin kohti SaPKo-maalia minkä ehti.

Isäntien suunnitelmat siirtyä toisessa erässä johtoon eivät kuitenkaan aivan onnistuneet. Erä oli sekavaa räpeltämistä molemmilta joukkueilta ja peli alkoikin kulkea vasta viimeisen viiden minuutin aikana. Tätä ennen pelikatkoja vihellettiin vähän väliä ja molempien jäähypenkkejä kulutettiin ahkeraan.

− Tuomarit tosin antoivat vähän liian helppoja kakkosia molempiin suuntiin, vaikka tätä peliä kuuluisi pelata viidellä viittä vastaan. Nyt oli vähän liikaa erikoistilannepelaamista, tokaisi Räsänen.

Kaiken sekavuuden keskellä TUTOn kuitenkin onnistui tasoittaa ottelu. Hyvän ylivoimapyörityksen päätteeksi ottelu jäi SaPKon päätyyn, ja Topi Taavitsainen niittasi kiekon pussiin isännän ottein. Helpottava tasoitusosuma ei kuitenkaan kovin kauaa turkulaisyleisöä lämmittänyt, kun SaPKo jo siirtyi takaisin kuskin paikalle.

SaPKo lähti karkuun TUTOlta vain muutamassa minuutissa: ensin Paavo Ylipaino kopautti kiekon yläriman kautta maaliin ja vain parin minuutin päästä tästä Teemu Lämsä pääsi niittaamaan kiekon häkkiin tyhjän maalin ammottaessa hyökkääjän nenän edessä.

TUTOn kiri tyssähti pässilaumaan

Toisen erän lopun kovasta turkulaispyörityksestä huolimatta kolmas erä alkoi vieraiden johtaessa 2-4. Läpi pelin hyvin toiminut savonlinnalaispuolustus oli turkulaisten päänvaivana myös viimeisessä erässä: ne harvat tekopaikat, joita TUTO pääsi luomaan, tyssäsivät oitis pässipaitaiseen muuriin.

− Tässä oli tiukka viikonloppu takana ja ennen kaikkea kiitos kuuluu tuonne koppiin. Joukkue oli tänään sitoutunut ja teki töitä molempiin suuntiin. Erätauolla ei tarvinnut räyhätä kun hyvä ilme kopissa, Räsänen kiitteli omiaan.

Severi Sillanpään 3-4-osuma toi viimeiseen erään kuitenkin hivenen toivoa, mutta ennen kaikkea jännitystä. Kiekko ei kuitenkaan pysynyt turkulaisten lavassa ja syötöt olivat huolimattomia. SaPKo esti turkulaishyökkäykset jo ennen kuin ne ehtivät kunnolla alkaakaan, ja ne harvat kerrat kun savonlinnalaispäässä pyörittiin, purki SaPKo tilanteet mallikkaasti.

Karvaan tappion jälkeen TUTO-luotsi Ismo Lehkonen oli luonnollisesti vähäsanainen.

− Sarjataulukko näyttäisi erilaiselta, jos ei kolmea peliä oltaisi SaPKolle hävitty. Sama tarina on nyt ollut joka pelissä: vastustajan maalivahti on tylsyttänyt meidät täysin. Pitäisi saada niitä maaleja, mutta niitä on vaikea saada, jos ammutaan aina yli tai ohi. Vastustaja taas saa aina maalipaikat ja verkko heilahtaa, Lehkonen analysoi.

Lopulta edes kuuden kenttäpelaajan pyöritys ei tuonut TUTOlle tasoitusmaalia ja turkulaisyritykset jäivät lopulta nurkassa pyörimisiksi. SaPKo otti Kupittaalta lopulta kolme pistettä niukoin 3-4-numeroin.

Molemmat joukkueet jatkavat pisteiden metsästystä keskiviikkona. SaPKo isännöi silloin Jokipoikia ja TUTO matkaa JYP-Akatemian vieraaksi.