Murskaavan tehokas TUTO pimensi RoKin

MESTIS / Raportti
Maalivahdin vaihto ei pysäyttänyt TUTOn maalintekojunaa.
Kuva © Timo Savela
Ottelun lähtökohdat oli molemmille joukkueille samat, revanssiviikonlopun häviöiden jälkeen voittokantaan oli päästävä takaisin. Vain toinen pystyi selviytymään voittajana, ja se oli erinomaisesti esiintynyt TUTO.

Kotijoukkue otti niskalenkkiotteen rovaniemeläisistä heti ensimmäisessä erässä, mutta todellinen kurimus pelistä tuli vieraille toisessa erässä. TUTO tulitti Paavo Hölsän vaihtoon ja johti ottelua 40 minuutin jälkeen jo 7−1.

− Aamulla luin Lapin Kansasta, että kaamos on alkanut. Mutta en tiennyt, että alkoi näin pimeänä tänä vuonna, RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen ihmetteli.

RoKilla oli vaikeuksia saada omaa peliä täysin kuosiin ja tuskaa lisäsi ottelun puolessa välissä Daniel Vozenilekille tullut pelirangaistus huitomisesta, josta seuranneen viiden minuutin ylivoiman TUTO hyödynsi tekaisemalla kaksi maalia.

− Erittäin hyvä peli meiltä ja päästiin pitkästä aikaa fressinä pelaamaan. Kaksi erää ja peli oli taputeltu, tyytyväinen TUTOn päävalmentaja Miika Elomo pohti peliä.

− Harmi, kun meillä oli tänään paljon enemmän annettavaa kuin mitä saatiin ulos, harmitteli Hirvonen.

Ihan hyvä peli ei riittänyt

Pelin kulku oli lähes täydellisesti kotijoukkueen hallinnassa, vaikkakin rovaniemeläiset omilla nopeilla hyökkäyksillä ja hyvällä liikkeellä pyrki paineistamaan turkulaisia.

− Minusta me tultiin hyvin pelin sisään, pystyttiin luomaan siinä ihan hyvää peliä ja oltiin kiekollisesti ihan hyvin mukana. Me pelattiin hyvä eka erä ja silti me hävittiin 3−1, Hirvonen mietti.

− Jämäkkä esitys ja on meillä ollut paikkoja aikaisemminkin, mutta tänään sitten lävähti vähän reilummin, kertasi Elomo.

Turkulaisten pelissä erityisesti näkyi voimakas karvaaminen ja hyvät syötönkatkot. Paikkoja luotiin nopealla sisääntulolla ja maalille lauottiin ahneesti, josta kertoo omansa RoKin maalivahtien 39 torjuntaa.

− TUTO oli hyvä. He käänsivät tosi nopeasti peliä, ja ylivoima oli erinomainen. Meiltä olisi vaatinut tosi kovaa puolustuspelaamista ja kurinalaisuutta, ettei jäähyjä olisi tullut. Hetkittäin, kun löysättiin jalkaa kaasulta, niin tuli heti rumat lukemat taululle, RoKin kokoonpanoon paluun tehnyt kapteeni Henri Joki-Erkkilä tunnusti.

Kolmannessa erässä rovaniemeläiset nostivat vauhtia ja lisäsivät painetta. Kiri riitti vain erän alun ylivoimamaaliin, kun TUTO upotti vielä kaksi maalia lisää. Tästä huolimatta kolmas erä oli jo hyvää taistelupelaamista.

− Vastustajasta sen verran, että vaikka numerot tuommoiset, niin ei luovuttanut vaan pelasi loppuuun asti. Hyvä peli, Elomo kehui vierasjoukkuetta.

− Paikoittain oli ihan hyvää tekemistä, mutta ei riittänyt sitten millään. Saatiin hyvä viimeinen erä, samalla lailla kun huomenna jatketaan, niin viedään kolme pistettä napapiirille, päätti Joki-Erkkilä.

Ketsuppipullo auki

Vaikkakin pelissä tehtiin kaikkiaan 11 maalia ja vauhtia riitti, oli se myös hiukan yksitoikkoista toisen hallitessa niin selkeästi. Kukaan pelaajista ei noussut erityisesti esille, hetkittäisiä välähdyksiä lukuunottamatta. Näitä välähdyksiä tarjosi molempien joukkueiden kultakypärät Aki Keinänen ja Juhani Tamminen.

− Täytyy olla rehellinen ja myöntää, että kotijoukkue oli tänään hyvä. He laittoivat paikoista lättyä pussiin ja tekivät hyvällä prosentilla hienoja maaleja, myönsi Hirvonen.

Lauantaina TUTO matkaa Savonlinnaan sarjakärki SaPKon vieraaksi, ja RoKi kohtaa LeKin Lempäälässä.

− Hyvä voitto. Hyvin ollaan pelattu, mutta maalinteko on ollut vaikeaa. Nyt saatiin ketsuppipullo auki ja tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Keinänen myhäili.

− Yritetään illalla saada vähän valohoitoa Tampereella ja huomenna saukkopaitaa nenään, päätti puolestaan Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle