TUTO murskasi Peliitat - turkulaisten ykkösnyrkki liekeissä

TUTOn ykkösketju oli myrkkyä Peliitoille.
TUTOn ja Peliittojen kohtaaminen ei jättänyt epäselvyyttä joukkueiden tasoerosta. Kahdessa ensimmäisessä erässä vierasjoukkue oli vielä hyvin pelissä mukana, mutta viimeisessä erässä turkulaiset latoivat taululle viisi osumaa. Näin pisteet jäivät Turkuun lukemin 7-3 (0-1, 2-1, 5-1).

Ensimmäinen erä alkoi hienokseltaan TUTOn hallinnassa. Kuitenkin erän edetessä Peliitat pääsi entistä enemmän peliin mukaan, ja TUTO-maalia vartioinut Kaapo Kähkönen joutuikin venymään parhaimpaansa pariin otteeseen.

Molempien joukkueiden puolustukset pitivät kuitenkin maalinedustat puhtaana. Vaikka tolpat kolisivatkin vuorollaan kummassakin päässä, näytti pitkään siltä, että erätauolle siirryttäisiin maalittomassa tasatilanteessa.

Peliittojen Ville-Veikko Väkeväinen oli kuitenkin asiasta eri mieltä. Vain kymmenen sekuntia ennen erän loppua Väkeväinen nousi röyhkeästi kulmasta TUTOn puolustuksen läpi huippupaikkaan. Siitä tilanteesta mies ei erehtynyt, vaan sivalsi tarkan rannelaukauksen takatolpan kautta ohi voimattoman Kähkösen.

Maalihanat aukesivat

Toisessa erässä TUTO otti ottelun selkeämmin komentoonsa. Turkulaiset saivat ajoittain pitkiäkin pyörityksiä Peliittojen päätyyn, kun vierasjoukkue tyytyi iskemään pääasiassa vastahyökkäyksistä.

TUTO sai kuparisensa rikki, kun toista erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia. TUTO-puolustaja Olli-Pekka Heinimäki sai katkaistua omalla puolustusalueellaan Peliittojen hyökkäyksen, ja avasi nopeasti eteenpäin Toni Jalolle. Jalo karkasi ylivoimahyökkäykseen Aki Keinäsen kanssa, ja Keinänen saikin iskeä Jalon syötöstä kiekon ensimmäistä kertaa peliittavahti Antti Rautiolan selän taakse.

Maalin jälkeen peli alkoi painua yhä enemmän heinolalaisten päätyyn, eikä seuraavaa kotijoukkueen maalia tarvinnutkaan odotella kauaa. Vain reilut kaksi minuuttia edellisestä TUTOn Topi Taavitsainen pääsi laukomaan joukkueensa ensi kertaa ottelussa johtoon.

TUTOn hyvästä painostuksesta huolimatta Peliitat pääsi tasoittamaan ottelun kuin varkain hieman ennen ottelun puoltaväliä. Mikko Lahtelan maalin takaa heittämä kiekko pomppi turkulaispuolustajien sekä Kähkösen varusteiden kautta juuri ja juuri maaliviivan yli. Näin peli oli jälleen tasan.

Lisämaaleja ei toisessa erässä muutamasta hyvästä paikasta huolimatta enää nähty, ja päätöserään siirryttiin tasatilanteessa.

− Keskiviikkopelit ovat olleet meille vaikeita. Treenaamme maanantaisin ja tiistaisin todella kovaa, joten usein keskiviikkoisin joukkue on ollut väsynyt. Tänään pari ekaa erää oli todella tahmeita, olimme koko ajan potkun liian hitaita, turkulaisten päävalmentaja Ismo Lehkonen veisteli.

TUTO iski uuden vaihteen silmään

− Kaksi erää annettiin itsellemme mahdollisuus taistella tämän ottelun voitosta. Kolmannessa erässä aloimme kaivaa kuoppaa itsellemme. Jokaista maalia tai jäähyä, josta se maali tuli, edelsi sellaisia asioita, joita meidän pelissä ei saisi olla, peliittaluotsi Lauri Merikivi ruoski omiaan.

TUTO aloitti kolmannen erän räväkästi. Ville-Veikko Eerolan koukkaamisjäähyä ehti kulua vain 13 sekuntia, kun turkulaisten ykkösylivoima rankaisi. Kiekko-Vantaasta Turkuun siirtynyt Aleksi Rutanen sai komean kuvion päätteeksi iskeä tilanteeksi 3-2. Syöttöpisteet maaliin merkittiin ketjun kahdelle muulle lenkille, Jalolle ja Keinäselle.

Peliitat tuli kuitenkin vielä kerran peliin mukaan. 3-3 -tasoitus tuli niinikään ylivoimalla, maalintekijäksi merkittiin Ville-Matti Koponen.

Tämän jälkeen TUTO alkoi kuitenkin mennä menojaan. Jo kaksi maalia viimeistellyt turkulaisten ykkösketju nousi parrasvaloihin, eikä heinolalaisista ollut tuohon tykitykseen vastaamaan. Keinäsen rangaistuslaukausmaalin sekä Anssi Virkin komean lyöntilaukauksen jälkeen tulostaulu näytti nopeasti jo lukemia 5-3, ja Peliitat oli pakotettu hyökkäämään aktiivisemmin.

Heinolalaispuolustus alkoi kuitenkin aueta todella helposti joukkueen hakiessa kavennusosumaa. Viimeisen naulan Peliittojen arkkuun sai naulata Jasper Lindsten, joka käytti hienosti heinolalaispuolustajien koomailun keskialueella hyväkseen. 7-3 loppunumerot sai kunnian viimeistellä vielä Mikko Laine.

− Kolmannessa erässä pelissämme tapahtui paljon hyviä asioita. Rutasen debyytti oli kuin hän olisi tullut takaisin kotiin. Todella väkevä esitys, Lehkonen kehui suojattejaan.

Seuraavan kerran joukkueet pelaavat perjantaina. Tuolloin TUTO saa vieraakseen kärkikamppailussa Jukurit, kun taas Peliitat kohtaa Heinolassa LeKin.